İşi bırakmalı mıyım

erintra123

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2008
98
0
86
İstanbul
Arkadaişlar ebbek oldu benim dünyam karıştı.hiç böyle bir anne olucağım aklıma gelmezdi çünkü bebeklere düşkünlüğüm yoktu.şimdi kızım herşeyim.işim devlette ünide iyi bir kariyerim var ama bıraksam ondan ayrılmak istemiyorum.ölümlü dünya diyorum bir yanımda kocamın eline bakmak istemiyor ilerde bişey olsa ben kızıma tek başıma da yetebilmeliyim diyorum.ona daha iyi imkanlar sunmak istiyorum.sizce bu kadar insan iş bulmaya çalışırken bu işin doğrusu ne kızımı bırakıp nasıl işe gidicem başaranlar paylaşsın benimle ne olur çok sıkılıyorum düşünmekten

Benim için önce bebeklerim..Kariyer mariyer hiç bir şeyi gözüm görmüyor.Zaten tedaviyle hamile kaldım..Hakkında hayırlısı..

Anne değilim,bu duyguyu asla bilemem..
Ama ben işimi bırakmazdım diye düşünüyorum..
Bebek sahibi olmak zaten yeteri kadar şimdiki hayatınızı iyi ya da kötü etkilemişken geleceğimi bulandırmak istemezdim..

annane-babane-teyze-hala.. herhangi bir yakınınıza bırakabiliyorsanız devam edin işe derim.. ama eşinizin durumu iyi, birkaç sene bırakmakla kayıp yaşayacağınızı düşünmüyorsanız işi bırakıp (en azından 2 yaşına kadar) bebeğinizle olun..

sevgiler.. a.s.

daha çocuğum yok ama düşünme aşamasındayım aynen senin gibiyimboshayallersmile
ikilemdeyim, özelde çalışsam kesin bırakırım fakat kamu da çalışıyorum ve istifa etmeyi falan düşünüyorumsempatiksalakcinni
daha olmadan böyle düşünüyorsam ben heralde istifa edicem-tatlicadiarzu-
kendim çelişkide olduğumdan ne desem bilemedimbenneyaptımki

bence bırakmamalısın.zaten 4 ay yasal izninin var yani onun en çok ihtiyacı olduğu zamanda yanında olucaksın.masraflar ağır oluyor görüyorum tabi eşinizin geliri iyise çalışmayın derim yalnız dadı ya bırakmakda kötü bide o yönden düşünmek var.4 ay iznini geçir sonraki duruma göre karar verebilirsin.:emir_bebek:

:)) keŞke kamu olmasaydı uffff ılerde ıŞını bırakanlar gÜvenlerını yıtırıyormuŞ.hayır sonradan nerden ıŞ bulucam Özel Ünıler benı beklemıyor:(ama gÖzÜmÜ karartabılırım

Kamuda çalışıyorsanız, helede işiniz güzelse, iyi bir konumdaysanız neden bırakasınızki,

Çocuğunu bırakıp işe giden birtek siz değilsinizki, milyonlarca anne bırakıyor.

Kesinlikle bırakmayın

peki siz okulu bırakacakmısınızCADIARZU

Tekrar hamile kalabilme imkanım çok zor,ailemden uzaktayım.Eğitimci değilim,seçenekler arasında bana göre olmadığı için bunu işaretledim..Kendime ait işim var..Tabiiki en azından 2 yaşında gelinceye dek bebeklerimle olucam..İnsan her istediğinde çocuk sahibi olamayabiliyor....Hele benim yaşımda yakalanan bir mucize her zaman ele geçmiyor...

çoğucundan önemli mi? onun her anına, büyümesine, ilk anne demesine, ilk dişini çıkarmasına şahit olmaktn önemli mi geliyo ?? eğer durumunuz iyiyse eşin yetebiliyorsa çalışma! tabi bakıcıdan duymak istemiyorsan ilk kelimeleerini . onu kendin eğitmek istiyorsan onunla olmalısın!! sen bilirsin ama ben olsam kıyamazdım ne şartla olıursa olsun!! yavrumdan önemli olmaz...:olmaz:

bebeğinizin iyi bir geleceği olması için çalışmanızda gerek heleki şu zamanda kımse iş bulamıyoken bence işinizi bırakmayın.bebeğiniz tabiki çok önemli onunla akşamda vakit geçirip hasret giderebilirsiniz

Tekrar hamile kalabilme imkanım çok zor,ailemden uzaktayım.Eğitimci değilim,seçenekler arasında bana göre olmadığı için bunu işaretledim..Kendime ait işim var..Tabiiki en azından 2 yaşında gelinceye dek bebeklerimle olucam..İnsan her istediğinde çocuk sahibi olamayabiliyor....Hele benim yaşımda yakalanan bir mucize her zaman ele geçmiyor...

şunun için sordum konu sahibine bırakın demişsiniz ya o bakımdan
ama siz bırakmayacaksınız sonuçta:kahve:

Benim için önce bebeklerim..Kariyer mariyer hiç bir şeyi gözüm görmüyor.Zaten tedaviyle hamile kaldım..Hakkında hayırlısı..

şunun için sordum konu sahibine bırakın demişsiniz ya o bakımdan
ama siz bırakmayacaksınız sonuçta:kahve:

Bırakın mı demişim yoksa kendi adıma kendimle ilgili olarak ne düşündüğümü mü yazmışım ? Bırakın diye bir kelimem yok konu sahibi arkadaşa...

Dikkat ederek okumanızda fayda var...:kahve:

unv nın kresıne bıraksanız ders saatlerınız arasında??1.5 yas alıyor mu bı arastırsanız...

Offf seni çok iyi anlıyorum. Şu an ben de aynı şeyleri düşünüyorum. 1 yıllık ücretsiz iznimin bitmesine 1,5 ay kaldı. Şimdiden okul kabuslarım başladı.Her gece ya derse geç kalıyorum, ya bırakacak kimse olmadığı için bebeğimi de yanımda götürüyorum :) Mesleğimi çok seviyorum ve bu güne kadar çok iyi yaptığımı düşünüyordum. 7 yıldır bir gün bile derse hazırlıksız gitmedim. Elinde tebeşir kara tahtada ders anlatan sıkıcı öğretmenlerden olmamak için hep vakit ayırıp,eğlenceli dersler hazırladım öğrencilerime. Ama şimdi oğlum ve eşim dışında kimseye ayıracak vaktim yokmuş gibi hissediyorum. Aklım evde onunlayken vücudum robot gibi okula gidip-gelecek sanki.
Eşim özel sektörde, benim maaşıma şimdiye kadar ihtiyaç duymadık ama yarının ne getireceği hiç belli olmaz diyorum kendime. O işsiz kalırsa bir anda herşey tepetaklak olur. Bir de tabii oğlum 3 yaşına gelip kreşe başlayınca ben ne yapacağım evde. Özel okullardaki çalışma koşulları çok kötü şu an.
Bu kararı vermek gerçekten çok zor. ınşallah hepimiz için en iyisi olur.

Kamuda çalışıyorsanız, helede işiniz güzelse, iyi bir konumdaysanız neden bırakasınızki,

Çocuğunu bırakıp işe giden birtek siz değilsinizki, milyonlarca anne bırakıyor.

Kesinlikle bırakmayın

katılıyorum

duygularınızı karıstırmayın..
kızınız ıcın bırakmayın derım ılerde senın ıcın ısımı bırakdım dersenız kızınıza sorumluluk yuklersınız sebep olara onu gorursunuz..calısan anne olmak daha guzel kızınızla gecırdıınız zaman kalıtelıdır emınım..ona guzel bı gelecek vermek ıcın calısmaya devam derım..

kocan süper ötesi zenginse,evin araban ve geleceğe dair güvencen varsa,işi bırakınca eşin seni sigortalı yapıp emekli olmanı sağlayacaksa işi bırak derim.ama bu dediklerim yoksa ve iyi bi işin varsa sakın bırakma arkadaşım.zaman neler getirir insana bilemeyiz.bir sürü anne çocuğunu bırakıp çalışıyor.çoğu senin gibi kamuda bile deil.
misal ben çocuklu evde olan deli gibi çalışmak isteyen bi anneyim.
[/B]

Back
X