Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi İşitme testi...

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

dertlisezen

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2009
2.317
11
156
Merhaba kızlar,
Kızıma işitme testı yapılması gerekıyor.Henuz 9 gunluk yavrukusum.
Dogum yaptıgım hastanede ucretsız olarak yapılıyor ama hastane kucukkoyde ve bız de şişlideyiz.Esım calısmaya basladı,dogum ıznı bıttı.Ben de kayınvalıdemle gıtmeyı dusunuyorum.Isıtme testı saglık ocagında oluyor mu?Ya da ıstanbulda şişli civarında yaptıran varsa bılgılerını paylasabılır mı?

bize de 5 günlük kontrolünde söledi doktor devlet hastanesinde yapılıyomuş bizim hastanede yapılmıyomuş başka bi özel hastaneyi söledi zaten çocuk doktorunu beğenmedim değişicem bende diğer özel hastanede yaptırıcam şimdi bende baktım ateş ölçer gibi kulaktan bi aletle ölçülüyomuş bebeğin sessiz olması gerekiyomuş ama bu yapılırken

kızım 14 gunluk oldu.verılen kagıtta 6. aya kadar yapılmalıdır dıyor.dogrumu acaba yoksa gecmı kaldım ben ?

kızım 14 gunluk oldu.verılen kagıtta 6. aya kadar yapılmalıdır dıyor.dogrumu acaba yoksa gecmı kaldım ben ?

biz dün yaptırdık,1. ay kontrolu vardı ,ondan sonra yaptırdık.geç kalmamışşın bence ama 6 aya kadar yapılmalı diyorsa dogrudur,önemli olan bir rahatsızlık varsa erkenden ögrenip tedaviye başlamak.hiçbir sıkıntısı olmazsa bir kere de 3 yaş civarında tekrarlanması gerekiyormuş,öyle söyledi bize testi yapan uzman

bizde 10 günlükken gittik işitme testine hastanede yapıorlar cnm sağ kulağı geçti sol kulağında sıvı vamışş duyulmadı cuma tekrar gidicez sen neler yapıorsun zederdi

Merhaba canım.1 aylıkken kalca usg sı ıstenıyormus.onunla bırlıkte yaptırıyım dıyorum ısıtme testını de.hala yaptıramadım su testı.odum kopuyor bısı olucak dıye.

Zederdi hiç endişelenme biz de ilk kontrole gittiğimizde yaptırmıştık kulaklarında sıvı var ölçüm yapamadım dendi ve bir sonraki kontrole geldiğinizde tekrar yapalım dendi. Zaten çocuğun seslere tepki veriyordur. Merak etme sonraki kontrolde siz de baktırırsınız. Bu arada annelik nasıl gidiyor? Zorlanıyor musun?

valla bır aylık olucak teyzesı. annelık cok guzel bırseymıs. cok zorlugunu gormedım henuz. zorlu ya da kolay artık anneyım herseye katlanmaya hazırım

bugun saglık ocagına gıttım bı dovmedıklerı kaldı.ısıtme testı ıcın gec bıle kalmıssın dedıler.bı de dogumda verılen kartları goturmeyı unutmusum bagırdılar da bagırdılar.cok kotu hıssettım kendımı.yarın kalca usg ıle ısıtme testını yaptırıcam.randevu almam gerekıyormu acaba devlet hastanelerı yapıyormu sımdı bu testlerı

İşitme testi çok önemli gerçekten. İki çeşit test var. Biri odyo akustik emüsyon denilen test. Kulağa küçük bir cihaz koyuyorlar ateş ölçer gibi, bir iki dakika. %80 sonuç veriyormuş. Diğeri ise %100 sonuç veren BERA testi. Bebeği uyutuyorlar ve öyle uyku sırasında test yapıyorlar. İkisi de son derece güvenli ve tehlikesiz. Ancak ikincisi daha garantili. Testi her hastahane yapmıyor. Sağlık ocağı ise asla yapmaz. En iyi yapan hastahane Marmara Üniversitesi. Sizin oralarda belki Şişli Etfal yapabilir ama emin değilim sormanız lazım. Özel hastahanelerin hepsi yapıyor. Benim oğlum 7 aylık ikisini de yaptırdım. Temiz çıktı. Kızım 7 yaşında o zamanlar bu testler bilinmiyordu. Yaptırmamıştım, 6 yaşında işitme kaybı tespit ettiler. Şu an cihaz takıyor. Doğuştan olduğunu sanmıyorum, kesin anlardım ama hep içimde bir soru işareti var malesef. Kendiniz de anlarsınız elinizi şıklatın sese tepki veriyormu bakın. Ama bence bu testi mutlaka yaptırın. Sağlıklı günler...

Arkadaslar merhaba, 10 günlük ogluma bugun özel hastanede BERA(abr) testi yapıldı. Devlete hic gitmedik OAE hic yapilmadı direk 2.asama diye kabul edilen BERAT yapıldı. Sag kulaktan geçemedi. Hiç yıkamamıştık bebeği yine su veya kor olabilir dediler, cumaya tekrar cagirdilar. Bu durumu yasayan varmi ve sonucu degisen varmı? Ne yapmamız gerekiyor cok korkuyoruzz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…