- Konu Sahibi Bir Eylul Aksami
Aman hiç polemiğe girmeyin.sonra sizi geçimsiz uyumsuz gibi gösteririler. Bir sorun varsa amiriniz zaten söyler. İşinizi düzgün yapıp onlara lafvermeyin yeter. Bela olurlar.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Merhaba hanımlar, umarım keyifler iyidir. Benim canımı sıkan bir olay var o da şu; bir süredir kurumsal bir yerde çalışıyorum ve birimimde yaş anlamında benimle akran olan birkaç şahıs inanılmaz göze girmeye çalışan ve sadece ama sadece “iş” odaklı hareketler sergiliyolar. Elbette burası bir iş yeri, iş konuşalım, işimizi yapalım ama bunun yöneticilerin gözüne girmeye çalışmak için yapılması ve öğle aralarında dahi iş konuşulup aşırı hırslı muhabbetlere girilmesi beni inanılmaz düşürüyor mod anlamında. İşten başka hiçbir şey konuşmayıp bir an evvel odalarına dönme, öğle arası bitmeden odalarına dönmeyenleri garipseme gibi huyları var kendilerinin örneğin.
Ben hem vaktinde işini yapıp iş bitirici davranan, hem de yasal mola haklarında vesaire insanlarla hoş beş etmeyi seven, iş çıkışında da evde iş yapmak yerine vaktini kendine ayırmayı seven biriyim. Ancak bu gayet insani hareketlerimi anormal görüp bana laf sokmaya çalıştıklarını fark ettim son birkaç haftadır. Ne yapmalıyım, sizce bu insanları işle alakalı durumlar harici görmezden gelip öğle aralarında vesaire muhabbeti kesmeli miyim yoksa onların laf çarptırmalarına karşı ben de mi bir şeyler söylemeliyim? Polemiğe girip kurumda geçimsiz olarak adlandırılmak da istemiyorum açıkçası, niyetim bu değil. Siz tecrübeli hanımlarsınız, lütfen yol gösterin bana. Teşekkür ederim şimdiden.
bildiğinizi okuyunHiç laf yarıştırmayın diyorsunuz yani, çok teşekkür ederim tavsiyeniz için. Haklısınız ne dersem diyeyim nasılsa değişmeyecekler, kendi yoluma bakayım ben.
İş gerçekten yoğunsa ve teknik bilgi gerektiriyorsa zaten öne çıkmak için böyle ufak şeylere gerek kalmıyor ki. Bir taraf hızlıca bitirebiliyorsa öyle afaki bir efor harcanmasına gerek yokmuş gibi geldi banaOlur mu canim, yogun olabilir her is. Finans, muhasebe, avukatlik, danismanlik.. illa muhendis olmak sart degil. Imza: bir muhendis
Turk mentalitesinde gerek oluyor malesef. Mesaiye kaliyor musun, yoneticinle aran iyi mi, Turk yoneticiler bunlari cok onemsiyorİş gerçekten yoğunsa ve teknik bilgi gerektiriyorsa zaten öne çıkmak için böyle ufak şeylere gerek kalmıyor ki. Bir taraf hızlıca bitirebiliyorsa öyle afaki bir efor harcanmasına gerek yokmuş gibi geldi bana
Şimdi gecmisimi düsündümde bende sizin o anlattıgınız insan grubuydum. Calıstıgım sirkette 2 senedir kıdem atlamamıs insanlar varken bana 6. Ayda kıdem atlatmıslardı, sartlarım biraz daha iyilesmisti. Hic bi zaman pazar bile olsa calısmaktan gocunmadım. Pandemi öncesiydi uzaktan baglantı şifresi vermezlerdi pazar ofise giderdim. Özel sektör hırs yeridir , memur zihniyeti de saygı duyulabilir ama uzun vadede o kafa yapısının fayda getirmediğini de gördüm, tecrübe ettim… yani bana sorarsanız diğer kisiler hırslı calışanlar..Merhaba hanımlar, umarım keyifler iyidir. Benim canımı sıkan bir olay var o da şu; bir süredir kurumsal bir yerde çalışıyorum ve birimimde yaş anlamında benimle akran olan birkaç şahıs inanılmaz göze girmeye çalışan ve sadece ama sadece “iş” odaklı hareketler sergiliyolar. Elbette burası bir iş yeri, iş konuşalım, işimizi yapalım ama bunun yöneticilerin gözüne girmeye çalışmak için yapılması ve öğle aralarında dahi iş konuşulup aşırı hırslı muhabbetlere girilmesi beni inanılmaz düşürüyor mod anlamında. İşten başka hiçbir şey konuşmayıp bir an evvel odalarına dönme, öğle arası bitmeden odalarına dönmeyenleri garipseme gibi huyları var kendilerinin örneğin.
Ben hem vaktinde işini yapıp iş bitirici davranan, hem de yasal mola haklarında vesaire insanlarla hoş beş etmeyi seven, iş çıkışında da evde iş yapmak yerine vaktini kendine ayırmayı seven biriyim. Ancak bu gayet insani hareketlerimi anormal görüp bana laf sokmaya çalıştıklarını fark ettim son birkaç haftadır. Ne yapmalıyım, sizce bu insanları işle alakalı durumlar harici görmezden gelip öğle aralarında vesaire muhabbeti kesmeli miyim yoksa onların laf çarptırmalarına karşı ben de mi bir şeyler söylemeliyim? Polemiğe girip kurumda geçimsiz olarak adlandırılmak da istemiyorum açıkçası, niyetim bu değil. Siz tecrübeli hanımlarsınız, lütfen yol gösterin bana. Teşekkür ederim şimdiden.
Hemen merakınızı gidereyim; serverden hesaplandıgında bana en son günde 360 mail düşüyordu ve cevaplıyorsun bunları. Lap top basında iskambil oynamıyoruzBu kurumsallarda laptop başında sabahtan akşama ne döndürüyorsunuz merak ediyorummühendislik, yazılım vs. değilse öyle deli dehşet efor sarf edecek, öğlen aralarından kısacak kadar bir durum olduğunu sanmıyorum. İşe girişleri yeni sayılırsa göze girmeye çalışıyorlardır. Biraz zaman geçsin sıkılır onlarda. Baya eski çalışanlarsa yapacak bir şey yok. Sohbeti minimuma indirip çok çalışıyormuş gibi görünün.
aynısını yaşıyorum şunu bilin ki işyerindeki insanlar iyi değilse o işyeri huzur vermiyor. ben bu sebepten iş arıyorum. Herşey para değil, huzur ve kafa yapısı uygun insanlarla çalışmak daha önemli. Bir bakıyorsun birbiriyle dalga geçen, arkasından konuşan insanlar birbirlerine laf atıp samimi davranışlar sergiliyor. Ve bunlar sizin gözünüz önünde yapılıyor.Merhaba hanımlar, umarım keyifler iyidir. Benim canımı sıkan bir olay var o da şu; bir süredir kurumsal bir yerde çalışıyorum ve birimimde yaş anlamında benimle akran olan birkaç şahıs inanılmaz göze girmeye çalışan ve sadece ama sadece “iş” odaklı hareketler sergiliyolar. Elbette burası bir iş yeri, iş konuşalım, işimizi yapalım ama bunun yöneticilerin gözüne girmeye çalışmak için yapılması ve öğle aralarında dahi iş konuşulup aşırı hırslı muhabbetlere girilmesi beni inanılmaz düşürüyor mod anlamında. İşten başka hiçbir şey konuşmayıp bir an evvel odalarına dönme, öğle arası bitmeden odalarına dönmeyenleri garipseme gibi huyları var kendilerinin örneğin.