Doğuma Hazırlık İsim bulmak ne kadar zormuşşş :(

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

hangi isim kulağa hoş geliyor

• Ankete Katılan
    15

lazuri

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2008
72
0
86
Sakarya
slm; gebeliğimin 32. haftasındayım. isim telaşı sardı. eşimin babası seneler öncesinde vefat etti eşim babasının adının yani irfan konulmasını istiyor.(eşimin bütün ailesi bu yönde ) bende ilk evladım ve heves ediyorum. aklıma gelenler çağan ve mert ;
Çağan İrfan Keskin
İrfan Çağan Keskin
İrfan Mert Keskin...
sizce hangisi kulağa hoş geliyor ? ilk isim mi kullanılır ikinci isimmi. irfanın ikinci isim olarak kullanılmasını istiyorum. sizce ne yapsam ?
yada irfan ve keskin soyadına yakışan aklınıza gelen bir isim varmı ?
lütfen yardım edinnn. kafam karışıkk :50:

öncelikle bebeğiniz hayırlı olsun ve sağlıkla kucağınıza almak nasip olsun inşallah.bence çağan'a göre mert daha güzel bi isim.hem daha anlaşılır hem de söylemesi daha kolay.ama bu benim şahsi fikrim ve tabiki de son karar sizin.birde söylemek istediğiniz ismi ikinci isim olarak koyun bence.benim de öyle iki tane ismim var genelde hep ikinci ismimle hitap ediyorlar.o daha güzel diye de olabilir tabi:))zaten hiç kullanılmıyo diğeri.gerektiğinde de m.merve diye yazıyorum hep.kaan da bi alternatif olabilir sizin için.irfan kaan keskin gibi.hayırlı doğumlar:)

teşekkürler rachel_ aslında kaan da aklıma gelmedi değil. demek sizde iki isimlisiniz. benım arkadaşımda merve sevde bize kendini sevde diye tanıştırdı ama okullarda ve resmi yerlerde merve ismini kullandıklarını söyledi. sizede farklı olmuşş. kafam karıştı şimdi :)

Son düzenleme:
Eşinizin ve ailesinin hassasiyetini çok iyi anlıyorum bende babamı 9 yaşımda kaybettim ve hep bir oğlum olsun babamın adını yaşatayım istedim rabbim gönlüme göre verdi şimdi bir oğlum olacak nasipse ve ben de ismini babamın ismi olam mehmet koyacağım eşime bu konuda ne kadar teşekkür etsem azdır saygıyla karşıladı ve nasıl istersen dedi güzel yanı şu ki kayınbabamında adı mehmet çok güzel denk geldi

ikili isim konusuna gelince bizde ilk başlarda mehmete ikinci bir isim ekleyelim dedik ama malesef ilk isimler hep noktalı ikinci isimler açık kullanılıyor bu durumda ikilemde kalmamak için biz tek tercşh ettik nasipse 7 temmuzda mehmetimi kucağıma alacağım sizede hayırlı doğumlar dilerim.

slm; gebeliğimin 32. haftasındayım. isim telaşı sardı. eşimin babası seneler öncesinde vefat etti eşim babasının adının yani irfan konulmasını istiyor.(eşimin bütün ailesi bu yönde ) bende ilk evladım ve heves ediyorum. aklıma gelenler çağan ve mert ;
Çağan İrfan Keskin
İrfan Çağan Keskin
İrfan Mert Keskin...
sizce hangisi kulağa hoş geliyor ? ilk isim mi kullanılır ikinci isimmi. irfanın ikinci isim olarak kullanılmasını istiyorum. sizce ne yapsam ?
yada irfan ve keskin soyadına yakışan aklınıza gelen bir isim varmı ?
lütfen yardım edinnn. kafam karışıkk :50:

İrfan 2. isim olsun istiyorsanız, 2.sıraya yazdıracaksınız. İlk sırada hangisi yazılıysa onu söylüyor herkes doğal olarak, resmi kurumlarda özellikle. Hastane, okul vs gibi.
2 isim olacaksa eğer isimlerden biri muhakkak kısa ve modern olmalı düşüncesindeyim. Önerim:

Alp İrfan Keskin

Son düzenleme:
Eşinizin ve ailesinin hassasiyetini çok iyi anlıyorum bende babamı 9 yaşımda kaybettim ve hep bir oğlum olsun babamın adını yaşatayım istedim rabbim gönlüme göre verdi şimdi bir oğlum olacak nasipse ve ben de ismini babamın ismi olam mehmet koyacağım eşime bu konuda ne kadar teşekkür etsem azdır saygıyla karşıladı ve nasıl istersen dedi güzel yanı şu ki kayınbabamında adı mehmet çok güzel denk geldi

ikili isim konusuna gelince bizde ilk başlarda mehmete ikinci bir isim ekleyelim dedik ama malesef ilk isimler hep noktalı ikinci isimler açık kullanılıyor bu durumda ikilemde kalmamak için biz tek tercşh ettik nasipse 7 temmuzda mehmetimi kucağıma alacağım sizede hayırlı doğumlar dilerim.

allah sabırlıklar versin benım başıma gelmedi ama eşimde 7 yaşındaymış :( zor bir durum. bende saygı karşılıyorum bu isim olayını. aslına bakarsanız eşimde tek isim irfan taraftarı :( ama bende bu konuda diretiyorum. hatamı yapıyorum bilmiyorum ama tek irfan olmasını istemiyorum. eşimde bu yüzden ne yaparsan yap dedi ve artık isim konusunu konuşamıyoruz. her konuştuğumuzda sorun yaşanıyor çünkü :(

arkadaşlar cevaplarınız için teşkkürler ama. ben ikilemdeyim hala. ikinci isimmi birinci isimmi daha kullanılıyor ? bu konuda farklı yorumlar var hep ???

okumazmıyım bütün yorumlar benım için çok önemli. sizin yorumdan dolayı zaten çelişki var yorumlar diye yazdım bazırları 1. bazıları 2. ismin göbek adı olduğunu söylüyor :(

Son düzenleme:
allah sabırlıklar versin benım başıma gelmedi ama eşimde 7 yaşındaymış :( zor bir durum. bende saygı karşılıyorum bu isim olayını. aslına bakarsanız eşimde tek isim irfan taraftarı :( ama bende bu konuda diretiyorum. hatamı yapıyorum bilmiyorum ama tek irfan olmasını istemiyorum. eşimde bu yüzden ne yaparsan yap dedi ve artık isim konusunu konuşamıyoruz. her konuştuğumuzda sorun yaşanıyor çünkü :(

Alp İrfan Keskin bence bu da kulağa hoş geliyor ben bunu beğendim doktor adı gibi çok karizmatik geldi ama şu bazen boşu boşuna çocuklara yük oluyor isimler kullanmayacağınız ismi koymayın bemce çünkü ömrü boyunca onun yükünü taşıyor sizin koyacağınız ismi de kullanın bebişler irfan'ı da kullanın bir süre sonra siz de alışırsınız ve herkes o şekilde kullanır

İrfan 2. isim olsun istiyorsanız, 2.sıraya yazdıracaksınız. İlk sırada hangisi yazılıysa onu söylüyor herkes doğal olarak, resmi kurumlarda özellikle. Hastane, okul vs gibi.
2 isim olacaksa eğer isimlerden biri muhakkak kısa ve modern olmalı düşüncesindeyim. Önerim:

Alp İrfan Keskin

çok uyumlu olmuş mehmet için de bir isim düşünsene arkadaşım senin bulduğun ismi çok beğerndim bizde istiyoruz

.............. Mehmet GENÇ
:9::9::9::9::9::9::9:

arkadaşlar cevaplarınız için teşkkürler ama. ben ikilemdeyim hala. ikinci isimmi birinci isimmi daha kullanılıyor ? bu konuda farklı yorumlar var hep ???

o senin istediğine bağlı ismin ilk ya da ikinci sırada olması önemli değil sen hangi isim ile çağırırsan ona alışır çağan irfan güzel :66:

okumazmıyım bütün yorumlar benım için çok önemli. sizin yorumdan dolayı zaten çelişki var yorumlar diye yazdım bazırları 1. bazıları 2. ismin göbek adı olduğunu söylüyor :(

ben bizzat 2 isimliyim.
Emel İpek ve soyadım.. Kimlikte bu sırayla.
HEr yerde Emel hn diye sesleniyorlar, düzeltiyorum "ben İpek'i kullanıyorum" diye.

çok uyumlu olmuş mehmet için de bir isim düşünsene arkadaşım senin bulduğun ismi çok beğerndim bizde istiyoruz

.............. Mehmet GENÇ
:9::9::9::9::9::9::9:

Mehmet bence başta durması gereken bir isim. Yani İrfan'dan farklı.
İsim Mehmet'le başlamalı. Yanına konulacak isim ne çok kısa ne uzun olmalı. Çünkü soy isim de kısa. Önerilerim:

Mehmet Arda Genç
Mehmet Kaan Genç
Mehmet Kayra Genç

benım oğlumun adısa çınar efe dogdugundan berı hep efe dedık esımle görumcem ve esımın aılesı çınar efe dıye seslenır benım aılem efe dıye seslenır ama ogluşum 3.5 yasında secımını yaptı bıle efe dıyınce çınar efe dıyor okulda da buyuk bı ıhtımal ıkısını bır soylerler cunkı ıkısını bır soylettırıyor ogluşum

ben bizzat 2 isimliyim.
Emel İpek ve soyadım.. Kimlikte bu sırayla.
HEr yerde Emel hn diye sesleniyorlar, düzeltiyorum "ben İpek'i kullanıyorum" diye.

yakın arkadaşımda aynı şeyi söyledi sanırım ilk isim daha çok kullanılıyor. teşeküler ozaamn bende ilk isimde arayışa devam ederim...

Back
X