• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık İsim Seçimi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
berjin:yaşayan dirençli demek kökeni kürtçe
talia: tulu eden kısmet sans demek kökeni arapça
viyan:istek irade kökeni kürtçe
ilda:kahraman kadın

4 isim de çok güzel bence.ancak telaffuzu zor. kızınız için de ilerde berjin ilda tek tek kodlaması gerekebilir. isim yanlış yazılmaları ile sık karşılaşır diye düşünüyorum. berjin favorim.tek başına ya da daha daha klasik bir isimle ek olarak kullanılabilir diye düşündüm. yine de karar sizin tabii. sağlıcakla kucaklayın yavrunuzu.

çok zor bu isimler.. sadece ilda koy bence.. arkadaşın da dediği gibi çok sıkıntı çeker..

BERJİN İLDA mı?

VİYAN TALİA mı ?

kızımız olcak bu isimler arasında kaldık kaldık sizce 1.isim mi 2. isimmi kulağa daha hoş geliyorr

Güzel arkadaşım,

Kız evlat bekleyen bir anne adayı olarak en çok kızım için düşündüğüm isme yorum yapılmasından,
beğenilmemesinden, insanların bana akıl vermesinden rahatsız oluyorum.
Bu sebeple konuşmaya pek de hakkım yok ama, daha özünüze neslinize uygun isimler bulamaz mıydınız?
Ben yüksek lisans mezunu bir tarih araştırmacısıyım.
Talia'yı görünce aklıma direk dalgalı saçlarıyla Amor A La Mexicana diye kıvrım kıvrım kıvrılan Latin şarkıcı geldi...
Viyan Berjin ve ilda'yı ise hayatımda inanın ilk kez görüyorum.
Tabiki dini seçiminiz nedir bilemem, ama ben emri bil maruf çerçevesinde,
size; sıradışı olmasında hiç bir mazur görmeyerek (yani Ayşe Fatma koyun demiyorum)
evladınıza daha İslami daha çocuğun iki dünyasına da yarayacak bir isim koymanızı öneririm acizane.
Hadsizlik ettiysem kusuruma bakmayın lutfen.
Allah'a emanet olun...

Son düzenleme:
Konu İlgili Başlığa Taşınmıştır..
Bilginize..

Viyan talia koyun bence yada
viyan lorin
viyan eliz
viyan liya
viyan liva..........

nedir bun un cevabı

Selam. Kızıma isim ararken sizinle ortak bir ismi beğendiğimizi gördüm. İlda... Fakat kökeni ermeni ve mitolojik olarak geçiyor. Fakat bununla ilgili bir mitos bulamadım..ki bu isimle Konyalı bir aileyle tanıştığımda karşılaştım.. bebek düşünmediğim icin sorgulamamistim... Fakat kızım doğdu.. bebeğim isimsiz. Ada ve ilda arasındayiz.. çok uzattim. Sorum şu...siz ne koydunuz ve ilda adınin anlam ve kökenine nasıl ulaştınız.... Teşekkürler....

Back
X