• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş yerinde yaşanan psikolojik olumsuzluklar

yaprak4r

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2018
171
137
18
36
Arkadaşlar merhaba, iş yerimde bazı olumsuzluklar yaşıyorum, paylaşmak istedim. Ben öğretmenim, farklı mesleklerde editör olarak çalışmışsam da şu anda Türkçe öğretmenliği yapıyorum. Ağırlıklı olarak matemetik ve sayısalcıların kurumu diyebiliriz buraya. Nihayetinde olay şu benim branşım küçümseniyor, kolay görülüyor, bununla ilgili göndermeler yapılıyor ki bu öğrencilere de yansıyor, kolay herkes yapar tarzında davranışlar var. Haliyle bu durumdan rahatsız oluyorum, siz olsanız nasıl bir tavır takınırsınız, yorumlarınızı yazarsanız sevinirim.
Not: İnşallah yanlış yere açmamışımdır konuyu.

Sayısalcıların çoğunlukta olduğu bir yerde bu pek bitmiyor ne yazık ki.En iyisi hiç takmamanız bence,cevap bile vermeyin,arada da alaya alın.Ciddiye alıp konuştukça daha da kırıcı olanlar var çünkü.

Özgüvenli, kültürlü ve havalı olun. Son derece iyi giyinin. Onlar sizin kendilerini aşağılamanızdan çekinsin, ogrenciler de size imrensin. Ogretmenlik meslegi icin hayran kalınan öğretmen olmak artı puan sağlar. Şahsınızla birlikte branşınıza da saygı artar.

Devir yadsınamaz gerçeği "ye kürküm ye devri" olması.

Özgüvenli, kültürlü ve havalı olun. Son derece iyi giyinin. Onlar sizin kendilerini aşağılamanızdan çekinsin, ogrenciler de size imrensin. Ogretmenlik meslegi icin hayran kalınan öğretmen olmak artı puan sağlar. Şahsınızla birlikte branşınıza da saygı artar.

Devir yadsınamaz gerçeği "ye kürküm ye devri" olması.

Aslında haklısın, beğendim bu öneriyi. Kültürüme bir şey söyletmem. Üstelik birçoğundan daha iyi adı olan kurumlarda editör çalıştım geçmişte. Tavsiyenize uyacağım.

Arkadaşlar merhaba, iş yerimde bazı olumsuzluklar yaşıyorum, paylaşmak istedim. Ben öğretmenim, farklı mesleklerde editör olarak çalışmışsam da şu anda Türkçe öğretmenliği yapıyorum. Ağırlıklı olarak matemetik ve sayısalcıların kurumu diyebiliriz buraya. Nihayetinde olay şu benim branşım küçümseniyor, kolay görülüyor, bununla ilgili göndermeler yapılıyor ki bu öğrencilere de yansıyor, kolay herkes yapar tarzında davranışlar var. Haliyle bu durumdan rahatsız oluyorum, siz olsanız nasıl bir tavır takınırsınız, yorumlarınızı yazarsanız sevinirim.
O kadar kolaysa neden bir eğitimciye ihtiyaç duyuluyor, herkes otursun kendi öğrensin takmayın siz, işinizi en güzel şekilde yaptıktan sonra dışarının boş gürültüsü o konuşmalar.

En sevdiğim ders Türkçe idi
Eminim ki çoğu öğrenci için de böyle

Siz den daha mı fazla maaş alıyorlar
Mesai saatleri sizden daha az mı ?
Siz den daha önce mi emekli oluyorlar ?

Sanki akademisyen veya rektörler
Havalar bir milyon
Niye bu ayrıştırma enteresan

O kadar kolaysa neden bir eğitimciye ihtiyaç duyuluyor, herkes otursun kendi öğrensin takmayın siz, işinizi en güzel şekilde yaptıktan sonra dışarının boş gürültüsü o konuşmalar.

Onların alanı sayısal olduğu için küçük görüyorlar. Üstelik bunu kurumun sahibi yapıyor. Daha ne diyeyim bilemedim. Kendisi beni işe alan şahıs. Araya mesafe koymaya deneyeceğim açıkçası.

En sevdiğim ders Türkçe idi
Eminim ki çoğu öğrenci için de böyle

Siz den daha mı fazla maaş alıyorlar
Mesai saatleri sizden daha az mı ?
Siz den daha önce mi emekli oluyorlar ?

Sanki akademisyen veya rektörler
Havalar bir milyon
Niye bu ayrıştırma enteresan

Kuruma benim dersimi dinledikten sonra gelen kayıt olan öğrenci var. Öğrencilerden Türkçe öğretmenliğini seçmek isteyenler çıkıyor. Bunlar kulaklarına gidiyor mu bilmem, benimkine geldi. Hayatında hiç Türkçe sevmeyen insanlara Türkçe sevdirdim. Ama içinde işlem yok ya mesele orada bitiyor.

Mesai saatleri benden az, devlet kurumu değil. Maaşı bilmem, konuşulmuyor böyle şeyler.

Sosyal medyada bile "sözelciler bilmez, sözelciler zart zurt" esprileri (!) dönerken şaşırmadım açıkçası.
Rahatsızlığınızı dile getirebilirsiniz amiriniz kimse.

Kuruma benim dersimi dinledikten sonra gelen kayıt olan öğrenci var. Öğrencilerden Türkçe öğretmenliğini seçmek isteyenler çıkıyor. Bunlar kulaklarına gidiyor mu bilmem, benimkine geldi. Hayatında hiç Türkçe sevmeyen insanlara Türkçe sevdirdim. Ama içinde işlem yok ya mesele orada bitiyor.

Mesai saatleri benden az, devlet kurumu değil. Maaşı bilmem, konuşulmuyor böyle şeyler.
Anladım ben Devlet kurumu sandım

Büyük ihtimalle dediğiniz gibi oradaki başarınızdan dolayı oluyor bu tarz durumlar

Hiç takmayın motivasyonunuz düşmesin
Her şey gönlünüzce olsun inşallah

Onların alanı sayısal olduğu için küçük görüyorlar. Üstelik bunu kurumun sahibi yapıyor. Daha ne diyeyim bilemedim. Kendisi beni işe alan şahıs. Araya mesafe koymaya deneyeceğim açıkçası.
Haklısınız kurum sahibi bu anlayışta olursa pes doğrusu... Ben de sayısal öğrencisiydim, tam tersi sözel dersler bana çok zor gelirdi özellikle coğrafya... Her branşın zorluğu vardır illa ki hem zor olması kıymet derecesinin göstergesi olamaz ki.

Branşınla alakası yok isteseler bal gibi severler seni mat türkce agırlıklı yeni sınav sacmalamasınlar başka hazımsızlıkları vardır. Öğrencilere bikac sınav sonucu gösterve önemini anlat sağlam dur seninle kücümseyici konusanların da suratına bakma burnun havada selam sabahsız git gel

Takmayın yani takılcak birşey yok bence. Sayılsalcı olmuşlar ama cahillik akıyor resmen adamlardan. Bir öğretmen bir öğretmeni nasıl küçümser yahu saçmalık.

Back
X