is yerinde hakkimda tutanak tutuldu

3lale

Guru
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2013
416
158
303
İstanbul
Ne yapmaliyim bilmiyorum insan kaynaklarina cagrildim hakkimda tutanak tutulmus bende saf saf imzaladim.aslinda once imzalamak istemedigimi belirttim ama imzalamazsam suclamalari imtina edermisim ik muduru oyle soyledi.savunmami ayri bir kagida aldilar.o kagidin altina yaptirmadilar.ne yapabilirim noterden vs.bi yerden yazi ihtar cektiremezmiyim is yerime.keske kagidin altina hakkimdaki suclamalari kabul etmiyorum deyip oyle imza atabilirmisim bugun bi arkadasimdan onu ogrendim.keske oyle yazip imzalasaydim.Bayanlar yardimci olabilirseniz cok sevinirim.Belkide yarin isten cikartilirim 7-8 yillik elemanim.yeni yonetim eski eleman istemiyor.simdide bana takmislar kafayi.yarin mudure cikip anlatacagim durumu gerci biliyorlardir kimse beni cagirmiyor.bende cok cekiniyorum ust amirlerimle konusurken o yuzden gidip konusamadim.ama durum cok ciddi.

Tutanağı tutma amaçları neydi ? Konu yani.
Tutanak tutulduğu zaman savunma mutlaka olması gerekir ki tutanak kağıdını imzalamanız bence önemli değil savunmanızı doğru yaptıysanız. Ayrıca merak etmeyin işten tazminatsız çıkartsalar bile iş mahkemeleri genel olarak işçinin yanındadır. Hem tazminatınızı alırsınız hemde iş iade mahkemesi açarsınız ya işe iadeyi kabul ederler yada onun içinde tazminat öderler.

Tutanak neden tutuldu. Savunmanizi yazmanız da onemli ve yeterli diye biliyorum..

Resmen hirsizlik yaptigim ima edildi.acik acik denilmiyor ama bu o demek.bir musterinin aldigi hizmet sisteme girilmis fakat tahsilat yapilmamis bana mail atildi acik hesabi kapat diye bende nakit param yoktu cikarttim cebimden maas kartimdan odedim sonra olay burda basladi vay efendim neden karttan odemisim bende nakit param yoktu siZIN her ay yatirdiginiz kasa tazminatindan odedim.hemen hirsizi yakaladilar ya insan kaynaklarina bildirildim.parada 20 tl.musteri nakit odedim demis.ben 20 tl yi calicak olsam sisteme giris yapmazdim nakitmis zaten atardim cebe.tobe yarabbim.

kizlar ust amirlerle cok resmiyim bazi kisiler canimli cicimli ben yapamiyorum.oyleleri yoneticiler cok seviyor ben cok resmiyim bi amirim gelince ayaga kalkarim cogu kisi oyle degil.

cokkk sukur simdi bir avukat tanidigim donus yapti anlattim durumu imza atmaniz onlari hakli gostermez dedi.ama 6 is gunu beni isten cikartabilirlermis.ama hakkinizi hersekilde alirsiniz dedi cok ferahladim
Geçmiş olsun. Böyle bir şey için kaç yıllık çalışanı hırsızlıkla suçlamaları ne kadar rezil bir hareket. Her şekilde hakkınızı alırsınız

o kadar uzgunumki oturup aglamamak icin zor tutuyorum kendimi ve ben sabah 8 aksam 5 e kadar calisiyorum 10 dk
da yemek yiyip sgk nin verdigi 1.5 saatlik mola hakkimi asla kullanamiyorum gunde 100 150 kisiyle ugrasiyorum.3 kisilik isi tek basima yapiyorum.taktir yok yardim yok bazen gelen musterilerin hakaretine maruz kalip susuyorum olay buyumesin diye bazi kisiler ego tatmin ediyor calisani azarlayarak.

Canım çok üzüldüm. Umarım ferahlarsıniz.

Resmen hirsizlik yaptigim ima edildi.acik acik denilmiyor ama bu o demek.bir musterinin aldigi hizmet sisteme girilmis fakat tahsilat yapilmamis bana mail atildi acik hesabi kapat diye bende nakit param yoktu cikarttim cebimden maas kartimdan odedim sonra olay burda basladi vay efendim neden karttan odemisim bende nakit param yoktu siZIN her ay yatirdiginiz kasa tazminatindan odedim.hemen hirsizi yakaladilar ya insan kaynaklarina bildirildim.parada 20 tl.musteri nakit odedim demis.ben 20 tl yi calicak olsam sisteme giris yapmazdim nakitmis zaten atardim cebe.tobe yarabbim.
Onlar büyük ihtimal sizi çıkarmak istiyorlardı
Açığınizi aramışlar

Geçmiş olsun. Böyle bir şey için kaç yıllık çalışanı hırsızlıkla suçlamaları ne kadar rezil bir hareket. Her şekilde hakkınızı alırsınız
cok tesekkur ederim cok sagolun 2 gundur oyle korktumki bu iftiranin altindan nasil kalkarim bilemedim.bi arkadasimi aradim adliyede avukat yaninda calisti yardimci olmadi yaa danisma ucreti isterlermis.o konuda yardimci olamazmis ama avukatlarla arasi iyiymis avukat bulmamda yardimci olurmus pess vallahi.sanki ulkede avukat kitligi var.birilerine yaranacak ya.

ben simdi sabah erkenden hic isbasi yapmadan direk mudurun yanina ciksammi.cay sigara kahvaltisini yapmasinimi beklesem yada aksammi konussam.tabi isten yarin cikartabilirlerde.

Ya eleman azaltma derdindeler.

Ya cicim bicimli hitap eden birini almak istiyorlar.

Ya da dusuk maasa yeni eleman almak istiyorlar.

Ya da arkasi saglam torpilli birini alicaklar.

ben burada en çok hırsızlıkla suçlanmak yada ima edilmesi buna taktım. görüştüğünüz avukat bu konuda da karşı tarafa asılsız suçlamalar itibar kariyer zedeleyici vs.... konularda tazminat hakkınızdan bahsetti mi? bunlar çok çirkin hazırlanmış bir tutanak yüz kızartıcı suç işledi bizde çıkarttık dediğinde tabi tam olarak ne yazıyor tutanakta bilmemekle birlikte tazminat hakkından da mahrum bırakılmış olduğunuz yetmiyormuş gibi ilerde ki yaşamınız için kariyer hayatında kötü bir leke olarak kalacak. insan karalamak ne kolay lütfen kimseden çekinmeyin itibarınız zedelenmiş hatta bu olaya üzülmüş olumsuz olarak da etkilenmiş oldunuz. bu konuda yasal haklarınız mevcut. Avukatınızla yada başka bir avukat bularak bunları öğrenin... çok geçmiş olsun Allah iyi insanlarla karşılaştırsın sizi.

Back
X