İşitme problemi ve yurt dışı hk...

Yurtdışı biraz masraflı olduğu için ben normalde herkese TR de biraz temel yap, en az B1 seviyesine gel öyle git diyorum. Biraz temelin olsunki, hemen pratiğe dökebilesin diye.

Senin çalışıp zaten orada da para kazanmak gibi bir ihtimalin varsa, hiç düşünmeden atıl bence. Kelimeyi bildikten sonra dudak okuma kısmı Türkçe için yaptığından çok farklı olmayacak diye düşünüyorum.

Evet ingilizce de Türkçe de olmayan sesler var ( Bunlar için özel eğitim almamış insanlar, Türkçe de bir karşılıkları olmadığı için genelde farkı duymuyorlar bile, ama mesela 2 tane farklı "e" 2 farklı "ı" , sesi var gibi. ) Ama bunların çoğu yine dudakda değil, ya dil konumu ile ya da boğazda çıkarılan sesler. O yüzden senin halihazırda kullandığın dudak okuma, kelimeyi bildikten sonra ingilizcede de işini görücek bence.
O zaman ben Türkiye'de önce İngilizce'yi yazma, okuma, anlama olarak öğrenip telaffuz konusunu MissCherryBlossom MissCherryBlossom 'un önerdiği gibi yurt dışı dudak okuma kursları arayarak halletmeliyim. Buna karar verdim yazdıklarınızdan.

konu hakkında teknik bilgim yok ama hiç duyamıyor değilsin, duyuyorsun, dudak da okuyabiliyorsun. işitme engeli olmayan insan için dil öğrenmek 1 birim zorsa sizin için ancak 2 birim zordur. 10 birim zor değildir. ben 1 senede çat pat öğrenirim siz gider 2 senede sular seller gibi konuşursunuz. önemli olan yurt dışına kapağı atabilmek bence. dil kısmı illaki halledilir.

++++
++++

Ben gözlerimin bozuk olduğunu bilmezken, herkes benimle aynı şeyi görüyor sanıyordum :KK70: Meğer çok daha net çizgileri olan bi dünya varmış. Makaron da tam tersini yaşıyor. Ben az duyoyorum diyor ama sandığı kadar az değil aslında. Gayet işlevsel, yeterli; kendini korkutup, geriye çekmesini gerektirecek bir durum yok.
Türkçe konusunda hiç korkum yok çünkü önceden duyuyor olduğum için Türkçe'yi biliyorum, bu ülkede 32 yıldır yaşadığım için burayı da biliyorum ve korkmuyorum ama hem yeni bir dil yeni bir ülke korkutuyor maalesef :(

Sesli güldüm kız Allah iyiliğini vermesin:halay:
allah ıyılıgını versın versın neden vermesın
bugun makarona dedım
bır metın senturkun gormuyorum deyısı
bır senın duymuyorum deyısın
engelsız engellıler

ınsallah hakkında hayırlısı olur

İşaret dili bilmiyor musunuz? Bide işitme cihazı kullaniyor musunuz? Alakasız sorular soruyorsam kusura bakmayin.Amerika böyle konularda hersey para,kolaylık sağlarlar mi sanmıyorum. İngiltere hadi yine iyi,engelli insanlar için çok iyi servisleri var ücretsiz vatandaş olma yada oturma izni gibi bur durumunuz olursa engelli maaşı da alabilirsiniz. Eşimin kız kardeşi zihinsel ve bedensel engelli ve ingiltere de yasıyorlar ordan biliyorum. İyi şanslar.

Şimdi panpacım yazı dilini çalışarak kursla öğrenebilirsin. Ama günlük hayatta konuşup iletişim kurmadığın sürece dili kullanmış olmuyorsun. Bence önce okumaya yoğunlaş, kelimeleri ve grameri öğren. Konuşmak istediğinde de dudak okuma kursuna ihtiyacın olacak gibime geldi. :)

+1

Back
X