İsim konusu?

babymommy9

Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2022
100
35
18
28
Merhaba 7 aylık hamileyim bir oğlum olacak eşim tarafı ve bizim taraf oğluma tek çocuk olduğum için babamın ismini vermemi istiyorlar.Kaba bir isim olmasa koyacağım fakat bana göre aşırı kaba bir isim ‘mahmut’.Benim koymak istediğim isim ise ayaz.Herkes ayaz mahmut olsun diyor.Ama içim razı gelmiyor çocuğa mahmut denilmesine.Sanki yapmasam kötü evlatmışım gibi hissettirecekler gibime geliyor.Ne yapcam?Sizce ne yapmalıyım?

benim kardeşimin adı küçükken biraz sıkıntı evet bebeğe mahmut demek ama yaş aldıkca güzel oluyor büyüdüğünde ayaz denmesindense mahmut daha iyi bence sadece ayaz değilde mahmut ayaz iyi ben severim mahmut ismini eşim koysa evladfım olsa koyarım ama siz istemiyorsanız sizin evladınız bakmayın kimseye istediğinizi koyun

Sanki bu konuyu daha önce de acmistiniz. Hâlâ kesinleşmedi mi. Siz istemiyorsaniz koymak zorunda değilsiniz. Babaniz da sağdı sanırım. Konuşun istemiyorum deyin. Herkesi o sustursun bari. Buna babanizi koyarsanız zaten başka çocuğunuz olursa ona da eşiniz ailesi tarafından konacak kesin. Siz hiç işim koymayacak misiniz çocuklarınıza.

Çocuğun isim hakkı anne ve babaya aittir ve bence kimse bu konuda sorulmadığı sürece fikrini bile söylememeli.
Bugün isim konusunda taviz verirseniz öbür gün başka konularda da kendilerinde söz hakkı bulacaklar.

İnsan niye 6 gün aralıkla iki ayrı hesap alır ki
Konuyu bende hatırladım ama üyeyi bulamamıştım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…