Kekler - Pastalar Islak Kek

EflatunSu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2007
532
2
96
47
Balıkesir
Yumurtası çiğ olarak kullanılmadığı için çiğ yumurta kokusu alınmıyor.

Yağ,şeker,süt ve kakao tencereye alınır.Sürekli karıştırılarak sos elde edilir.(Pişmemesi sadece şeker ve kakaonun erimesi gerekiyor.)
Soğutulur.

2 yumurta
1 çaybardağı sıvıyağ
1 bardak şeker
Yarım su bardağı süt
1 bardak un
25 gr kakao(küçük paket)
vanilya
kabartmatozu

Hazırlanan sostan yarım bardak ayırılır.
Kalan soğumuş sosa yumurtalar eklenip çırpılır.Un,kabartmatozu ve vanilya elenerek eklenir.
Karıştırılır ve uzun küçük kek kalıbına dökülüp 160 derecede pişirilir.
Fırından çıkınca üzerine sos yayılır.
Eğer küçük kek kalıbınız yoksa marketlerde satılan küçük kağıt kek kalıplarına paylaştırıp pişirebilirsiniz.
Bu şekilde yaparsanız dikkat etmeniz gereken nokta kağıt kalıplarda kek daha çabuk pişer.
Afiyet olsun.

yöntemi çok güzel a.s
ama sanki biraz az malzeme kullanılımış gibi :1rolleyes:

Bu kek dikdörtgen kek kalıplarına göre canım.Ama küçük kağıt kalıplarda yaparsan fazla ve daha şirin oluyor.yerimseniben
Eğer denersen sürekli yapmak istersin,benden söylemesi.jeyyar

bugün yaptım harikaaaa ötesi oldu çok tesekkürler yaa ...a.s.a.s.
işte yıllardır aradığım ıslak kek tarifi buu dedim vallahi:1rolleyes:
gerçekten sürekli yapmak isticem ben bu tarifi süper :sm_cool:

bugün yaptım harikaaaa ötesi oldu çok tesekkürler yaa ...a.s.a.s.
işte yıllardır aradığım ıslak kek tarifi buu dedim vallahi:1rolleyes:
gerçekten sürekli yapmak isticem ben bu tarifi süper :sm_cool:

Gerçekten çok sevindim canım.:dance:Eşimin ve kızımın en sevdiği kektir bu.Diğer ıslak keklerdeki çiğ yumurta kokusuda olmuyor.
Benim içinde ye bir dilim:roflol:

YAVV BEN BU ISLAK KEKİ NE ZAMAN YAPSAM..ISLAK OLMUYOR :roflol:

bu ayrılması gereken sıvıdan 1 bardak ayırıyorum..sonra döküyorum..kestiğimde belli bir kısmı ıslak belli bir kısmı kuru kalıyor..neden acaba?

yuvarlak borcamların en küçük boyuna deniyorum....benim beceriksizliğimmi yavvv

bu ayrılması gereken sıvıdan 1 bardak ayırıyorum..sonra döküyorum..kestiğimde belli bir kısmı ıslak belli bir kısmı kuru kalıyor..neden acaba?

Kek fırından çıkar çıkmaz,sıcakken döküyorsundur herhalde.O zaman sosunu çekiyor.Daha küçük bir kalıpta denesen.Benim kalıbımdan taşıyor bile nerdeysea.s.

tşk ederim bende hiç bir zaman yumurta kokulu keki yiyemem
o yüzden bende böle yapıyorum ama biraz daha fazla ölçüyle
çünkü bizim evde browni canavarları var anca yetiyor yerimseniben

bi önerim var sana canım ben sostan yarım bardak ayırdıktan sonra üzerine süt ilave ederek bi bardağa tamamladıma.sa.s
çünkü ben de biraz ıslak seviyorum ve gayet süper oldu evdekiler bayıldı :hooray::hooray:

bende bıraz sonra deneyecegım arkadasım gelecek te....
degısık bır kek yapayım dedım bakalım ben nasıl yapacagım.......

işte sımdı aradıgımı buldum yumrta cıg oluyo dıye sevmıyodum denedım az once harıka oldu gercekten tarıf ıcın tesekkurler

gercekten mukemmel hıcbır sorun yaşamadım sadece benım bır hatam oldu kakaoyu bıraz daha erıtmem gerekmış:)
teşekkur ederım artık benımde yapabıldıgım ıslak kek ım var
herkese tavsıye edıyorum sadece bır kere deneyın bır daha tarıflerınızın arasında bulunacaktır..
ben malzemeyı bırer olcek fazla yaptım vanılya yıne 1 paket kabartma tozunuda 1bucuk gıbı koydum:)

sanırım su bardagı cunku ben ıkı katı malzemeyle yaptıktan sonra bır bardak ayırdım yeterlı oldu

bnde biraz önce yaptım 10 dk da pişti benim kekim. fırından çıkarttım acayip bi biçimde kabarmıştı. ama 5 dk sonra bakınca ortası inmiş gerisi havada kalmış tuhaf bişe olmuştu. bunun olmaması için ne önerirsiniz. yaptığım kekler fırından çıkarır çıkarmaz sönüyor

bu aksam bu keki denedim.
oyle bir istahla yaptim ki sormayin :27:
ama pisince sonuc husran oldu cunku bu kadar az malzemeye bir paket kabartma tozu fazla geldi sanirim, feci bir kabartma tozu tadi var. yenmiyor kek :50: :5:
Turk marketinden kabartma tozu alirsam bir gun tekrar denerim belki :59:
islak keki bu gece cok yemek istemistim :58:

Back
X