İşe girme

Merhaba. Özel şirkette olsa bünyesinde SGK'lı olarak çalıştıracağı elaman için özlük dosyası oluşturmak zorundadır.SGK girişi için adres ve Nufus Cüzdanı fotokopisi yeterlidir. Ayrıca ikametgah, sabıka kaydı,diploma,nufus kaydı, varsa ehliyet ve sağlık raporunuzu,sertifika v.s. istemeleri gerekir. Çalıştıkları bankadan maaş müşterisi olmanız için kendileri kart çıkartabilirler.Maaşınız oraya yatar. Ayrıca SGK'lı olup olmadığınızıda Muhasebe departmanından (Girişleri yapan bölüm) SGK giriş bildirgenizi isteyerek öğrenebilirsiniz. Kaldıki bu en doğal hakkınız deneme aşamasındada olsanız SGK'lı yapmak zorundalar. Birde sözleşme imzalamak gerekli.Bir sorun bence haklarımı bilmek istiyorum. Kanunen İş Akdi çift taraflı yapılmalıdır. Hoş bu anlattıklarım hep kanunen olması gereken ama çok kişi uymuyor. Ama burasıda merdiven altı bir firma değilki koskoca kolejden bahsediyoruz .

tc kimlik numaranız yeterli SGK girişi için maalesef birçok şirket sözleşme yapmıyor evrak istemiyor ama personeli dava açınca da uğraşıyor

O kadar içim rahatladı ki çok teşekkür ederim.bir de hesap numaramı almadılar müdüre sordum yeni girenlere anlaşmalı bankamızdan kart çıkarcaz pna maaşınız yatacak dedi ama güvenemedim.sizin de mi böyle oldu.kusura bakmayın çok soru sordum :KK45:
bu kadar panıklı olup çok soru sorarsan müdüre antipatık gelirsin,işten çıkarılısın,sana tavsiyem,gözlemle,bekle,

Merhaba. Özel şirkette olsa bünyesinde SGK'lı olarak çalıştıracağı elaman için özlük dosyası oluşturmak zorundadır.SGK girişi için adres ve Nufus Cüzdanı fotokopisi yeterlidir. Ayrıca ikametgah, sabıka kaydı,diploma,nufus kaydı, varsa ehliyet ve sağlık raporunuzu,sertifika v.s. istemeleri gerekir. Çalıştıkları bankadan maaş müşterisi olmanız için kendileri kart çıkartabilirler.Maaşınız oraya yatar. Ayrıca SGK'lı olup olmadığınızıda Muhasebe departmanından (Girişleri yapan bölüm) SGK giriş bildirgenizi isteyerek öğrenebilirsiniz. Kaldıki bu en doğal hakkınız deneme aşamasındada olsanız SGK'lı yapmak zorundalar. Birde sözleşme imzalamak gerekli.Bir sorun bence haklarımı bilmek istiyorum. Kanunen İş Akdi çift taraflı yapılmalıdır. Hoş bu anlattıklarım hep kanunen olması gereken ama çok kişi uymuyor. Ama burasıda merdiven altı bir firma değilki koskoca kolejden bahsediyoruz .
Teşekkür ederim uzun uzun yazmışsınız ellerinize sağlık.

İyi akşamlar herkese.günlerdir kafamı kurcalayan bir konu var öyle ki uyku uyuyamaz oldum.2 gün önce işe başladım bir kolejde.kolejin muhasebecisi olacaktım. İşe girerken ne iş sözleşmesi imzaladık ne başka bir şey yani anlayacağınız çalıştığıma dair bir imza atmadım.fotoğraf filan da istemediler.nüfus cüzdanı fotokopisi ve diploma fotokopisi yeterli dediler ben sağlık raporu ikametgah filan da götürdüm aldı müdür ama teslim ettiğini düşünmüyorum.birkaç kez sordum müdürümüze ses tonuyla beni bastırdı burası ticarethane değil okulda böyle oluyo tc no ile sigortan yapılıyo dedi.sigorta yapılsa bile sözleşme imzalamadık.işin kötü yanı başka bir şehre bir aparta yerleşip apartta kalabilmek için 10 aylık senet imzaladım.şimdi size sorum özel okullarda böyle mi oluyo gerçekten yoksa kandırılıyor muyum?yani işe girerken fotoğraf istenmiyor ve sözleşme imzalanmıyor mu?

e-devletten gir bak siğortan başlamışmı başlamamışmı

sgk kurumdan öğrenmeye kalkarsan siğortasız işçi çalıştırıyorlar diye müfettiş falan yollarlar başın ağrımasın .

Back
X