- Konu Sahibi possibleornot
-
O düzeltmeler sinir bozucu gerçekten, dosyaya kaldırılıp önümüzdeki 100 yıl yüzüne bakılmayacak raporlar "tıtlım bını biyli yıpılım şurayı şöyle yıpılım" diye kaç kere geri dönerdi. Deliliğe şakaya vurmakta bulmuştum ben çözümü.Ben de bir gün seviyorum bir gün nefret ediyorum valla :/ İşin çok olması değil ama micromanage edilmek ve yaptığım şeyin revizesi en katlanamadığım şey. Yok neymiş tarih icin mesela 03.01 değil de 3.01 yazalım falan diye düzeltme geliyor. Böyle aptal şapşal keyfi şeylerle uğrastırıldığımda çok verimsiz geçiriyorum günü. Ya da her şey için onay almam gerekiyorsa dikkatimi vermiyorum nasilsa düzeltilecek diye. Ama ne zaman ki sorumluluk inisiyatif almam gerekiyor o zaman çok verimli çalışıyorum. Söylediklerime önem verilmesi beni çok motive eder. Bu herkeste özellikle mükemmelliyetçilerde böyle zaten. Ne kadar çok yetki alanın inisiyatif alma olanağın varsa o kadar şevkli çalışıyorsun. Neyse ben de takipte kalayım ideal ortam olmasa bile iş nasil sevilir anlatın bacılarr
Ya inat edip her şeyi imla ve gramer olarak kusursuz yazsam da bu sefer "hatırlatma yerine anımsatma yazalım" falan deniyor. Tövbeler tövbesi ya. Ulan ben bunun için mi bunca sene okudum Avrupada master yaptım falan diye hayatımı sorguluyorum... Anlamıyorum bir şeyleri düzeltmeseler unvanları düşecek gibi bir tavırO düzeltmeler sinir bozucu gerçekten, dosyaya kaldırılıp önümüzdeki 100 yıl yüzüne bakılmayacak raporlar "tıtlım bını biyli yıpılım şurayı şöyle yıpılım" diye kaç kere geri dönerdi. Deliliğe şakaya vurmakta bulmuştum ben çözümü.
+++1Açılın geldim :) Konu sahibesi ne mühendisisin bilmiyorum ama ne üretiyorsanız üretin mutlaka bir planlama ve metodoloji olmalı. Ben yazılım üretimi yapan bir şirkette çalışıyorum, agile metodolojisini takip ediyoruz. Sana anlatayım nasıl olduğunu:
- Yapılacak işler iyi tanımlı ticketlara bölünür, her ticketı kimin yaptığı bellidir. Ticketleme için JIRA kullanıyoruz.
Bunun gibi: https://i.ytimg.com/vi/DstGI6Eh6uk/maxresdefault.jpg için Google Görsel Sonuçları
- Yaptığımız işer sprint denen 2 haftalık fazlara bölünmüştür.
- Her 2 hafta cuma günü bir araya geliriz, ticketların durumuna bakarız ve sprinti tamamlarız. O sırada yeni sprint için yeni ticketları yaratırız, herkes yapacağı iş kadarını alır.
- Her pazartesi sabahı haftanın gözden geçirmesi toplantısı olur, tüm şirket katılır.
- Soru varsa ticketıma yazarım, sorduğum kişiyi etiketlerim.
Bu şekilde ne iş yaparsak yapalım, nerdeyiz, kim ne işi yapıyor, işin ne kadarını hangi üye tamamladı her zaman biliriz. Umarım anlatabilmişimdir, bu işin doğru yapılış şekli bu.
Mühendislik sistematik çalışma demektir, işlerin adamakıllı paylaştırılmadığı, takip edilmediği yerde ancak kaos olur. Öyle bir yerde çalışmak asla istemezdim çünkü aşırı stresli olur. Böyle bir yerde uzun vadede çalışmamalısın zaten, burda tecrübe edin sonra düzgün bir yere geç.
Bu tabloda sana tavsiyem, gözüne kestirdiğin iyi çalışan senior birini bul ona sor yardım ister mi diye onunla ortak çalış. Ya da ben neler yapabilirim, nelere ihtiyaç var sor ona göreben de bunu yapıcam de yapmaya başla. Bu şekilde kaos bir yerde motive olmak da zordur, düzgün tanımlı bir proje olmayınca elinde bir şekilde kendini motive etmek zorundasın. Dediğim gibi 1 yıl takıl, sonra başka iş bak. Bol şans dilerim.
İşini sahiplenip özverili çalışanların değerini bilmeyen vasıfsız yöneticiler-firmalar yüzünden insanlar bunları salaklık olarak değerlendiriyorilk işyerimde hevesli, toy ve salak olduğum için işimi ve işyerimi aşırı sahiplenmiştim.
tam olarak bu yüzden öyle değerlendirdim zaten.İşini sahiplenip özverili çalışanların değerini bilmeyen vasıfsız yöneticiler-firmalar yüzünden insanlar bunları salaklık olarak değerlendiriyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?