Doğuma Hazırlık İsim anketi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Sizce hangi kız ismi?

• Hiranur

• Ecrin

• Meva

• Erva

• Hilal

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Kızımın da adı olan erva yı sectim :)

Erva ayrıca Peygamber Efendimizin aleyhisselam halasının da adı
Saglikli hayirli dogumlar

Off şu Ecrin kadar itici bir isim var mı? Anlamı sanıldığı kadar güzel değil. Telaffuzuna hiç girmiyorum... kulak tırmalıyor.

Erva ve Hiranur isimlerini duymaktan da gına geldi. Erva'nın anlamı güzel olsa da telaffuzu çok kaba ayrıca.

Bu isimlerden en güzelleri Meva ve Hilal. ;)

ecrinin anlamı ücret demek.
"ecr" bence anlam açısından güzel bir isim değil.tabi anlamına da önem veriyorsanız.
hiranur - erva - meva son dönemlerde çok konulan isimler.
hilal içlerinde daha eski tercih edilen isim olmasına rağmen kulağa daha naif ve hoş geliyor.

Off şu Ecrin kadar itici bir isim var mı? Anlamı sanıldığı kadar güzel değil. Telaffuzuna hiç girmiyorum... kulak tırmalıyor.

Erva ve Hiranur isimlerini duymaktan da gına geldi. Erva'nın anlamı güzel olsa da telaffuzu çok kaba ayrıca.

Bu isimlerden en güzelleri Meva ve Hilal. :KK66:

ecrinin anlamı ücret demek.
"ecr" bence anlam açısından güzel bir isim değil.tabi anlamına da önem veriyorsanız.
hiranur - erva - meva son dönemlerde çok konulan isimler.
hilal içlerinde daha eski tercih edilen isim olmasına rağmen kulağa daha naif ve hoş geliyor.

Teşekkürler yorumlarınız için ❤

Meva diyeceğim ama anlamı ne ?

Ecrin kulağa hem itici geliyor hem anlamlı bir isim değil. Hiranur çok çok fazla. Erva ve Meva çok çabuk yanlış telaffuz edilebilecek isimler çocuğunuz büyüdüğünde rahatsız olabilir. En mantıklısı Hilal bu isimler arasında bana göre. Ben Edebiyat mezunuyum. Ve isimlerin hem kullanımının rahat olması hem anlamlı olması gerek diye düşünüyorum. Hz. Muhammet çocuklarınıza Kur’an’da geçen isimler değil güzel anlamı olan isimler koyun demiş. Bence dikkat etmek lazım.

Ecrin kulağa hem itici geliyor hem anlamlı bir isim değil. Hiranur çok çok fazla. Erva ve Meva çok çabuk yanlış telaffuz edilebilecek isimler çocuğunuz büyüdüğünde rahatsız olabilir. En mantıklısı Hilal bu isimler arasında bana göre. Ben Edebiyat mezunuyum. Ve isimlerin hem kullanımının rahat olması hem anlamlı olması gerek diye düşünüyorum. Hz. Muhammet çocuklarınıza Kur’an’da geçen isimler değil güzel anlamı olan isimler koyun demiş. Bence dikkat etmek lazım.

Ecrin ismini aratınca Allahın hediyesi anlamı çıkıyor. Ama pek bilemiyorum. Evet hilal de çok güzel :)

Sirf degisik isim olacak diye ortalik Ecrin, Esila, Alya'dan gecilmiyor.
Hilal cok naif ve guzel anlamini bilmiyorum ama anlami guzelse Meva da hosuma gitti.
Anlami guzel olmasi ve soylenisinin kulaga hos gelmesi onemli.

Saglikla dogsun bebeginiz:dua:

Ecrin ismini aratınca Allahın hediyesi anlamı çıkıyor. Ama pek bilemiyorum. Evet hilal de çok güzel :)
Yapılan bir iş karşılığında verilen ücret mükafat anlamlarına gelir. İnternette isimlerin anlamı çok yanlış veriliyor çünkü herkes yazıyor. Daha sağlıklı araştırmalar yapmak gerekir. Klasik isimler düşünülebilir ya da kızlara çiçek isimleri de çok yakışır düşünebilirsiniz.

Back
X