Bebek Beslenmesi işe başlıcam fakat bebeğim nasıl beslenecek?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

nickitam

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2013
829
649
158
Merhaba arkadaslar iki hafta sonra isbasi yapicam o zamana kadar bebegim dört aylik olucak bugun aptamil aldim bebegim ben yokken devam sütü icsin diye ama icmek istemedi kustu agladi yani reddetti süt sagip saklim dedim oda süt olana kadar bebegim acikiyor yine ona vermek zorunda kaliyorum kafayi yicem cok üzülüyorum benim durumumda olanlar varmi öneriniz

Of canim ya bende ayni seyleri dusunmelten calismamaya karar verdim Allah yardimcin olsun ama yapan yapiyo vardir bi formulu

Ufak ufak yoğurt ve meyve pürelerine mi başlasanız acaba? Devam maması almasından iyidir diye düşünüyorum ama bence doktorunuza bir sorun. Kilosuna ve boyuna göre ne yapmanız gerektiğini Söyler size.

Ben de kızım 4 aylıkken ise başladım. Ben süt sahip depolamaya Biray önceden başlamıştım. Gece tek bir göğsünden emziriyordum sabah olunca da vermediğim göğsünü sagiyordum. Ben yarım gün çalışıyordum o yüzden bir poşet yetiyordu ama daha uzun olursa iki poset i içer. Bir de doktoryla konuşup yavaş yavaş ek gıdaya geçin isterseniz.

Ufak ufak yoğurt ve meyve pürelerine mi başlasanız acaba? Devam maması almasından iyidir diye düşünüyorum ama bence doktorunuza bir sorun. Kilosuna ve boyuna göre ne yapmanız gerektiğini Söyler size.
Henüz küçük diye cekindim vermeye aslında bu hafta doktora götürsem iyi olacak aslinda tesekkürler

Tek göğüs yetermiki acaba bu gece öyle deneyeyim benimkide pek istahli masallah sabaha kadar resmen kurutuyor beni 6 saat calisicam bende ama yolum uzun maalesef

aptamili almadıysa, diğer marka mamaları da deneyebilirsiniz, bazı bebekler tat ayrımı yapıyor. doktora sormakta yarar var ama ek gıda için çok küçük daha

Ben de oğlum 3,5 aylıkken işe başlamıştım. Evde ben vermeye çalıştığında kesinlikle biberonu almıyordu. Ama işe başladığım ilk gün aç kalınca mecbur içmiş bıraktığım sütü.

Evde pek süt sağma imkanım olmamıştı ama işyerinde günde 2 kez sağıp buzdolabına atıp akşam bakıcıya getiriyordum ertesi gün veriyordu.

Mecbur mamaya da başlamıştık. Similac anne sütüne en yakın diye onu verdim hep

6 ay olunca ek gıdaya da başlamıştık yavaş yavaş. Sütüm azaldığı için günde 1 kez sağıyordum. 1 anne sütü+mama+ekgıda oluyordu

ben de kızım 6 aylıkken basladım ozaman bileçok zorlandım.hiç biberon emzik kullanan bir bebek değildi.her türlü mamayı denedım içmedı.sütümü sağıp bıraktım mıdesı bulandı almadı.ufak ufak ek gıdaya gecın bence eğer devam sütü almıyor ise.annem pürelerden, yoğurt ve meyve sularından vermeye baslamıstı 4,5 aylıkken.fırsat buldukca öğle araları eve gidip geldım emzırmeye.ıns kolaylıkla atlatırsınız bu süreci.

Benim bebegim sütümü biberondan içiyor ama devam mamasıni almiyor simdiden sagiyim diyorum yetmiyor acaba devam etsemmi mama vermeye biraz ac birakayim diyorum kiyamiyorum

keşke anneler bebekleriyle olsa çalışmak zorunda olmasalar.ben de öğretmenim,kuzum 5 aylık şu an..temmuz ve ağustos ayı heep ne yaparım ne ederim diye düşünmekle geçti ve sonunda ücretsiz izne ayrıldım bir sene,bizi zorlayacak tek maaş ama kıyamadım kızıma..çalışan annelein bu çıkmazı beni mutsuz ediyor hep

Benim kızım 2-3kez inanıyorduo da zaten tam uyanma ddeğil gözler kapalı miziklaniyordu 1-2 dakika emip tekrar uyuyordu. Bol bol su için sutunuz artsin. Başka şeyler verip de sutunuzu sagmazsaniz bu sefer sutunuz iyice azalir ve erken zamanda memeden kesmek zorunda kalırsınız.
Tek göğüs yetermiki acaba bu gece öyle deneyeyim benimkide pek istahli masallah sabaha kadar resmen kurutuyor beni 6 saat calisicam bende ama yolum uzun maalesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…