iş yerimle sıkıntım var yardımcı olurrmusunz arkadaşlar :(

lovewinning

1_nisan_2012 <3
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2011
258
5
96
İstanbul
merhaba arkadaşlar konuyu yanlış yere açtıysam kusuruma bakmayın
ben 1 senedir fiili olarak bi işyerinde çalışmaktayım.evlendim 1 ay sonra işe başladım.
hamileyim galiba daha net değil ama hamilelikle ilgisi olmayan bi durumdan işten ayrılmak istiyorum.psikolojik olarak çok yıprandım.Ön muhasebe yapıyorum.yani 1 gün daha çalışmak istemiyorum bu insanlarla.bugün ay sonunda çıkmak istediğimi belirttim.
Bana biz kurumsal firmayız(kurumsal dediğide 3 kişi çalışıyoruz bi dükkanda.kurumsallıkla da hiç bir alakaları yok) boyle yerlerin muhasebeleri pat diye bırakılmaz birini bul işi öğret oyle çıkarsın dedi.ama ben artık dayanamıyorum.Eğer hamileysem bebeğime bi zararı olur diye kokuyorum.Eşim de istemıyo çalışmamı.
bir yılımı fiil iolarak doldurdum yani nisan 2012 de başladım ama sigorta girişim 7. aydan
ne yapabilirm bi yardım edin ne olur.:43:

Son düzenleme:
Eğer çok sıkıntı yapıyorsan ve emeğinin karşılığını alamıyorsan bırak gitsin işi. Eşin çalışıyorsa problem olmaz sanırım.

Aslında çalışma süreniz bir yıl olduğu için iş akdini feshi ihbar süreniz dört haftadır. Yani iş sözleşmenizi 4 hafta önceden bildirmek şartı ile feshedebilirsiniz. Ancak dediğinize göre nisan 2012 de çalışmaya başladığınız halde sigorta girişiniz bir kaç ay geç yapılmış. Bu durumda siz sosyal güvenlik hakkınızı zedelediğini ileri sürerek derhal fesih hakkınızı kullanabilirsiniz. Hatta eğer gerçekte aldığınız ücretiniz ile bordroya yansıyan ücretiniz arasında fark varsa, haftada 45 saatten fazla çalıştığınız halde fazla çalışma ücretiniz ödenmiyorsa, resmi tatil-bayram çalışma ücretleriniz ödenmiyorsa da derhal fesih hakkınız bulunmaktadır. Hatta bu durumda bir yıllık çalışma sürenizi doldurduğunuzda kıdem tazminatını alma hakkınız dahi bulunmaktadır. Hiç endişe etmeyin, hukuken haklı durumda olan sizsiniz.

ilginiz ve verdiğiniz cevaplar için çok teşekkürler arkadaşlar.içimi rahatlattınız gerçekten neden bilmiyorum ama kafama çok takıyordum

Canımcım merhaba. Kanunen herzaman sigortalı göründüğün kadar çalışmışlığın vardır. Senin bu durumda henüz 1 yılın dolmamış ve dolayısıyla da iş akdini karşılıksız fesh edebilirsin. Senden hiç bir hak talep edemezler 4 hafta beklemene gerek yok. Normalde 1 yılı doldurup ihbar süren dolmadan çıkar isen iş yeri senden ihbar tazminatı talep eder.

Back
X