İşi evine çok uzak olanlar var mı bana fikir verin arkadaşlar ?

sufisentir

İnsandan örülmüş duvarlar içindeyim.
Kayıtlı Üye
23 Mart 2015
5.715
12.056
448
Arkadaşlar merhaba.
Uzun süredir ev arıyoruz ancak bulunduğumuz şehirde(ANKARA) istediğimiz semtte evler çok pahalı.Kredilerde bu ara uçmuş durumda malum.Biz de yapracık toki tarafında çok uygun fiyata ev bulduk ordan almayı düşünüyoruz.
Ev çok güzel bize uygun yeni bina ödeme planı çok ekonomik falan.Ama epey uzak biyerde dağ başında diyebilirim hatta.Ulaşım olarak metro hattını kullanacağız.Şimdi benim derdim şu arkadaşlar: Bu ev benim işyerime epey uzak birkaç vasıta değiştirmem gerekecek.Özel sektörde çalışıyorum ortalama bi kazancım var eşimin kazancına güvenerek alıyoruz evi.Günde 3 saatim sırf yola gidecek gidiş geliş toplamda.Acaba diyorum evde oturup kpss ye mi çalışsam hiç o yolu çekmesem mi?Öğretmenim ben normalde ama atanamadığım için özel sektörde çalışıyorum aslında işyerimi seviyorum çok alıştım ama o yolu düşündükçe işten soğuyorum.Bir de kış dönemi olduğu için daha da uzun saatler çalışacağız ve önümüz kış off.
İstanbul da falan insanlar çok uzak yerlerden işe gidip geliyorlar onu da biliyorum şımarıklık mı yapıyorum diyorum acaba ama bana hiç zaman kalmıyor elimde değil :( Sizce ne yapmalıyım kızlar?
Okuyan herkese çok teşekkürler.

Her gun ise gitmek icin 90 km yakin yol yapiyorum. Kendi aracim oldugu halde cekemiyorum artik. Yakinda tasinacagim.

Ev ha deyince değişmiyor yerinizde olsam 2yıl fazla ödeyip daha yakın merkezi yerler bakardım

Ben de o kadar yol gitmek istemem açıkçası
Trafikte çok yorulurum ne işe ne eve ekstra enerjim kalmaz.

Keşke merkeze yakın bir ev alsaniz arkadaşın dediği gibi ev hemen taşınmaz biraz daha dusnmenizi oneririm.

Ev ha deyince değişmiyor yerinizde olsam 2yıl fazla ödeyip daha yakın merkezi yerler bakardım

Ben de çok istiyorum merkezi yerde oturmak ama 2 3 katı fiyat diyebilirim.Üstelik eski binalar hep.Aslında ben atanmış olsam alabiliriz ama şu an o kadar fahiş fiyatlar ödeyemeyiz.Teşekkür ederim öneriniz için.

Ben de o kadar yol gitmek istemem açıkçası
Trafikte çok yorulurum ne işe ne eve ekstra enerjim kalmaz.
Evet yol insanı işten daha çok yoruyor açıkçası.O kalabalık o kaos ortamı düşündükçe daralıyorum ama ev sahibi olmayı da çok istiyorum fiyatlar çok yükselmeden.Kafam karışık.

benim arkadasiminda orda evi satilik. yoksa ona mi baktiniz. neyse. Sakın sakın boyle bir hata yapma derim. eskiden evim mamaktaydi yapraciktan çok daha yakin olmasina ragmen cok yoruluyordum ve ankaradan nefret bile etmiştim ki benim servisim vardi. Şimdi isimin hemen karsisina tasindim hayatim 100 de 100 degisti. Kaldı ki yapracik acayip uzak. birde ev ne kadarki. eski olsun işe yakin oksun. uzak olunca otel gibi kullanirsin.

Ben de çok istiyorum merkezi yerde oturmak ama 2 3 katı fiyat diyebilirim.Üstelik eski binalar hep.Aslında ben atanmış olsam alabiliriz ama şu an o kadar fahiş fiyatlar ödeyemeyiz.Teşekkür ederim öneriniz için.
İnşallah dilediğiniz gibi olur

2yıl evvel verdiğimiz peşinatın 2katı kredi çekip ev aldık okadar Korkuttumki sadece ekmek zeytin yiğeceğiz gibi arabesk tiriplere girdim ödeyemeyiz sanıyordum lafın kısası sonuçta banka işleri korkuyor inşan 5yıllık girdiğimiz kredinin 2yılı hiç anlamadan geçti bile artık evin 2odası bizim sayılır :)tabiki dibini göremiycemiz suya atlamayalım ama biraz bu işlerde cesaret lazım insanın baştan gözü korkuyor

benim arkadasiminda orda evi satilik. yoksa ona mi baktiniz. neyse. Sakın sakın boyle bir hata yapma derim. eskiden evim mamaktaydi yapraciktan çok daha yakin olmasina ragmen cok yoruluyordum ve ankaradan nefret bile etmiştim ki benim servisim vardi. Şimdi isimin hemen karsisina tasindim hayatim 100 de 100 degisti. Kaldı ki yapracik acayip uzak. birde ev ne kadarki. eski olsun işe yakin oksun. uzak olunca otel gibi kullanirsin.
Yok bu sahibinden değil emlakçıdandı.Ev şöyle 72bin peşinat var sonra 840tl aylık ödemesi var 86 ay falandı sanırım yani 148 bine falan geliyo bu büyük olan 3+1 ler.Ya orada oturan pek çok kişiyle konuştum herkes çok memnun halinden.Bir de bu ilerde değerlenme mevzusu var malum :) Bir de biz eryaman da oturmak istiyoruz aslında orda da evler acayip pahalı batıkent falan da öyle.Yani açıkçası işi bırakmak ya da yakın bi yerden iş bulmak daha mantıklı geliyor bana.Çünkü her geçen gün ev fiyatları artıyor ve bütçemize uygun ev bulamıyoruz ve boşuna kira ödüyoruz.

Merhaba, iş yeriniz hangi muhitte? Bir de yapracık toki ne kadara ev buldunuz? Limitiniz ne kadar?

Ek: aynı anda mesaj atmışız, yazdıklarınız görmemiştim. Bence Yapracık için 148 bin çok yüksek.

Yok bu sahibinden değil emlakçıdandı.Ev şöyle 72bin peşinat var sonra 840tl aylık ödemesi var 86 ay falandı sanırım yani 148 bine falan geliyo bu büyük olan 3+1 ler.Ya orada oturan pek çok kişiyle konuştum herkes çok memnun halinden.Bir de bu ilerde değerlenme mevzusu var malum :) Bir de biz eryaman da oturmak istiyoruz aslında orda da evler acayip pahalı batıkent falan da öyle.Yani açıkçası işi bırakmak ya da yakın bi yerden iş bulmak daha mantıklı geliyor bana.Çünkü her geçen gün ev fiyatları artıyor ve bütçemize uygun ev bulamıyoruz ve boşuna kira ödüyoruz.
evet evler degerleniyor dogru. aslinda eryamanda uzak bence. isi birakmayi düşünüyorsanız uygun. isiniz nerde. bana yol hep yorucu ve gereksiz gelir.

İnşallah dilediğiniz gibi olur

2yıl evvel verdiğimiz peşinatın 2katı kredi çekip ev aldık okadar Korkuttumki sadece ekmek zeytin yiğeceğiz gibi arabesk tiriplere girdim ödeyemeyiz sanıyordum lafın kısası sonuçta banka işleri korkuyor inşan 5yıllık girdiğimiz kredinin 2yılı hiç anlamadan geçti bile artık evin 2odası bizim sayılır :)tabiki dibini göremiycemiz suya atlamayalım ama biraz bu işlerde cesaret lazım insanın baştan gözü korkuyor
Birkaç yıl önce daha düşüktü kredi faizleri doğru.Ama şu an çok çok yüksek.Peşinat falan da kurtarmıyor açıkçası çok düşündük taşındık.Aslında cesaretliyiz de büyüklerde caydırdı bizi biraz biz de daha düşük bütçeli yerlere yöneldik.Güle güle oturun bu arada evinizde.

Merhaba, iş yeriniz hangi muhitte? Bir de yapracık toki ne kadara ev buldunuz? Limitiniz ne kadar?

Ek: aynı anda mesaj atmışız, yazdıklarınız görmemiştim. Bence Yapracık için 148 bin çok yüksek.
Batıkentte çalışıyorum biraz iç tarafında.Limit olarak 200bin düşündük aslında ama kredileri araştırınca vazgeçtik çünkü çok yüksek.yani iki metro hattı bir de metro ringine binmem gerek epey uzun bi yol.Ama kızılay ve ümitköy tarafında bir iş bulmayı düşünüyorum en olmadı.Ya aslında evet biraz yüksek yapracık dağ başı olduğu için o konuda size katılıyorum.Ama işte hiç kredi çekmeden kira verir gibi ev sahibi olmak işin cazip yanı.Diğer türlü 200binlik eve 350bin ödüyorsun.

iyi dusunmek lazim. odemeyi aylik 1000 liraya yikseltip 120 aya cikarsaniz belki daha iyi olabilir
Evet gerçekten çok düşünmek gerek kolay bi karar değil.Evet ödeme planında değişiklik yapılabilir haklısınız.
Bu arada batıkentte çalışıyorum ve eryaman da uzak doğru ama seviyorum o semti ben çok nezih ve sakin biyer.Ama tabi yapracık la kıyaslayınca yakın geliyo eryaman.Yol evet çok gereksiz resmen günümün 3 saati gidecek yani.

Ben geçen sene baya uzağa gidiyordum bir saat on beş dakikada anca gidiyordum iki araç ile gerçekten çok yorucu oluyor iyi düşünün derim ben. .bir de ordan bizim de bazı arkadaşlar aldı baya pişman oldular satmak istediler satamadılar falan. İyi düşünün diyorum yine

Arkadaşlar merhaba.
Uzun süredir ev arıyoruz ancak bulunduğumuz şehirde(ANKARA) istediğimiz semtte evler çok pahalı.Kredilerde bu ara uçmuş durumda malum.Biz de yapracık toki tarafında çok uygun fiyata ev bulduk ordan almayı düşünüyoruz.
Ev çok güzel bize uygun yeni bina ödeme planı çok ekonomik falan.Ama epey uzak biyerde dağ başında diyebilirim hatta.Ulaşım olarak metro hattını kullanacağız.Şimdi benim derdim şu arkadaşlar: Bu ev benim işyerime epey uzak birkaç vasıta değiştirmem gerekecek.Özel sektörde çalışıyorum ortalama bi kazancım var eşimin kazancına güvenerek alıyoruz evi.Günde 3 saatim sırf yola gidecek gidiş geliş toplamda.Acaba diyorum evde oturup kpss ye mi çalışsam hiç o yolu çekmesem mi?Öğretmenim ben normalde ama atanamadığım için özel sektörde çalışıyorum aslında işyerimi seviyorum çok alıştım ama o yolu düşündükçe işten soğuyorum.Bir de kış dönemi olduğu için daha da uzun saatler çalışacağız ve önümüz kış off.
İstanbul da falan insanlar çok uzak yerlerden işe gidip geliyorlar onu da biliyorum şımarıklık mı yapıyorum diyorum acaba ama bana hiç zaman kalmıyor elimde değil :KK43: Sizce ne yapmalıyım kızlar?
Okuyan herkese çok teşekkürler.
Tahmin edeyim yenikent mi?

Back
X