• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşitme problemi Hk.

herseybasarabilmekicin

Üye
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2025
107
15
13
Merhaba, bundan iki yıl önce özel hastanede çalışıyordum hayatımda o zamana kadar hiç işitme problemi yaşamamıştım. Çalıştığım bölümlerde bir yıl radyasyonlu alanlardandı. Sonra kulağımda çınlamalar olunca ben gidip muayene oldum ve işitme testi yaptırdım sonuçta bir kulakta daha fazla diğer kulakta biraz daha az olmak üzere ani işitme kaybım olduğu çıktı ve cihaz kullanmam gerektiği söylendi .Oranını bilmiyordum merak edip chatgbt ile yüzde 15-20 gibi olduğunu öğrendim. Son girdiğim işten de baktım benim için bu durum sorun yaratıyor bu yüzden ayrıldım. Kendim para kazanma konusunda sorunum yok borcum da yok e ticaret ile de uğraşıyorum. Ancak işitme mevzusu artık işe girmem de bana sorun hissettiriyor engelli raporu alacak kadar engelim yok ama dediğim gibi işte bazı şeyler duyulamayınca sorun yaratıyor. Bende evden çalışabileceğim e ticaret chat tarzı,chat müşteri hizmetleri gibi işler düşünüyorum ancak sitelerde başvuruları bulamadım bu tarz işlere nasıl başvurabilirim? Birde gerçekten işitme ile ilgili iyi bir doktora görünmek istiyorum nedeninin ne olduğunu bilmek istiyorum artık Ankara' da bununla ilgilenen iyi bir doktor var mıdır?

ınstagramda birini gördüm sanırım fizyoterapistti. Işitme sorunlarına çözüm buluyordu. Denk gelirsem atarım buraya linkini. Hangi şehir bilmiyorum. Omurilikle ilgili sorunlar olabiliyormuş bazen. Bilmiyorum sizinle alakalı olabilir mi ama söylemek istedim.

ınstagramda birini gördüm sanırım fizyoterapistti. Işitme sorunlarına çözüm buluyordu. Denk gelirsem atarım buraya linkini. Hangi şehir bilmiyorum. Omurilikle ilgili sorunlar olabiliyormuş bazen. Bilmiyorum sizinle alakalı olabilir mi ama söylemek istedim.
Teşekkür ederim link atabilirseniz bende bir bakarım 🌸🙏🏻

benim bir kulağımda yüzde 60 işitme kaybım var, diğerinde 15 civarı. işitme cihazı kullanmıyorum. belki biraz yaşlanınca kullanabilirim. iş hayatımda sorun yaşamadım sadece bazen sessiz söylenen bir şey olduğunda kusura bakma duyamadım diyorum o kadar. bu kadar az bir işitme kaybıyla bu kadar çok sorun yaşamanız şaşırtıcı geldi. herkesin bir sorunu eksiği var, ufacık şeyi takmayın bu kadar bence.

benim bir kulağımda yüzde 60 işitme kaybım var, diğerinde 15 civarı. işitme cihazı kullanmıyorum. belki biraz yaşlanınca kullanabilirim. iş hayatımda sorun yaşamadım sadece bazen sessiz söylenen bir şey olduğunda kusura bakma duyamadım diyorum o kadar. bu kadar az bir işitme kaybıyla bu kadar çok sorun yaşamanız şaşırtıcı geldi. herkesin bir sorunu eksiği var, ufacık şeyi takmayın bu kadar bence.
Çok göz önünde ve sürekli iletişim olan bir işte çalışıyordum bu yüzden sessiz söylenen şeyleri asla duyamıyordum ve bu da gittikçe problem yaratmaya başladı. Siz yaşamamışsınız çok güzel ama ben de probleme sebep oldu maalesef 🙏🏻 sizin doğuştan mıydı sonradan mı ortaya çıktı acaba

Oğlum cihaz kullanan bir çocuk yüzde 20 çok yüksek değil görünmeyen kulak içi cihazlar var onlarla çok güzel idare edebilirsiniz bu durumu. Bir an önce cihaz için gerekli belgeyi alıp işitme cihazı merkezine gidin yönlendirme yaparlar uygun bir şekilde.

Oğlum cihaz kullanan bir çocuk yüzde 20 çok yüksek değil görünmeyen kulak içi cihazlar var onlarla çok güzel idare edebilirsiniz bu durumu. Bir an önce cihaz için gerekli belgeyi alıp işitme cihazı merkezine gidin yönlendirme yaparlar uygun bir şekilde.
Teşekkür ederim, gerekli belgeyi muayene olunan doktordan mi alıyoruz kulak Burun Boğaz hekimine gitmek yeterli oluyor mu 🌸

Teşekkür ederim, gerekli belgeyi muayene olunan doktordan mi alıyoruz kulak Burun Boğaz hekimine gitmek yeterli oluyor mu 🌸
Rica ederim,Evet kulak Burun Boğaz doktorundan alınıyor, işitme testiniz vardır zaten doktora danışın cihaz alacağım bir belge verir misiniz deyin oğlumun ki yüksek olduğu için yüzde on gibi bir tutarı devlet karşıladı. Siz de oluyor mu diye işitme cihazı merkezine sorun

Back
X