İş yerinden ayrılma hakkında

pokuhantes

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2021
759
688
53
Kızlar merhaba, çalıştığım iş yerinden kendi işimi kurmak için ayrılma kararı aldım. Mesai saatlerinden hayatımın sürekli iş olmasından yoruldum. Bayram dönüşü açıklayacağım ama işimi bi hüzün kapladı yani bilmiyorum acaba mantıklı bi iş mi yapıyorum onu da bilmiyorum şimdi soracaksınız bunu diyorsan biraz daha açıkla diye. Şöyle yaklaşık 4 yıldır çalışıyorum işimi seviyorum ama yoruldum. Her anlamda bi yorgunluk var kendi işimi yapayım az olsun benim olsun kendime vakit ayırırm kafasındayım. Bu arada iş yeri açılışımı eşimin hali hazırda bulunan ofisinde bi odada yapacağım.

Hayırlı olsun öncelikle. İnsnaın kendi işinin sahibi olmasının konforu tabi ki ayrı ama az çalışayım diye bir şey yok malesef insan kendi işi olunca tüm sorumluluk kendinde oluyor daha çok stres ve çalışma oluyor. Ana hedef buysa tekrar düşünün isterseniz :)

Hayırlı olsun öncelikle. İnsnaın kendi işinin sahibi olmasının konforu tabi ki ayrı ama az çalışayım diye bir şey yok malesef insan kendi işi olunca tüm sorumluluk kendinde oluyor daha çok stres ve çalışma oluyor. Ana hedef buysa tekrar düşünün isterseniz :)
Zaten mesleğim gereği çok mümkün değil ama kendi işim olduğun da en azından kazancı bana kalır yada ne biliyim mesai saatleri esnek olur benim açımdan kendim belirlerim daha bi sürü şey o kadar yoruldum ki hayattan zevk alamıyo gibiyim ama bi yandan da hüzünlüyüm işte

Çevreniz var mı? Kimin müşavirliğini yapacaksınız, firmalara nasıl ulaşmayı düşünüyorsunuz? Hiçbir şey kolay değil, özellikle sıfırdan başlamak
sıfırdan başlamıcam defter tutmuyorum daha çok denetim ve danışmanlık veriyorum

Kızlar merhaba, çalıştığım iş yerinden kendi işimi kurmak için ayrılma kararı aldım. Mesai saatlerinden hayatımın sürekli iş olmasından yoruldum. Bayram dönüşü açıklayacağım ama işimi bi hüzün kapladı yani bilmiyorum acaba mantıklı bi iş mi yapıyorum onu da bilmiyorum şimdi soracaksınız bunu diyorsan biraz daha açıkla diye. Şöyle yaklaşık 4 yıldır çalışıyorum işimi seviyorum ama yoruldum. Her anlamda bi yorgunluk var kendi işimi yapayım az olsun benim olsun kendime vakit ayırırm kafasındayım. Bu arada iş yeri açılışımı eşimin hali hazırda bulunan ofisinde bi odada yapacağım.
O sirada kendi isyeri olup. Mesai saatleri disinda bile surekli is dusunmek zorunda olan ben..

sıfırdan başlamıcam defter tutmuyorum daha çok denetim ve danışmanlık veriyorum
O firmalar siz kendi işinizi kurunca size geçeceklerse tamam. Ama bunları da düşünerek başlamanızı öneririm nacizane. Çünkü şu anda insanlar firmadan hizmet alıyor, sizden değil.

Valla kanka en iyisini yapıyorsun. Sonsuza kadar başkasının işini yapamazsın, imkanı olan , kendine de güvenen varsa bence kendi işini kurmalı. Anneannem kaçtır kendi işini kur demişti bana keşke dinleseydim. Hayatın bir fazı bu, ücretli çalışanlık artık senin için geride kalıyor hüzün duyman normal:)

Denetim ve danışmanlık hizmetini firmalar zaten ya bünyesindeki mali müşavirden ya da yeminli mali müşavirinden alıyor.Bunun için para veripte dışardan danışmanlık almazlar ki

O firmalar siz kendi işinizi kurunca size geçeceklerse tamam. Ama bunları da düşünerek başlamanızı öneririm nacizane. Çünkü şu anda insanlar firmadan hizmet alıyor, sizden değil.
Hayır ben onlara kendim hizmet veriyorum akşamları mesai sonrası işlerini yapıyorum mesela çalıştığım yerle bağlantılı değil

Valla kanka en iyisini yapıyorsun. Sonsuza kadar başkasının işini yapamazsın, imkanı olan , kendine de güvenen varsa bence kendi işini kurmalı. Anneannem kaçtır kendi işini kur demişti bana keşke dinleseydim. Hayatın bir fazı bu, ücretli çalışanlık artık senin için geride kalıyor hüzün duyman normal:)
Ayyy oh beee 😍 bende diyorum at adımını

Kendi işiniz elbet bi esneklik olur. Ama şimdi nasıl mesainiz bitince kapıyı vurup çıkıyosunuz bunu beklemeyin. Dayım mali müşavir yengemle yıllarca evde birlikte iş yaptılar yengemde öğrendi artık 😂 hala yapıyorlar mı bilmiyorum. Mesela dayım anneannemlere köye gidebilmek için önceki hafta çok yoğun çalışıyor ki iş kalmasın rahat etsin. Baya sıkışık oluyor. Gerçi dayım yanlış bilmiyorsam defterde tutuyo. Bu tip şeyleri de beklediğini bilin. Dışarıdan göz olarak konuşuyorum tabiki mesleği çok bildiğimden değil. Sadece eşim esnaf kendi işyerinin olması ne demek ordan biliyorum 😅
Eğer böylesinin iyi olacağına inanıyosanız vazgeçmeyin zaten. 4 yıl bi yerde çalışmak uzun bi süre o hüzün hissi çok normal. 1 buçuk ay çalıştığım yerde bile olmuştu 😂

Back
X