işin içinden cıkamadık bı yardım lütfen

DryaSzr

Edeple gelen lütufla gider
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2007
2.985
1.453
698
merhaba avukat arkadaşlar bır sorum olacak.benım kuzenım 1,5 yıldır eşinden ayrı.ılk davada eşi (erkek )ben ayrılmak ıstemıyorum esımı ve cocuklrımı sewıyorum dıyor.sıddetlı gecımsızlık vardı.eş boyle soyleyınce kuzenım(byn)aralarındakı gecımzsızlık nedenlerını anlkattı .hakım de eşini uzmn bır dr a yonlendırıp 6 ay sonrasın gun verıyor ve 3 yıllık ayrı kalma suresının ıspatını ve sahıtlerı ıstıyor sızce ne yapılmalı .kuzenım cocularından bırını esı ıstedıgı ıcın bosanmak ıstıyor hemen.velayet davası da acacak.ama nasıl olur da bu kadr sıddetlı bır durum sozkonusuyken kuzenım boşanamadı.??

merhaba avukat arkadaşlar bır sorum olacak.benım kuzenım 1,5 yıldır eşinden ayrı.ılk davada eşi (erkek )ben ayrılmak ıstemıyorum esımı ve cocuklrımı sewıyorum dıyor.sıddetlı gecımsızlık vardı.eş boyle soyleyınce kuzenım(byn)aralarındakı gecımzsızlık nedenlerını anlkattı .hakım de eşini uzmn bır dr a yonlendırıp 6 ay sonrasın gun verıyor ve 3 yıllık ayrı kalma suresının ıspatını ve sahıtlerı ıstıyor sızce ne yapılmalı .kuzenım cocularından bırını esı ıstedıgı ıcın bosanmak ıstıyor hemen.velayet davası da acacak.ama nasıl olur da bu kadr sıddetlı bır durum sozkonusuyken kuzenım boşanamadı.??

Arkadaşlar boşanmak sanıldığı kadar kolay değil ülkemizde, aralarında şiddetli geçimsizlik ve hatta daha da ağır sebepler olan çiftlerin bile davaları 3-4 yıl uzayabiliyor. Kuzeniniz gerçekten boşanmak istiyorsa şiddetli geçimsizliği ispatlaması lazım, geçinemediklerini anlatacak tanıklar götürsün mahkemeye, mahkeme gerek görürse aile psikoloğuna gönderiyor çiftleri bu yasal. Ayrıca velayet davasına gerek yok, boşanma davasında velayet talebinde bulunabilirsiniz. Eşlerden biri boşanmayı istemeyince boşanmakta haliyle zorlaşıyor.

evet haklısınız hakım psıkytrıye gonderıyor eşını ordan alackları sonuca gore .sımdılık bosanma olmadı cıftlerın ayrı yasamasına karar verıldı.allahım ne zor ısler bunlar.evlenmek daha kolay .tesekkür ederim .iyi çalışmalar

Back
X