• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Is yerinde haksizliga ugramak ve bir türlü dinmeyen öfkem

Deran87

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2018
261
562
18
Calıştığim yerde bir koordinatör var. Koordinatör dediğime bakmayın öyle iş bilen, zeki, çalıskan biri değil. Ofisteki kimse de sevmez onu, sürekli sürtüşürler. Bir benimle sürtüşmüyor ama bunun nedeni benim hep susuyor olmam, bi soru soracak olsam tersler, ona sormam başkasina sorarim isle ilgili konusurum yine tersler. Ben hep susarım.

Ofiste bizim departmanda çalışan tek kadın benim diğerleri hep erkek ve bu koordinatör bozuntusu ben onun hizmetçisiymişim gibi davranıyor bana. Getir götür işi yaptırıyor, dosya kaldırdıyor, aramalarını falan yaptıriyor ki benim is tanımımda bunlar yok. Tamam koordinatör ama mısır sultanı da değil. Ben de bu güne kadar kavga gerginlik çıkmasın diye hep sustum. Bugün ben harıl harıl beyefendi için arama yaparken bi de üstüne kendi de bilgisayardan kolaylıkla dökebileceği bir şeyi benim ona döküp ayağına götürmemi istedi. Artık o noktada benim şarteller attı. Kendin de alabilirsin yazıcıdan dedim. Başladık tartışmaya ama bayağı büyük bir tartısma koptu. Yarın beni patrona şikayet edecek bunu da biliyorum. Ama hiçbir şey gözünde değil. Sadece aradan saatler geçmesine karşın ben hala sakinlesemedim ve hafiften sol tarafima karıncalanma gibi bir ağrı çöktü. Simdi buraya yazıyorum biraz sakinlesebilmek için.

Ondan önce siz patronla konuşun.
Ben sikayet etmem ama o ederse ki edecek eminim ben de konuşacağım. Gerekirse departmanımı değistirmelerini isteyecem. Adam resmen benim üzerimden kendine ego tatmini yapıyor ya, ayağına belge istemek ne demek? Hayır bi de yazıcıyla yanyana oturuyor. Yani koltuğunu az yana kaydirsa yazıcidan istediğini alır, ayağa kalkmasına bile gerek yok.

patronla sakince konus ve herseyi anlat.....yoksa patron taraf tutan birisi mi?

Ben sikayet etmem ama o ederse ki edecek eminim ben de konuşacağım. Gerekirse departmanımı değistirmelerini isteyecem. Adam resmen benim üzerimden kendine ego tatmini yapıyor ya, ayağına belge istemek ne demek? Hayır bi de yazıcıyla yanyana oturuyor. Yani koltuğunu az yana kaydirsa yazıcidan istediğini alır, ayağa kalkmasına bile gerek yok.

Olayı önce sen anlat! İlk o konuşursa kendisini haklı çıkarır sen kötü olursun.

Evet birbirlerini pek severler. Bu koordinatör dediğim misal mesaide 45 dakika kendi özel sorunları için telefonda konuşur sonra o gün 1 saat mesaiye kalır ondan iyisi yok. Bi de bizim is yerinde hiyerarsiye çok önem verilir, yarın fırça yiyecegimi biliyorum onu kabullendim. Biraz sakinlesebilsem simdi iyi olacak deparmanımı değistirneyi düsünmüştüm bir ara sonra vazgeçtim. Simdi yine aynı şeyi istiyorum diğer tarafta yer yok ama umarım yakında olur.

Olayı önce sen anlat! İlk o konuşursa kendisini haklı çıkarır sen kötü olursun.
Evet aslında yerimi değiştirebilir misiniz diye sorarken araya sıkıştırabilirim. Ama bi yandan da insanların arkasindan konuşan kisi olmak istemiyorum.

bak hayatım hep ilk konuşan kazanır, genelde bu böyledir sen önce bi sakinleşş yarın ilk iş patrona durumu özetlemen ve sana mobbing uyguladığını dile getirmen, benim iş tanımım da bunlar var mıdır? getir götür işi yapacaksam ben neden alındım ya da öyle deme ben kendi işime odaklanmam gerekirken, koordinatör benim işimin verimini düşürüyor, tarzında bi yorum getirebilirsin kendi işimde ilerlemek istiyorum gelişmek istiyorum ama dosya alarak dosya vererek değil de iş yerlerinde böyle koordinatör, genel koordinatör vs vs ünvanı alan kişiler hiç iş yapmadan yanındakilere ahkam kesmeye bayılır, sen biraz da güler yüzlü olma bakalım, o birşeyler istediği anda sen başka birşeyle işinle ilgili birşeyle meşgul ol senden birşey isteyemesin her zaman yoksa bu sürekli devam eder ve sen sinir olduğunla kendini yıprattığınla kalırsın.. olmaz bu bir an önce konuş.. şikayet eder gibi değil ama uslüba dikkat et şikayet ederek gidersen senin için sıkıntı olur..

O tarz insanlar işlerini şikayet ederek yaptırırlar, kendi eksikliklerini kapatmak için hiyerarşiyi de överek kullanarak yani bir nevi yalakalık yaparak işlerini hallederler iş dünyasına hoşgeldin böyle patron yalakaları koordinatör, bilmem nerenin ne müdürü oluverir, sende bu cibiliyetsiz nasıl müdür olmuş dersin, boşver kendini anlat sen işinde ilerlemek istediğinin ve bu işi istediğinin mesajını ver bak sonra koordinatör sana yaklaşırken daha ılımlı yaklaşır.

bak hayatım hep ilk konuşan kazanır, genelde bu böyledir sen önce bi sakinleşş yarın ilk iş patrona durumu özetlemen ve sana mobbing uyguladığını dile getirmen, benim iş tanımım da bunlar var mıdır? getir götür işi yapacaksam ben neden alındım ya da öyle deme ben kendi işime odaklanmam gerekirken, koordinatör benim işimin verimini düşürüyor, tarzında bi yorum getirebilirsin kendi işimde ilerlemek istiyorum gelişmek istiyorum ama dosya alarak dosya vererek değil de iş yerlerinde böyle koordinatör, genel koordinatör vs vs ünvanı alan kişiler hiç iş yapmadan yanındakilere ahkam kesmeye bayılır, sen biraz da güler yüzlü olma bakalım, o birşeyler istediği anda sen başka birşeyle işinle ilgili birşeyle meşgul ol senden birşey isteyemesin her zaman yoksa bu sürekli devam eder ve sen sinir olduğunla kendini yıprattığınla kalırsın.. olmaz bu bir an önce konuş.. şikayet eder gibi değil ama uslüba dikkat et şikayet ederek gidersen senin için sıkıntı olur..

Ya şikayet edeceğim kişiyle çok sıkıfıkılar, ondan çekiniyorum. Yani kadıyı kadıya şikayet etmek gibi olacak biraz. Ama bu dediklerinizi uygulamaya çalışacağım, umarım bir sonuç alırım.

Ya iş ne kadar ağır olursa olsun
Şu çalıştığın insanla sürtüştün mü ,bir de yalakanın tekiyse
İş yeri çekilmez bir hal alıp,cehenneme dönüyor

Madem onun işiniz olmadığını savunuyorsunuz madem bu adam iş yapmıyor herkese esip gürlüyor neden şikayet etmekten kaçınıyorsunuz haklıysanız patron zaten ona diyeceğini der neden onun şikayetini bekliyorsunuz anlayamadım demek ki çok da göreviniz olmayan bir iş yaptırmamış ben mesela bugün çalışma arkadaşıma kızdım iş yapmıyordu hamileyim tak etti gittim amirle konuştum uyardı sonuçta o da oranın çalışanı ama kimsede şikayet etmiyor ilginç

Madem onun işiniz olmadığını savunuyorsunuz madem bu adam iş yapmıyor herkese esip gürlüyor neden şikayet etmekten kaçınıyorsunuz haklıysanız patron zaten ona diyeceğini der neden onun şikayetini bekliyorsunuz anlayamadım demek ki çok da göreviniz olmayan bir iş yaptırmamış ben mesela bugün çalışma arkadaşıma kızdım iş yapmıyordu hamileyim tak etti gittim amirle konuştum uyardı sonuçta o da oranın çalışanı ama kimsede şikayet etmiyor ilginç

Herkese esip gurlemiyor, herkesle sürtüşüyor bi şekilde ve sevilmiyor. Bi tek bana esip gürlüyor. Ben zaten iş yapmaktan kaçmıyorum benim öfkelendiğim şey bilgisayardan bir belge bile dökmeyip benim onu döküp o belgeyi onun ayağina götürmemi istemesi. Ve bunu ilk defa da yapmıyor. Ben denetçi yardımcısıyım, 3 ay sonra mali müsavir oluyorum. Yeterlilikten son bi iki dersim kaldı bi zahmet kimsenin ayakçılığını yapmayayım artık. Yani buradan yola çıkarak bile iş tanımımda onun baktığı dosyaları yerine kaldırmanın olmadığını görebiliriz.

Ya iş ne kadar ağır olursa olsun
Şu çalıştığın insanla sürtüştün mü ,bir de yalakanın tekiyse
İş yeri çekilmez bir hal alıp,cehenneme dönüyor

Muhtemelen bu senenin sonuna kadar calisirim zaten orada, sonra kendi ofisimi açmayı dusunuyorum kısmetse. Ama daha senenin bitmesine 7 ay var o sıkıntı, umarım departmanım degisir. Ne diyeyim:110:

Is yerlerindeki kendini kurnaz sanan ego kuplerinden hep nefret ettim.
Bizim yeni mudurde cay isteme gafletinde bulundu ki memurum.isteyemez.
Sanirim siz yanlis aradiniz burasi cay ocagi deil isterseniz telefon numarasini vereyim dedim.:)
Hocte yanlis aramamisti sessizce getirseydim artik hep isteyecekti

Is yerlerindeki kendini kurnaz sanan ego kuplerinden hep nefret ettim.
Bizim yeni mudurde cay isteme gafletinde bulundu ki memurum.isteyemez.
Sanirim siz yanlis aradiniz burasi cay ocagi deil isterseniz telefon numarasini vereyim dedim.:)
Hocte yanlis aramamisti sessizce getirseydim artik hep isteyecekti

ay evet kesinlikle kızdığım şey bu işte. ben stajyerlere bile asla getir götür işi yaptırmam iş vereceğim zaman ayaklarına götürür açıklarım. Bu böyle ben dedim olacak modunda.

Back
X