İşi bırakmalı mıyım ?

6 ay ucretsiz izin istesem bu sefer caliatigim yerdeki insanlar birini alacak yerime ve geri dondugumde nasil bir ortamla karsilasirim bilemiyorum. Ihtiyac kalmayabilir bana ondan korkuyorum.
Size ihtiyaç kalmamasından korkuyorsanız bir çelişki yaşamıyor musunuz? Yani işi bıraksam mı diye düşünmeniz enteresan geldi. Bırakırsanız kesin işsizsiniz. Bırakmazsanız izinler bitince dönme ihtimaliniz var.

Benim tavsiyem izinleri kullanın, işinizi bırakmayın. Çocuğuma birkaç yıl bakayım sonra işe dönerim fikrinin işe dönmekle sonuçlandığını hiç görmedim. Yaş ilerlemiş oluyor, zaten çocuklu kadına iş yerleri önyargılı...

hangi şehirdesiniz bilmiyorum bakıcı maaşlarını araştırın.
komşularınızdan bakacak biri olabilir belki. makul bir ücret karşılığında.

dönüşümlü bebek bakılması benim asla onaylamadığım bir şey..
ama şartlar gerektirince yapacak bir şey yok.
işiniz asistanlık..
çocuğunuza en az 2 yıl evde bakılacak..
2 yıl sonra başka bir iş bulabileceğinizi düşünüyorsanız kendiniz bakın çocuğunuza.
genelde hazır işten çıktım derken ikinci çocuk da yapılıyor ve kadın çalışma hayatına veda ediyor..

ev beni sıkar, çalışmayı çok seviyorum diyen biri misiniz?
mecbur olmasam çalışmam diyenlerden misiniz?

kalan 3500ün yetmesi lazım aslında. ucu ucuna değil de. çok mu gideriniz ya da başka bi borcunuz var?

Faturalar esimin kredi karti sigarasi ve biz neredeyse her haftasonu memleketimize gittigimiz icin fazla harciyoruz sanirim bir de gep bir sey cikiyor ya araba arizasi ya sigorta oydu suydu derlen bir bereketsizlik var evde.

işiniz asistanlık..
2 yıl sonra başka bir iş bulabileceğinizi düşünüyorsanız kendiniz bakın çocuğunuza.
genelde hazır işten çıktım derken ikinci çocuk da yapılıyor ve kadın çalışma hayatına veda ediyor..

Cocugu kendim bakip o ara evdeyken kpssye calismayi dusunuyorum benim icin kamu haklar ve maas acisindan daha uygun olur. Calismayi ben de istiyorum seviyorum o yuzden farkli secenekler bulmaya calisiyorum.

işiniz asistanlık..

Calismayi seviyorum.

Merhaba,
6 haftalik hamileyim suan asistan olarak bir sirkette calisiyorum yasadigim sehirde ailem yok esimin isi dolayisiyla geldik simdi hamileyim ve cocugum oldugunda kimse bakamayacagi icin isimi birakmak zorunda kalacagim. Aslinda hic istedigim bir sey degil.
Yalniz bir kac kisi annenden ve kayinvalidenden yardim al bir hafta annen bir hafta kayinvaliden bakar cocuga dediler. Bizim yanımıza gelip 1.bucuk saatlik uzaktalar bana.Annemde cok sorun olmaz ama surekli kayinvalidemle evde olsam rahat edemem bir de yuk olmus gibi hissedicem bir yandan da kendi cocugum bir sure kendim bakmak isterim tadini cikararak. Kafam cok karisik onerileriniz ve tecrubelerinizden yararlanabilir miyim ?
Eger maddi sikintin yoksa bebeginle kendin ilgilen bir muddet ara ver is hayatına.maddi sikintin var ise maasin yuksekse bakiciya ver.eger maasin yuksek deil zaten bakici parasina anca yetecekse cik isten derim

Back
X