Bisküvi - Kurabiye Tarifi Islak Kurabiye

Nevreste

Yeniden ☀
Yönetici
Editor
16 Ağustos 2010
297.550
614.972
1.423
Malatya
$safe_image.webp

Malzemeler......

1 Paket (25 gr.) Ülker Kakao
1/2 paket oda sıcaklığında margarin
1 Yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
Aldığı Kadar Un

Üzerini Süslemek İçin.....

Çekilmiş Antep Fıstığı veya Hindistan cevizi
üç beş kare bitter çikolata

Şurubu için.....

3 cay Bardağı Seker
3 cay Bardağı Su

Yapılışı

Şurup malzemelerini küçük bir tencereye koyup, pişirin. 10-15 dakika kadar.. şurubunuzu iyice soğutun. Şurup soğuduktan sonra 1 saat kadar buzdolabında bekletin.
Hamur malzemelerini karıştırıp, aldığı kadar unla yumuşak bir hamur elde edin. İstediğiniz büyüklükte toplar yapıp, üzerine hafifçe bastırarak, yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizip, 200 derecede üzeri çatlayana kadar pişirin.
Sıcak kurabiyeleri, soğuk şurubun içine, hızlıca batırıp, çıkartın ve servis tabağına alıp eritilmiş çikolata ve antep fıstığı ya da hindistancevizi ile süsledikten sonra, bir gece buzdolabında dinlendirip servis yapın.
ALINTIDIR...

Eki Görüntüle 862517

Malzemeler......

1 Paket (25 gr.) Ülker Kakao
1/2 paket oda sıcaklığında margarin
1 Yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
Aldığı Kadar Un

Üzerini Süslemek İçin.....

Çekilmiş Antep Fıstığı veya Hindistan cevizi
üç beş kare bitter çikolata

Şurubu için.....

3 cay Bardağı Seker
3 cay Bardağı Su

Yapılışı

Şurup malzemelerini küçük bir tencereye koyup, pişirin. 10-15 dakika kadar.. şurubunuzu iyice soğutun. Şurup soğuduktan sonra 1 saat kadar buzdolabında bekletin.
Hamur malzemelerini karıştırıp, aldığı kadar unla yumuşak bir hamur elde edin. İstediğiniz büyüklükte toplar yapıp, üzerine hafifçe bastırarak, yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizip, 200 derecede üzeri çatlayana kadar pişirin.
Sıcak kurabiyeleri, soğuk şurubun içine, hızlıca batırıp, çıkartın ve servis tabağına alıp eritilmiş çikolata ve antep fıstığı ya da hindistancevizi ile süsledikten sonra, bir gece buzdolabında dinlendirip servis yapın.
ALINTIDIR...

MErhaba bende bu tarifi buldum bi sitede ama hiç denemedim nasıl oluyo tat olarak falan ağır mı denediniz mi hiç ?

Canım tarif alıntı denemedim ama tarifin güzel olduğunu düşünüyorum:56::34:

Ben bugün denedim yarında bi yakınıma gidicem ona götürmek için yaptım nefis oldu gerçekten tavsiye ediyorum biz daha şerbete batırıp sıcakken yedik dayanamayıp :1:

Geçen gün alt komşum getirdi, tarifini daha alamamıştım çooook güzel olmuştu ilk başta helva sanmıştım ama helva gibide değil çok güzel olmuştu
Ayy canım istedi :39::39::39:

denyen arkadaşlar nasıl oldu kurabiye bi de toz şeker sertleştrmiyo mu kurabiyeyi acil cevp misafre yapcam dostlar

Yaptım çok güzel oldu hemen bitti kalan şerbetle bugün yine yaptım :))
Tarif için teşekkürler

Back
X