• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iş yerinde gruplaşma ... yalnız hissetme ...

violet30

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2009
28
0
86
Antalya
arkadaşlar 20 kişilik bir bayan ekiple bir okulda öğrt yapıyorum.ilk geldigim sene bir kısmı mrb dahi dememiş insanlar.ben de politik olabilen biri değilim,içim ısınmayınca,laf olsun diye genelde sohbette bulunabilen biri değilim.normalde konuşkan,güleryüzlü,yardımsever bir insanım,uyumsuz değilim ama her söyleneni kabul eden fln biri de değilim.
sorun şu ki bayanlardan 4 tanesi fln sınıfçı 4. sınıfların öğretmeni,ayrı koltuklar var hep orda oturuyorlar,aralarına sizi almıyorlar,deneseniz belki kıyıdan köşeden girebilirsiniz olaya ama zor ihtimal.selamlaşmak dahi isteyemeyeceğim bir tarz aldı,bir slm alırlar bir vermezler vs. vs.
bir grup var aynı arabayla gelenler,sınıfçılarla ortak paylaşıma girebilenler.
bense ne aynı arabadayım ne de sınıfçıyım.dış kapının dış mandalı gibi kaldım.sözlü münakaşa fln asla olmadı ama soğuk rüzgarlar esiyor.bir adam var boşbagazın teki,cıvık bişe millet her sözüne kah kah gülüyorlar,seviyorlar.birileride herkese ayy canım saçın çok güzel,makyajın çok güzell vs. diye iltifat eden tipler.onlarda uyum sağlıyor.bense arada kaldım.sevilmeye alışık biriydim ama mutsuzum bu okulda çünkü aa şerife de gelmedi neyi varki diyecek kimsem yok.o ögrt odasına sabah giresim gelmiyor.napmamı önerirsiniz.seneyede aynı okulda olacam da ...

arkadaşlar 20 kişilik bir bayan ekiple bir okulda öğrt yapıyorum.ilk geldigim sene bir kısmı mrb dahi dememiş insanlar.ben de politik olabilen biri değilim,içim ısınmayınca,laf olsun diye genelde sohbette bulunabilen biri değilim.normalde konuşkan,güleryüzlü,yardımsever bir insanım,uyumsuz değilim ama her söyleneni kabul eden fln biri de değilim.
sorun şu ki bayanlardan 4 tanesi fln sınıfçı 4. sınıfların öğretmeni,ayrı koltuklar var hep orda oturuyorlar,aralarına sizi almıyorlar,deneseniz belki kıyıdan köşeden girebilirsiniz olaya ama zor ihtimal.selamlaşmak dahi isteyemeyeceğim bir tarz aldı,bir slm alırlar bir vermezler vs. vs.
bense ne aynı arabadayım ne de sınıfçıyım.dış kapının dış mandalı gibi kaldım.sözlü münakaşa fln asla olmadı ama soğuk rüzgarlar esiyor.bir adam var boşbagazın teki,cıvık bişe millet her sözüne kah kah gülüyorlar,seviyorlar.birileride herkese ayy canım saçın çok güzel,makyajın çok güzell vs. diye iltifat eden tipler.onlarda uyum sağlıyor.bense arada kaldım.sevilmeye alışık biriydim ama mutsuzum bu okulda çünkü aa şerife de gelmedi neyi varki diyecek kimsem yok.o ögrt odasına sabah giresim gelmiyor.napmamı önerirsiniz.seneyede aynı okulda olacam da ...

canım ben de öğretmenim ve çalıştığım her okul kolej dersane vs aynıydı.. öğretmenler odası = dedikodu kazanı

ilk yıllarımda çok sıkılırdım işimize bakalım artık arkadaşlar diye bağırasım gelirdi.. mümkün olduğu kadar okulda dolanırdım ayrı takılırdım..

10 yıllık meslek hayatının ardından hala sevmem o odadaki laubali muhabbetleri vs.. ama eskisi kadar rahatsız da olmam o hallerinden..

sen de çok umursama.. selam ver herkese gül konuş rahatlat kendini.. nasılsa her türlü arkandan konuşacaklar.. bari sahtede olsa rahat bir ortamın olsun.. derslere kafan bozuk girme..

ben de öyle olayım artık bu sene diyorum ama bir türlü beceremiyorum.çünkü o ortamda olmayan kişilerle ilgili dedikodularını görüp,o gelince susuşlarına vs. de sizin gibi şahit oldugum için ben bunlarla nsl oturup anlaşayım diyorum.ya da bana az yakın biri oluyor.o da aynı olaydan şikayetçi oluyor.hatta konu hakkında çok yorum yapıyor günlerce,baş şişiriyor.bir bakıyorum o sevmediklerinin dizinin dibine yanaşmış.bunu 2-3 kez yaşadım.ve kendimi sorguluyorum hala.asıl beni bozan durumların başında bu geliyor.hep o herkese iltifat eden kişilerin iyiliğinden bahsedililince,hep onlar övülünce insan kendini o noktada brz değersiz hissediyor heleki merhametin,sevginin,değerin anlamını bilipte bunları göremeyen biriyseniz.

özellikle bir tane marmarisli bir arkadas bayan var.ögrt odasında samimi olup olmadıgı her kadına ''panpa'' naber diyor.köşeye çekilip diğerleriyle yatak odası muhabbetinden tutun da dedikoduya ne ararsanız hepsine bulanıyorlar.ben de egeliyim ama böyle bir kadın ve senelerdir çalışıyorum böyle bir okul görmedim.izmirin yüz karalarının hepsi aynı okula toplanmış sanki.

Kac seneliksin ben de ilk zamanlar acayip bunalirfim konusmalar tuhaf gelirdi zaman gectikce umursamanayi öğrendim. Umursamayinca daha cokönemsemniyorsun.bi de seni aralarina almiyorlarsa bosver zorla olmaz sen onlarin tarzı degilsindir.tenefuslerde mesgale bul kendine.kitap oku

ben genelde çalışma ortamına girdiğimde mutlaka herkese selam veririm güleryüzlü olurum ve geçer biyere otururum
hergün selam verince yavaş yavaş herkes sohbet etmeye başlar zaten. kasılarak huzursuz olduğun biyerde çalışmak , insanın psikolojisini bozar bence uyum sağlamaya çalışmalısın.

Her yerde garip bir gruplaşma var maalesef. Benim çalıştığım yer de boyle. Bos oldugunda birlikte vakit geçirdiğini insan okul çıkışında başka arkadaşlarla bir yerlere gidiyor ve sana haber vermiyor hatta yalan söylüyor. Ben de bira canımı sıktım ama sonra dedim ki onlar utansın. Demekki değeri haketmiyormus. Hala konuşuyorum hala takiliyorum onlarla ama karakter siz olduklarını çok iyi anladım. Yani vakit geçirmezlik insanlar onlar benim için napalim. O öyleyse bende boyleyim.

hayret sana aman tek derdin bu olsun gibi yorumlar yapanlar olmamış şanslısın:)benimde ilk yılım biticek inşallah,çalıştığım okul diğer okullardan farklı ortam olarak herkes birbiriyle dialog halinde ama öğretmen sayısı az çoğalırsa işler değişir gibime geliyor,başka okullardan arkadaşları duyuyorum gerçekten çok zor şeyler oluyormuş grupça karar verip bugün onunla konuşmayalım diyolarmış,artık şuna böyle davranalım diyolarmış:53:bende ilk yılımda tatsız bi olay yaşadım ama yani mutlaka her çalışma ortamında bir şeyler oluyor canım,tatile az kaldı zaten boşver eylüle kadar düşünme:)

Aynı durum benim çalıştığım okulda da var ne yazık ki.Ben okula sonradan geldiğimden herkes grubunu kurmuş arkadaş ortamını oluşturmuş.Senin okulundaki gibi kötü değil davranışları ama bir yere gidilir hep grupça,grup dışından kimseye haber verilmez.Ben de bir gruba dahil olmadığımdan doğal olarak kendimi yalnız hissediyorum.Atandığım şehirde arkadaşım da yok.Zor bir durum gerçekten.Ben de senin gibiyim yaniii :43:

Back
X