• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İsim ve Soyisim Değiştirme Davasında Tecrübeli Avukat

lianabuglem

Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2013
26
0
16
İstanbul
Merhabalar öncelikle,

Ben bu konuda daha detaylı bir bilgi almak istiyorum ama sadece internette bulabildiğimiz dilekçe örneği vs gibi şeyler nedir.Başarı ihtimali kaçtır,ücret ne kadar tutar ne kadar sürer gibi bilgiler şimdiden teşekkürler :) Bu arada istanbulda oturuyorum tanındığı bir avukat yada kendisi avukat olan varsa yazabilir .

Şimdiden teşekkürler.

İsim kişiye sıkı sıkıya bağlı bir haktır. Bu nedenle bu dava çeşidinde yaş sınırı yoktur. 18 yaşın altındaki birey -kanun çocuk tabiri kullanır- de bu davayı açabilir. İsim ve soyisim değitirmek için ciddi gerekçeleriniz olması gerekir. İsim tahsisi ve değiştirilmesi davalarını kişi kendisi de takip edebilir. Ancak burada önemli olan mahkemeyi inandırmak, ikna etmek önemlidir. Görev alanı Asliye Hukuk Mahkemelerine aittir. Yetki ise, ikametgah adresinizin bağlı bulunduğu yargı çevresidir. Delilleriniz ispat hukuku bakımından ayrıca önem arz eder. Forumda ücret sormuşsunuz. Bu konuda internetten de bulabileceğiniz bir tarife mevcuttur. stanbul Barosu den ulaşabilirsiniz. Anlaşma yolu ile makul bir ücret üzerinden anlaşabilirsiniz. Av. Yeliz BOYRAZ

İsim kişiye sıkı sıkıya bağlı bir haktır. Bu nedenle bu dava çeşidinde yaş sınırı yoktur. 18 yaşın altındaki birey -kanun çocuk tabiri kullanır- de bu davayı açabilir. İsim ve soyisim değitirmek için ciddi gerekçeleriniz olması gerekir. İsim tahsisi ve değiştirilmesi davalarını kişi kendisi de takip edebilir. Ancak burada önemli olan mahkemeyi inandırmak, ikna etmek önemlidir. Görev alanı Asliye Hukuk Mahkemelerine aittir. Yetki ise, ikametgah adresinizin bağlı bulunduğu yargı çevresidir. Delilleriniz ispat hukuku bakımından ayrıca önem arz eder. Forumda ücret sormuşsunuz. Bu konuda internetten de bulabileceğiniz bir tarife mevcuttur. stanbul Barosu den ulaşabilirsiniz. Anlaşma yolu ile makul bir ücret üzerinden anlaşabilirsiniz. Av. Yeliz BOYRAZ

Peki Yeliz Hanım siz bu konuda yardımcı olabilir misiniz veya tanıdığınız avukat var mıdır yardımcı olabilecek.

Elimden geldiğince yardımcı olurum. Özel mesaj bölümünde sorununuzu detaylıca anlatırsanız ilgilenirim.

Elimden geldiğince yardımcı olurum. Özel mesaj bölümünde sorununuzu detaylıca anlatırsanız ilgilenirim.

Ben size yazdım ama özelden gönderemiyormuşum.İsmimi seviyorum sadece ikinci bir isim ekletmek istiyorum.Soyadım yüzünden sürekli alaylara dalgalara maruz kalıyorum çocukken çok zorluk yaşadım bunla ilgili bilirsiniz çocuklar acımasızdır.Ama bundan sonrasında iş hayatım olacak gerçi şuanda özel bir şirkette çalışıyorum ama bu sene üniversiteye gireceğim.artık bunlarla uğraşmak istemiyorum.Şimdi bile hala dalga geçenler oluyor.

Back
X