Doğuma Hazırlık isim baskısı yüzünden bebek sevinci yarım kalanlar

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

kzmrl

Uğur Böceğim
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2011
850
7
96
İstanbul
Merhaba arkadaşlar. bebek beklediğimizi öğreniyoruz, ve heyecan başlıyor. hayaller kuruyoruz, sabırla bekliyoruz. bu mutluluk içerisinde doğum yaklaştıkça bebeğim ismi gündeme geliyor. ve anneye fikri bile sorulmadan "tabiki dedesinin/babanesinin ismi olacak" diyor birileri. o anda mutluluğumuz baltalanıyor. inatlaşmalar, laf sokmalar, anneyi üzecek depresyona sokacak kadar ağır baskılar. ve bebek heyecanı kabusa dönüyor. Allahtan ben direk yaşamadım, ama dolaylı olarak etkileniyorum. kayın validem eltimi bu konuda çok üzdü, çok ağlattı, kocasının ismini koydurtmak için her akrabanın yanında rezil etti. . Allah taksiratını affetsin 2 sene önce rahmetli oldu. eltim koymayınca bana farz oldu. işin kötüsü o vefat edince şimdi kız bebek olsa bide onunda ismini koymak zorundayım.
Neyseki onun ismi güzel "meryem", o yandan sıkıntım yok. ama kayın pederimin ismini koymak zorunda olmak beniçok kışkırtıyo. Ama ben mutluluğumu bozmamaya kararlıyım. oğlumolursa Osman Yusuf koyacağım ve ona hep Yusuf diyeceğim.
İsim konusunda baskı altında olan başka hamileler var mı merak ettim, burda içimizi dökelim.

Allah sabır versin mi desem ne desem bilmiyorum , benim öyle bi problemim yok henüz hamile de değilim (takvimi sadece heves için yaptım) ama çokkk yakın bi arkadasım bu dertten müzdarip, kayınvalidesi değil onada görümcesi baskı yapıyormuş arkadaşım hayır olmaz dedikçe buna büyükler karar verir diyormuş sanki çocuğu onlar doğuracak kız olursa tutturmuşlar döndü olacak diye arkadaşım çıldırıyo ben ismi koymam diye ondan çok ben sinirlendim sen 9ay boyunca karnında taşı her çilesini çek doğur en güzel kısmına onlar karar versin ohh ne ala memleket ayy bunları yazarken bile sinir oldum çok hassasım bu konuda inşallah bi bebeğim olursa da ismini yalnızca ben ve eşim koyucaz

konuya öyle bi atladım ki tebrik etmeyi unuttum Allah sağlıklı sıhhatli bir şekilde bebişini kucağına almayı nasip etsin inşallah

valla kusura bakma canım hangi çağda yaşıyoruz ne demekmiş o öle

babanne dede ismi koymak, içimden gelirse koyarım ama asla baskıyla koymam koydurtmam o kadar..

lütfen bu konuda net tavır koyun buna hakları yok

aslında çok inat biriyim. istesem koymam kimsede beni yolumdan döndüremez. ama rahmetli kadına söz verdim, oda hastalığında bana çok dua etti, kendi kızı bile yüzüne bakmazken birtek benden ilgi gördü, son zamanlarında içinde ne tutmuşsa yıllar öncesinin dertlerini sırlarını paylaştı benimle. hem inatlaşsam hamileliğim boyunca huzursuzluk olacak. hiç sevmem ev içinde huzursuzluğu, laf sokmaları, surat asmaları...

Son düzenleme:
allah yardımcın olsun.

şunu öneririm ben, kız olursa rahmetli kv ismi meryem se ve sana baskı yapanlara, he he dersin geçersin. anladınmı? hiç boşuna o zaman zarf içerisinde üzülme.
Bırak konuşan konuşsun, sen gülümse SADECE tebessüm et. Senin bu tavrını görenler hem fazla baskıda yapmaz, hemde çatlar anladınmı????
üzülen herzaman sen olma! Eşin sana baskı yapmadığı sürece, sorun yok. Çünkü eve gittip kapını kapattığında, eşinle kalan sensin. fakat eşin baskı yapıyorsa, hayatını onunla paylaştığın için senin adına daha kötü olur.
Eşine sadece konu açılırsa sakince söylersin, meryem adını beğendiğini, fakat doğan çocağa rahmetli olmuş birisinin ismi verilmez, yaşı ona benzemesin diye. ANLADINMI?
Hangi çağıda yaşıyoruz.

Şöyle söyleyim, ben baskı görmedim, fakat annem benim ismim hakkında baskı görmüş ve mecburen ismimi büyükbabamın annesinin ismini almışım.
siz düşünün yani. Babamın Anne Babasının ismini geçiyoruz, birde onların Anne Babaların ismini koymalarını istiyorlar. Böyle saçmalık varmı.
Adımı, Babamın Babaannesinden almışım, Abim ise Babamın Büyükbabasından. eee dolayısıyla 3. cocuk olunca yine baskı gördüğünde annem RESTİ ÇEKTİ,

SÜLALENİZİN İSMİNİ DOĞRUP DOĞRUP BENMİ KOYACAĞIM dedi...
ARKADAŞLAR LÜTFEN KİMSEDEN BASKI GÖRMEYİN, GÖRÜRSENİZ BOYUN BÜKMEYİN. ÖYLEDE BÖYLEDE KÖTÜ OLUYOR GELİNLER, HİÇ YARANAMIYORUZ!
lütfen ezilmeyin, sustukca eziliriz!

Arkadaşım lütfen dikkat et. eşinle konuş, doğum gelip çattığında, eşin senden habersiz gidip ailesinin istediği ismi vermesin. Bence ebeleride uyarmak gerek!

Allah yardımcın olsun, yani diyeceğim oki, benim başıma gelmedi, ama benden dolayı annemelrin başına gelmiş. sen düşün yani..

valla inanırmısın eşimin sülalesinde her ailede bir osman var. torunlarla nineler dedeler hep adaş. bu neyin çabası anlamıyorumki? sanki doğan çocuğa o isim verilince o adam o çocukla mı yaşayacak. yada tıpa tıp onamı benzeyecek zannediyorlar? bu ne egoistlik anlamıyorum.

İsim konusunda tedirgin olanlardan biriside benim :) Eşimin sessizliği ve işi şakaya vurması beni korkutuyo. İşin garip tarafı bebeğin cinsiyeti belli olmadan önce isim konusunda yorum yapan kayınvalimdemlerden hiiiç ses soluk çıkmıyo artık. Ama ben tavrımı koyucam. Asla kayınbabamın ismini vermek istemiyorum. Ve isim araştırıyorum. Eşimede söyledim, hele benden habersiz çıkart kimliğini o şekilde, mahkemeye verir gene değiştirtirim! dedim... Baştan yüz vermemek gerekiyor sanırım

Herhalde şimdiki bazı büyükanne ve büyükbabalar da zamanında kendi çocuklarına kendi seçtikleri isimleri koymalarına izin verilmediği için bu saklı heveslerini kendi torunlarında gidermek istiyorlar.Annenin babanın aklında belirgin bir isim yoksa görüş almak için aynen burda olduğu gibi dedeye nineye sorulabilir tabii ama sonuçta en son kararı yine bebeğin anne babası verir .Artık keşke herkes çocuklarına kendi seçtiği ismi verse ,torunlarının ismine de fikri sorulmadıktan sonra karışmasa

bence tam tersine daha anlayışlı olması lazım. sonuçta koydurtmak istediği isim ya kendisinin ya kocasının ismi. egoistlik bu. yada hakimiyet kurma çabası. ben şimdiden düşünüyorum Rabbim evlat vericek gelinemede ben onun üstünde hakimiyet kuracam, asla karışmam her anne kendi evladının mutluluğunu sonuna kadar yaşamalı, hiçbir parazitttt olmadan. ben asla torunumun mutluluğuna parazit olmam o günleri görürsem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…