Merhaba arkadaşlar. bebek beklediğimizi öğreniyoruz, ve heyecan başlıyor. hayaller kuruyoruz, sabırla bekliyoruz. bu mutluluk içerisinde doğum yaklaştıkça bebeğim ismi gündeme geliyor. ve anneye fikri bile sorulmadan "tabiki dedesinin/babanesinin ismi olacak" diyor birileri. o anda mutluluğumuz baltalanıyor. inatlaşmalar, laf sokmalar, anneyi üzecek depresyona sokacak kadar ağır baskılar. ve bebek heyecanı kabusa dönüyor. Allahtan ben direk yaşamadım, ama dolaylı olarak etkileniyorum. kayın validem eltimi bu konuda çok üzdü, çok ağlattı, kocasının ismini koydurtmak için her akrabanın yanında rezil etti. . Allah taksiratını affetsin 2 sene önce rahmetli oldu. eltim koymayınca bana farz oldu. işin kötüsü o vefat edince şimdi kız bebek olsa bide onunda ismini koymak zorundayım.
Neyseki onun ismi güzel "meryem", o yandan sıkıntım yok. ama kayın pederimin ismini koymak zorunda olmak beniçok kışkırtıyo. Ama ben mutluluğumu bozmamaya kararlıyım. oğlumolursa Osman Yusuf koyacağım ve ona hep Yusuf diyeceğim.
İsim konusunda baskı altında olan başka hamileler var mı merak ettim, burda içimizi dökelim.
Neyseki onun ismi güzel "meryem", o yandan sıkıntım yok. ama kayın pederimin ismini koymak zorunda olmak beniçok kışkırtıyo. Ama ben mutluluğumu bozmamaya kararlıyım. oğlumolursa Osman Yusuf koyacağım ve ona hep Yusuf diyeceğim.
İsim konusunda baskı altında olan başka hamileler var mı merak ettim, burda içimizi dökelim.