Bebek Beslenmesi ısırgan ve rezene çayı nasıl yapılır?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

aysee

Guru
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2007
134
4
316
arkadaşalr aktardan kuru ısırgan ve rezene aldım bunların çaylarını nasıl hazılamalıyım ve günde kaç kere içmeliyim

ısırganı bilemem ama rezeneyi ben yapıyorum...

bir bardağa 2 çay kaşığı rezeneyi kaynatıyorum... sonra biraz demlenmesini bekleyip afiyetle içiyorum...

süt arttırıyo diye içiyom ama sağlık ocağındaki bayan gaz içinde iyi oluyor... sakinlikte veriri... bol bol iç senden bebeğe geçiyor dedi...

ben 2 bardak içiyom günde...

zaten anca yer kalıyor.. :D

sallama çay yapar gibi demleyeceksiniz..yalnız ısırganı günde 1 bardaktan fazla içmeyin..10 günde bir falanda ara verin 2-3 gün..sonradan öğrendim rezeneyi de 4 dk.dan fazla demletmeyin bi zehir çıkıyomus demişlerdi ama ben emzirirken bunu bilmiyodum..bazen telaştan demlediğimi bile unutup 1 saat sonra sırf süt diye soguk soguk kafama dikiyodum :) zehirlenmedimde :) rezeneyi günde 2-3 fincan içiyodum..

sallama çay yapar gibi demleyeceksiniz..yalnız ısırganı günde 1 bardaktan fazla içmeyin..10 günde bir falanda ara verin 2-3 gün..sonradan öğrendim rezeneyi de 4 dk.dan fazla demletmeyin bi zehir çıkıyomus demişlerdi ama ben emzirirken bunu bilmiyodum..bazen telaştan demlediğimi bile unutup 1 saat sonra sırf süt diye soguk soguk kafama dikiyodum :) zehirlenmedimde :) rezeneyi günde 2-3 fincan içiyodum..

ben rezenin içine biraz bal ve birazda tarçın koyuyorum :D

Back
X