Is yerinde neler yiyebilirim?

GmzD

Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2012
64
0
16
Belçika
Selam kizlar,

bi hafta sonra is basi yapicam. Yapmasina yapicam ama yediklerime dikkat etmeye devam etmem gerekiyo :s

Iki aydir asagi yukari dikkatli besleniyorum. Bazen asiri abur cubur yeme istegim artiyo ama bisekilde durduruyorum kendimi. Su an 5-6 kilo fazlam var uzerime yapisti gitmiooooo :(

sabah 8 de is basi yapiorum 10 da 20 dakikalik molam var. sonra 1.30 a kadar full calisiorum (okulda ogretmen asistaniyim)

2.30 da tekrar isime donuyorum 3.45 e kadar.

Surekli ayakta ve hareket halinde olacagim icin belki avantaj olur benim icin ama hem az yiyip hem surekli ayakta kalmak zor olur.

Bana hem kendimi zinde hissedebilecegim hemde kilo almami onleyecek bi program onerebilirmisiniz?

mesela saat 10 da ne yiyebilirim?

Diyetisyene git demeyin aman diyetisyenlik bi durumum olmadigini dusunuyorum. Sadece bilgilerinize ihtiyacim var. cogumuz cesitli seyler denedik. tecrubelerinizi aktarabilirmisiniz?

simdiden tesekkur ederim :*

tatlım bnde öğrenciyim kışın yurtta kalıyorum ve bnde elmden geldiğince diyet yapmaya ya da düzgün beslenp fazlalarmdan kurtulmaya çalıştım sana kendi alışkanlıklarımı şöyle sıralayabilirim :40:
öncelikle kahvaltıda mutlaka ince bir dilim ekmek yemelisin kahvatılık ne seversn bilmem ama peynr zeytin vs ne olursa ekmeği yememmzlk etme bnce.
öğlen 10.30 da ki molanda herhengi bir mevsim meyvesi tüketebilirsin mesela ben o saatlerde okulda olduğumdan daha çok eti formun bisküvilerinden yiodm çayla beraber :51:
öğlende çorba ana yemek pilav ya da makarna üçlüsü varsa ekmek yemeden hepsini silip süpürüodm :D ama tost dürüm tarzı şeylerde yarısını yiodum sende yemeklrde böyle yapabilirsn bnce :34:
akşamları yurtta ne varsa ona göre ayarlıodm kendimi yemeği beğemzsm salata çorba ve ekmek (çok az ama ) ya da öğlenden kalan tostumu götürüodum :D
3,45den sonra müsait olursan yne ara öğn olarak bişeyler yiyebilrsn akşama kadar mesela çayla kek alabilrsn ama kek yersn akşamki ekmekği kısmak şartıyla (bn öyle yapiodum :))
ara verdiğin saatlerde yoğurt ,süt,meyve tüketmelisn bnce :D
aklıma gelenler bnlar başta da dediğim gbi bnlar bnm kndi ayarlamalarım ha şu da var ki bn diyetisyene gttm elmde örnek listem vardı ona göre değişklik yapiodm ,
sen gtmeyeceğini belirtmişsn o sebeple bnlar bnm tecrübelrim umarm sana fikir verr işine yarar :D

Canim valla supersin :)

ben eger uykumdan ayrilip hazirlanabilirsem:-D. Cikmadan kahvaltilik gevrek yerim sutle birlikte. Saat 10 da. Bi kepek ekmeguyle peynir zeytin salatalik artik be varsa. 12 de minikler yemek yerken baslarinda beklirum belki o arada meyve yada ceviz gibi bisey. Oglenfde deidgin gibi sicak yemek.

Verdigin ornek cok hosuma gitt sadece saatlerle oynadim cok saol canim
:-*:-*:-*:-*:-*

Ya bide hazir corba icsem zararli olurmu? Hazir gidalar zararli diolar ama corbadan bi zarar gelirmi acaba?

tatlım zaten herşeyi hazır tüketiyoruz :D bardak çorbalar var ya hani kupada 5dkda hazır olnlardan içmeye başladıktan bir süre sonra zaten kendn vazgeçersn içmektn :D ama başlangıçta deneyeblrsn tabii :D kuruyemş konusnda çeşit daha bol ama miktar çok önmli (yağ oranından dolayı) bir de yukarda yazmayı unutmuşm ama bol miktarda sıvı tüketmelisin özellikle su :34:

8 gibi kahvaltı yapıyorsan 10 gibi de ara öğün gibi kuru kayısı,erik falan yiyebilirsin.benim diyetisyenim eti form falan yememi istemedi içinde fruktoz şurubu falan var diye.

O zamn olabildigince kendimiz hazirlicaz yemeklerimizi :-)

İnsallah bikip birakmam.

Oneriler icin cooooooook tesekkurler canlarim

tatlım bnde öğrenciyim kışın yurtta kalıyorum ve bnde elmden geldiğince diyet yapmaya ya da düzgün beslenp fazlalarmdan kurtulmaya çalıştım sana kendi alışkanlıklarımı şöyle sıralayabilirim :40:
öncelikle kahvaltıda mutlaka ince bir dilim ekmek yemelisin kahvatılık ne seversn bilmem ama peynr zeytin vs ne olursa ekmeği yememmzlk etme bnce.
öğlen 10.30 da ki molanda herhengi bir mevsim meyvesi tüketebilirsin mesela ben o saatlerde okulda olduğumdan daha çok eti formun bisküvilerinden yiodm çayla beraber :51:
öğlende çorba ana yemek pilav ya da makarna üçlüsü varsa ekmek yemeden hepsini silip süpürüodm :D ama tost dürüm tarzı şeylerde yarısını yiodum sende yemeklrde böyle yapabilirsn bnce :34:
akşamları yurtta ne varsa ona göre ayarlıodm kendimi yemeği beğemzsm salata çorba ve ekmek (çok az ama ) ya da öğlenden kalan tostumu götürüodum :D
3,45den sonra müsait olursan yne ara öğn olarak bişeyler yiyebilrsn akşama kadar mesela çayla kek alabilrsn ama kek yersn akşamki ekmekği kısmak şartıyla (bn öyle yapiodum :))
ara verdiğin saatlerde yoğurt ,süt,meyve tüketmelisn bnce :D
aklıma gelenler bnlar başta da dediğim gbi bnlar bnm kndi ayarlamalarım ha şu da var ki bn diyetisyene gttm elmde örnek listem vardı ona göre değişklik yapiodm ,
sen gtmeyeceğini belirtmişsn o sebeple bnlar bnm tecrübelrim umarm sana fikir verr işine yarar :D
tebrik ederim gerçekten çok güzel bir beslenme tarzı bu tetikledi beni diyebilrim..

Back
X