Çocuk Hastalıkları Islak Mendil Yutan Bebek Felç Olmuş

• Konu Sahibi Konu Sahibi 1Sen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

1Sen

Nirvana
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2011
21.772
35.595
798
Haberlerde izledim, belki duymayan olur diye yazmak istedim.

Annesi, altını temizledikten sonra gidip kirlileri atarken, bebek almış yutmuş bir tane.
Daha sonra kabızlık problemi v.s başlayınca doktora götürülmüş.

Anlaşılmamış.
Bir hafta sonra tekrar götürülmüş..
Ultrasonda vucudunun her tarafının mikrop kaptığı görünmüş ve hala hazmedememiş mide mendili.

2 yaşında felç olmuş..Şuan 7 yaşında.

Fransa'da yaşayan aile,orada çare bulamayınca, Türkiye'ye gelmişler.

Allah acil şifalar versin.. Tüm savunmasız bebekleri korusun Mevlam.

....

Anne değilim, biliyorum ki bebek bakmak çok zor, uzaktan konuşmak kolay..
Islak mendil hayatı kolaylaştırıyor belliki.

Fakat bence ıslak mendil mümkün olduğunca kullanılmamalı.

Ya çocuk yıkanmalı ki bu her defasında çok zor ya da pamuk ve suyla silinmelidir.

Özellikle kız çocuklarında mikrop kapması, ileride bazı sıkıntılar yaşamasına v.s sebep oluyor.

bu haberi bende gordum ve cok uzuldum,annelik cok dikkat isteyen bir meslek

bende izlemiştim(
kesinlikle dikkat edilmeli,küçük yaşlarda herşeyi ağıza götürme durumları var
çok şükür oğlumda hiç görmedim ama yeğenim misket yutmuştu

Evet fazlasıyla dikkat gerektiriyor annelik, ama bazen ne kadar da dikkatli olsada anne bazı kazalar oluyor..

O anne kadar o evladı düşünecek yoktur ama bir zanlı gözüyle bakılıyor bu defa o anneye..
Suçlanıyor bu kazadan..
Annenin vicdan azabının yanında insanların düşüncesizlikleride ekleniyor çoğu zaman..

Allah tüm annelerimize kolaylık versin.

Konu hortlatiyorum ama dikkat edilmeyen onemli bir konu. Bence kucucuk bebeklerin cildini cok sayida kimyasal iceren bu mendillerle silmek dogru degil. Bazi seylerin zararlari ancak uzun vadede anlasiliyor ya da bazen hic anlasilmiyor. Ben bebegim dogdugu andan itibaren temiz pamuklu bez ve su ile yaptim temizligini. Islak mendil bir kere dahi kullanmadim. Alistigim icin belki hic kulfet gibi gelmedi. Kulfet olsa bile evlatlarimiz icin deger bence.

Evet bende yıkadım ya da ıslak pamuklu suyla sildim istisnai durumlar hariç.

Bazı kişiler maalesef el yüz dahil olmak üzere kullanıyorlar kolaylık açısından.

Bunu bilmiyordum cok sasirdim. Yuze surmek cok yanlis, ayrica bebekler ellerini cok sik agizlarina goturuyorlar o yuzden el de cok tehlikeli. Yetiskin bir birey olarak kendim dahi kullanmiyorum.
Bazı kişiler maalesef el yüz dahil olmak üzere kullanıyorlar kolaylık açısından.

Sürekli Unibaby ıslak mendil kullanıyordum. bir değişiklik yapıp Baby&Me ıslak mendil kullandım. 10 aylık bebeğim yüzü kıp kırmızı oldu. Ebebek genel merkezine gidip durumu anlattım. koruyucu katkı maddesi kullandıklarını belirtiler. İnandırıcı gelmedi. Yüzü şişti desem yeri.
sağlık bakanlığının bu ürünleri testten geçirmesi lazım. çok tehlikesi olabileceğini yukarıda ki durumdan anlıyoruz.

Koruyucu olmasa bile maalesef hepsinde zararli kimyasallar var bu yuzden her gun defalarca bebeklerin cildine degmesi hic hos degil. En kolay ve zararsiz olani su kullanmak ve bebegi en gec 2 gunde 1 yikamak. Bu arada belirttiginiz markalarin ikisini de asla almayacagim. Ozellikle de ilk kullandiginizi

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…