İsim Seçememe Yardım Eder misiniz?

fuchsie

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2012
546
24
0
İstanbul
Selam sevgili hamişler,

Şu sıralar tahminim herkes isim telaşında, isim de bulsak, daha iyisini bulur muyuz diye arayışlardayız...Ben oğluşuma isim seçemiyorum, aklımızda birkaç tane var ama ben beğensem eşim beğenmiyor, o beğense ben beğenmiyorum :/ Seçeneklerimiz hepsi birbirinden alakasız olan şu isimler :

Kerem (Cömertlik, soyluluk, lütuf, Allah'ın lütfu)
Dalyan
Agah (bilgili, bilen)
Derya (Deniz)
Kanat
Deha
Mercan
Dare (Yoldaş, arkadaş)
Bera (İlim ve irfan sahibi üstün erdemli kişi, fazilet. Seçkin olma vasfı)

Fikirlerinizi bekliyorum, yeni isim önerilerine de açığım....

Son düzenleme:
kerem güzel hem Allah ismi ayrıca bera da güzelmiş anlamı hoş

Bu isimlerin arasından en çok kerem ismini beğendim ben.

Benim önerim :

Mirza :1. Emiroğlu beyi, hükümdar soyundan gelen.
2. Doğu Türk devletlerinde asalet unvanı.
3. Dubb-i Ekber (büyük ayı) yıldız kümesindeki parlak yıldız.

Kerem olmalı:34:
İsim,kişilik üzerinde etkilidir.Çocuğun ileride bir yetişkin olacağını da varsayarsak,oldukça karizmatik bir isim olacaktır.Örn: Kerem Bey:9:
Agah aynı zamanda uyanık anlamına da gelir.İsimlerin tüm anlamlarını gözetmekte fayda var:34:

Çoğunluk Kerem demiş, benim de aslında gönlüm Kerem'den yana en çok. Ama Kerem deyince bu sefer aklım Mercan'da, Agah'ta ya da diğerlerinde kalıyor. Mirza da güzel isimmiş...

Sizde bu kadar kararsız mısınız, yoksa bu durum bana mı özel.

Tüm isim önerilerine hala açığım, bazen çok güzel şeyler çıkabiliyor beyin fırtınasıyla ;)

Kayra ve ates isninide cok sviyorum ve can ada..
Arkadasimin ablasi kanadada dogum yapti o yuzden `can ada` koydu :-)
Cok cok hosuma giden bir isim daha vardi ama aklima gelmiyor suan

erkekse EYMEN olsun benim olum olsa onu düşünüodum ama kız:)şimdi ERVA düşünüyorum nasıl.

mrb cnm allah bebegını sag salım gucagına almayı nasıp etsın ısım konusunda karar verdınızmı bılmıyorum ama DEHA ısmı hos bı ısım bence?

seçtiklerin içerisinde en çok KEREM bence ama benim beğendiklerim arasında
Ömer,Berat,Arhan,Arın ve Çınar vardı:)

bende kızıma isim arıyorum ama karar veremedik daha ikinci kızım olacak inşallah sude kızımın adı ben yaren ismini sevdim ama eşimde buse,bade olsun diyor ne koysam acaba bana yardımcı olun sude ile ??????? ne olsun başka isim öneriniz varsa yazın...

mercan ismi benim de hoşuma gidiyor ancak kızlara daha çok yakıştığını düşünüyorum.
eğer buradaki isimler arasından seçecekseniz; KEREM anlam olarak en güzeli.. Kanat farklı olabilir...:34:
kısmetse benim de oğluşum olacak ben DORUK düşünüyorum ama eşimin pek içine sinmiyor :44:

benimde timur ,doruk ve arın çok hoşuma gidiyor bizde bi türlü karar veremedik

Çoğunluk Kerem demiş, benim de aslında gönlüm Kerem'den yana en çok. Ama Kerem deyince bu sefer aklım Mercan'da, Agah'ta ya da diğerlerinde kalıyor. Mirza da güzel isimmiş...

Sizde bu kadar kararsız mısınız, yoksa bu durum bana mı özel.

Tüm isim önerilerine hala açığım, bazen çok güzel şeyler çıkabiliyor beyin fırtınasıyla ;)

iki isim koyarsınız canım.

Back
X