• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

isim degişikligi için ne yapabilirim

minikanne2

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2011
41
3
86
Adana
mrh ben kızımın adını degıştirmek istiyorum kızım 9aylık degıştirmem mümkünmü.adi masal mahkeme degistirmeyi kabul edermi sizce yardimci olursaniz çok sevinirim

canım benim bildiğim onsekiz yaşına geldiğinde kendi isteğiyle değiştirebilir.Onun dışında bayağı uğraştırıyorlarmış,çok emin değilim ama öyle duymuştum..

mrh ben kızımın adını degıştirmek istiyorum kızım 9aylık degıştirmem mümkünmü.adi masal mahkeme degistirmeyi kabul edermi sizce yardimci olursaniz çok sevinirim

çocuk ismi değiştirildiğini duydum da, bebeğinkini ben duymadım ama merak ettim,araştıracağım...

Son düzenleme:
İsim değişikliği davası için avukat tutmanıza gerek yok. ancak mahkeme geçerli ve inandırıcı bir sebep aramaktadır. Örneğin konulan ismin bir anlamı olmaması, kötü bir anlamı olması, telaffuzunun zor olması, etraftaki insanların isim hakkındaki olumsuz düşünceleri, dalga geçilmesi vs..

Çocuklar için arkadaşları arasında problem olması, kendisinin küçük düşürücü şakalara maruz kalması geçerli oluyor ama söz konusu bebek olunca hakimi nasıl ikna edebilirsiniz bilemiyorum. Detaylı bir şekilde düşünüp tüm gerekçelerinizi yazmanızı tavsiye ederim. Aile büyüklerinden isme yönelik baskı yapılması da belki kabul görebilir.

İsim değişikliği davası için avukat tutmanıza gerek yok. ancak mahkeme geçerli ve inandırıcı bir sebep aramaktadır. Örneğin konulan ismin bir anlamı olmaması, kötü bir anlamı olması, telaffuzunun zor olması, etraftaki insanların isim hakkındaki olumsuz düşünceleri, dalga geçilmesi vs..

Çocuklar için arkadaşları arasında problem olması, kendisinin küçük düşürücü şakalara maruz kalması geçerli oluyor ama söz konusu bebek olunca hakimi nasıl ikna edebilirsiniz bilemiyorum. Detaylı bir şekilde düşünüp tüm gerekçelerinizi yazmanızı tavsiye ederim. Aile büyüklerinden isme yönelik baskı yapılması da belki kabul görebilir.

Bizimki aslında dediğiniz sebeplere benzer biraz. Ben kayınvalidem küser kırılır korkusuyla onun adını da koyalım kendi istediğimizi de dedim. Bebeğimiz doğduktan sonra aniden karar verdim aslında tek isim koyacaktık. Eşim de tamam dedi iki isim koyduk. Fakat sonra kayınvalidem benim adımı tek başına koymadınız diye söylendi bunu bahane ederek eşime sürekli trip yaptı ve ana oğul şuan görüşmüyorlar. Bizde şimdi babaannesinin ismini kaldırmak istiyoruz ama olurmu bilmiyorum. Çok canımızı sıkıyor zaten kullanmıyoruz ama her doktora gidişimizde ikimizde gıcık oluyoruz.

ismine gıcık oluyoruz demeyin de, aile içinde eşiniz ile annesi arasında probleme sebep olduğunu, sırf bu sebeple aralarının açıldığını ve akrabalık ilişkilerinin sağlıklı bir şekilde devam etmesi için ismi sildirmek istediğinizi belirtin :)

Küçük bir şehirdeyseniz hakimle de görüşebilirsiniz, derdinizi anlatırsanız yardımcı olurlar diye düşünüyorum.

Selam cnm ayni sorun bende var çocukluk hayalimdir kizin olursa Elif olacak.. Gördüğün gibi kullsnici adim bile elif kii hamile bile degildim kayt olurken senelerin takintisi elif ismine zaafim var... Gel gelelim kizim oldu fakst kayınvalide min vefati girdi araya ve aile büyükleri Gülay olsun dedi Esim gidip Gülay yazdirdi ben lohusaydimim daha o günden beri bunun büyük sikintisi var herşeyi arastirdim degistiricem ismini 1 yasinds bebehim. Ve ben asliye hukuk mahkemesine dilekçe vermekle basliyor herşey... Sizi cagiracaklar en önemli şey geçerli sebebi ve iki şahit... Vs ben

İsim değişikliği ve bir çok işlem için yasal düzenleme yapılacak. Artık bu işlemleri mahkemeye gitmeden doğrudan nufüs müdürlüklerinden yapmak mümkün olacak. Bu nedenle yasanın çıkmasını beklemenizi öneririm.
İyi günler dilerim.

Merhabalar öncelikle cvp için çok teşekkürler.. Ben bahsettiğiniz yasayi eylül ayinin 20 civariydi aksam haberlerinde izledim hemen ertesi gün bursa il nüfus müdürlüğünü aradim bana daha yasa tasarisi olduğunu resmi gazetede yayimlaninca yasa olacagini söyledi
...

Ben bekleme sürecine girdim iki gün önce acaba yasa haline gelmis midir diye aradim bu kez karsima çikan kişi ilce nüfus müdürlüğünu aramami söyledi..

Bende aradim ve bana bu kez söylenen '' bahsedilen yasa sadece soyismi kapsayacak isim değiştirmek için gidin dava acin'' dedi bu kez şok oldum çok üzüldüm :(

simdi sizde ismi kapsayacagini söylüyorsunuz kesin ve net bilgiye nasil ulaşabiliriz acaba uzun oldu kusura bakmayin.

İsim değişikliği ve bir çok işlem için yasal düzenleme yapılacak. Artık bu işlemleri mahkemeye gitmeden doğrudan nufüs müdürlüklerinden yapmak mümkün olacak. Bu nedenle yasanın çıkmasını beklemenizi öneririm.
İyi günler dilerim.
Çok teşekkürler.

Back
X