ısıya dayanıklı tepsi keki kabarmıyor

Ben genelde borcamda yaparım ama çok güzel kabarır,kalıptan daha güzel olur,burda da çok kişiden okudum borcam kullanıyorlarmış kek için.başka kalıp veya tepsiyle yapınca kabarıyor mu peki,sorun sadece borcamdayken mi oluyor?
Bak kabarması için gerekli en önemli püf noktalarını yazayım kendi uyguladığım,bir de öyle dene.
Yumurtan sütün mutlaka oda sıcaklığında olsun,yumurtayı ılık suda azıcık beklet kırmadan,unu mutlaka ele,öyle kullan ve bence olmazsa olmaz birşey mikser,elle çırptığım kek asla mikserle çırptığım kadar kabarmıyor,mikserim bozuk ta ordan biliyorum:)
elle .ırpıyorum çok güzel kabarıyor diyen çok ta benimki olmuyor

Ben genelde borcamda yaparım ama çok güzel kabarır,kalıptan daha güzel olur,burda da çok kişiden okudum borcam kullanıyorlarmış kek için.başka kalıp veya tepsiyle yapınca kabarıyor mu peki,sorun sadece borcamdayken mi oluyor?
Bak kabarması için gerekli en önemli püf noktalarını yazayım kendi uyguladığım,bir de öyle dene.
Yumurtan sütün mutlaka oda sıcaklığında olsun,yumurtayı ılık suda azıcık beklet kırmadan,unu mutlaka ele,öyle kullan ve bence olmazsa olmaz birşey mikser,elle çırptığım kek asla mikserle çırptığım kadar kabarmıyor,mikserim bozuk ta ordan biliyorum:)
elle .ırpıyorum çok güzel kabarıyor diyen çok ta benimki olmuyor.
Fırını da mutlaka iyice ısıtıyorum,sıcak fırına atıyorum keki.yine soğuk fırında kabarır diyenler var da benimki asla kabarmadı

Borcamda ben pek birsey yapmiyorum firinda..esit pisirmedigi kanisindayim…kek yaptim bir kac kere ama borek filan mesela hic pismiyor..uzeri pisiyor alti pismiyor vs vs…kabarmasiyla borcamin ilgisi oldugunu sanmiyorum ama, muhtemelen yaparken birseyleri yanlis yapiyorsundur.

Bende borcam kullanıyorum kabarıyor ama eğer ölçüler az yani borcam ölçüye göre büyükse kabarmıyor daha küçük borcam dene ben öyle yapıyorum klasik kek tariflerine uzun borcam büyük geliyor kare borcam tam kabartıyor

tşkler böylede deneyeyim tepside kabarıyor fakat borcamda kabarmıyor tekrardan tşkler

kuzenimde aynı tarifi aynı borcama yapıyor onun keki kabarıyor benim ki kabarmıyor

Kalıpta yapmayacaksam borcamda yaparım sanki daha fazla kabarıyo sende kabartma tozunu çift kullan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…