İş yerinde anlam veremediğim şeyler

Bence mesafeli durun.
Özelinizi de anlatmayın..
Ne bileyim yetişmesi gereken bir iş vardır,kısıtlı sürede birmesi gerekiyordur molanı kısa tutup koştura koştura işinin başına geçersin amenna ki herkes bunu 1 kez de olsa yaşamıştır çalışırken bu gayet normal ama sürekli kimse böyle çalışmaz ki.
Ama siz molanızi kullanıp işinizi yetiştirebiliyorsanız onlarda yetiştirebiliyorlardır diye düşünüyorum, demek ki işgüzarlık yapıyorlar.

Merhaba hanımlar, umarım keyifler iyidir. Benim canımı sıkan bir olay var o da şu; bir süredir kurumsal bir yerde çalışıyorum ve birimimde yaş anlamında benimle akran olan birkaç şahıs inanılmaz göze girmeye çalışan ve sadece ama sadece “iş” odaklı hareketler sergiliyolar. Elbette burası bir iş yeri, iş konuşalım, işimizi yapalım ama bunun yöneticilerin gözüne girmeye çalışmak için yapılması ve öğle aralarında dahi iş konuşulup aşırı hırslı muhabbetlere girilmesi beni inanılmaz düşürüyor mod anlamında. İşten başka hiçbir şey konuşmayıp bir an evvel odalarına dönme, öğle arası bitmeden odalarına dönmeyenleri garipseme gibi huyları var kendilerinin örneğin.

Ben hem vaktinde işini yapıp iş bitirici davranan, hem de yasal mola haklarında vesaire insanlarla hoş beş etmeyi seven, iş çıkışında da evde iş yapmak yerine vaktini kendine ayırmayı seven biriyim. Ancak bu gayet insani hareketlerimi anormal görüp bana laf sokmaya çalıştıklarını fark ettim son birkaç haftadır. Ne yapmalıyım, sizce bu insanları işle alakalı durumlar harici görmezden gelip öğle aralarında vesaire muhabbeti kesmeli miyim yoksa onların laf çarptırmalarına karşı ben de mi bir şeyler söylemeliyim? Polemiğe girip kurumda geçimsiz olarak adlandırılmak da istemiyorum açıkçası, niyetim bu değil. Siz tecrübeli hanımlarsınız, lütfen yol gösterin bana. Teşekkür ederim şimdiden.

İş hayatında var böyle insanlar ; kimi cidden işkolik kimi işgüzar
Çalışma hayatından herkesin beklentisi farklı, son çalıştığım yerde mesai 08:30 / 18:30 ilk zamanlar her akşam çıkarken aaa çıkıyor musun xxx evraklar vardı diye bağıra bağıra patrona duyurmaya çalışan tipler vardı. Her seferinde madem vardı bu saate kadar neden getirmediniz 10 saattir buradaydım diye cevap verdim. Bir süre sonra evrakları 18'de getirmeye başladılar tamamdır sabaha bakacağım dedim her seferinde bir kez bile mesai sonrasına kalmadım inatla. Öğlen yemeğine çıktığımda her masaya oturuşumda ay şu acildi yapar mısın sonra yemeğe devam edersin diyenlere hayır yemek yiyorum dedim her seferinde. Bir yıl sonunda işverende bu işgüzarlıklara gülmeye başladı. Duruşunuzdan vazgeçmeyin, göze girmek için yapılan bu hareketlerin işveren nezninde hiç bir değeri yok, oturdukları yerden bakıp gülüyorlar sadece :))) kendiniz olun, çalışma şekliniz neyse ona sadık kalın, işlerinizi aksatmayın yeterli

Olur mu canim, yogun olabilir her is. Finans, muhasebe, avukatlik, danismanlik.. illa muhendis olmak sart degil. Imza: bir muhendis
İş gerçekten yoğunsa ve teknik bilgi gerektiriyorsa zaten öne çıkmak için böyle ufak şeylere gerek kalmıyor ki. Bir taraf hızlıca bitirebiliyorsa öyle afaki bir efor harcanmasına gerek yokmuş gibi geldi bana

Of Türkiyenin iş kültürü işte. Siz eger bir şekilde mutlu değilseniz uymayın onlara, beraber yemeğe de çıkmayın. İnsan iki insan görmek sohbet etmek için birlikte yemeğe iniyor iş konuşmak için değil. Benim dönem dönem sevdiğim dönem dönem sevmediğim iş arkadaşlarım oldu, sevmediğim kişiler olunca yemeği yer masama gecer takip ettiğim diziyi izlerdim mola bitene kadar. Evden çalışma çıktı da rahatladım.
Tek tavsiyem; sana senin yanlış yaptığına dair laflar ederlerse mola, verimli çalışma ve iş ahlakı hakkında makaleler okuyup bunlardan örnek vermeni tavsiye ederim. Mola saatleri laf olsun diye yok, belli bir matematiği var bu işin. İnsan 40 sene çalışıyor, bu işi sürdürülebilir bir hale getirmek lazım.

İş gerçekten yoğunsa ve teknik bilgi gerektiriyorsa zaten öne çıkmak için böyle ufak şeylere gerek kalmıyor ki. Bir taraf hızlıca bitirebiliyorsa öyle afaki bir efor harcanmasına gerek yokmuş gibi geldi bana
Turk mentalitesinde gerek oluyor malesef. Mesaiye kaliyor musun, yoneticinle aran iyi mi, Turk yoneticiler bunlari cok onemsiyor

Merhaba hanımlar, umarım keyifler iyidir. Benim canımı sıkan bir olay var o da şu; bir süredir kurumsal bir yerde çalışıyorum ve birimimde yaş anlamında benimle akran olan birkaç şahıs inanılmaz göze girmeye çalışan ve sadece ama sadece “iş” odaklı hareketler sergiliyolar. Elbette burası bir iş yeri, iş konuşalım, işimizi yapalım ama bunun yöneticilerin gözüne girmeye çalışmak için yapılması ve öğle aralarında dahi iş konuşulup aşırı hırslı muhabbetlere girilmesi beni inanılmaz düşürüyor mod anlamında. İşten başka hiçbir şey konuşmayıp bir an evvel odalarına dönme, öğle arası bitmeden odalarına dönmeyenleri garipseme gibi huyları var kendilerinin örneğin.

Ben hem vaktinde işini yapıp iş bitirici davranan, hem de yasal mola haklarında vesaire insanlarla hoş beş etmeyi seven, iş çıkışında da evde iş yapmak yerine vaktini kendine ayırmayı seven biriyim. Ancak bu gayet insani hareketlerimi anormal görüp bana laf sokmaya çalıştıklarını fark ettim son birkaç haftadır. Ne yapmalıyım, sizce bu insanları işle alakalı durumlar harici görmezden gelip öğle aralarında vesaire muhabbeti kesmeli miyim yoksa onların laf çarptırmalarına karşı ben de mi bir şeyler söylemeliyim? Polemiğe girip kurumda geçimsiz olarak adlandırılmak da istemiyorum açıkçası, niyetim bu değil. Siz tecrübeli hanımlarsınız, lütfen yol gösterin bana. Teşekkür ederim şimdiden.
Şimdi gecmisimi düsündümde bende sizin o anlattıgınız insan grubuydum. Calıstıgım sirkette 2 senedir kıdem atlamamıs insanlar varken bana 6. Ayda kıdem atlatmıslardı, sartlarım biraz daha iyilesmisti. Hic bi zaman pazar bile olsa calısmaktan gocunmadım. Pandemi öncesiydi uzaktan baglantı şifresi vermezlerdi pazar ofise giderdim. Özel sektör hırs yeridir , memur zihniyeti de saygı duyulabilir ama uzun vadede o kafa yapısının fayda getirmediğini de gördüm, tecrübe ettim… yani bana sorarsanız diğer kisiler hırslı calışanlar..

Bu kurumsallarda laptop başında sabahtan akşama ne döndürüyorsunuz merak ediyorum :KK70: mühendislik, yazılım vs. değilse öyle deli dehşet efor sarf edecek, öğlen aralarından kısacak kadar bir durum olduğunu sanmıyorum. İşe girişleri yeni sayılırsa göze girmeye çalışıyorlardır. Biraz zaman geçsin sıkılır onlarda. Baya eski çalışanlarsa yapacak bir şey yok. Sohbeti minimuma indirip çok çalışıyormuş gibi görünün.
Hemen merakınızı gidereyim; serverden hesaplandıgında bana en son günde 360 mail düşüyordu ve cevaplıyorsun bunları. Lap top basında iskambil oynamıyoruz😅

aynısını yaşıyorum şunu bilin ki işyerindeki insanlar iyi değilse o işyeri huzur vermiyor. ben bu sebepten iş arıyorum. Herşey para değil, huzur ve kafa yapısı uygun insanlarla çalışmak daha önemli. Bir bakıyorsun birbiriyle dalga geçen, arkasından konuşan insanlar birbirlerine laf atıp samimi davranışlar sergiliyor. Ve bunlar sizin gözünüz önünde yapılıyor.

Bu hareketlerin dışında bir de oflayıp pufalamaları çok yoğunum vs. aynı odada çalışırken herkesin işlerini yöneticilerin olduğu wp gurubundan yazması vs. Siz samimiyet ve insanlık arıyorsunuz ama her iş yeri böyle değil maalesef.
hele de baştaki kişiler de öyleyse hiç çekilmiyor. Bence işinizi yapın geçin ve bir süre sonra muhabbetiniz uymayan insanlarla fazla muhattap olmayın, yakacak tazmınatınız var ise iş aramaya şimdiden başlayın.

Back
X