• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşle ilgili

Pestososlumakarnam

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2021
1.585
1.478
83
İşle ilgili bir kaç konu açılınca ben de yazmak istedim. En son beni dışlıyorlar mı acaba diye bir konu açmıştım. Öğle yemeğinde hep beraberler diye. Sizde değerli yorumlarınızla bana yol göstermiştiniz.

Dışlanma var mı bilmiyorum ama bireysel olarak hepsiyle muhabbetim ayaküstü seviyesinde var. Biri ile daha fazla çünkü aynı büroda bir yıldan daha fazla çalıştık. Yeni başlamıştı işe benden öğrendi işi sonra kurumu değişti.

Bu kurumu değişen arkadaş kuzu gibiyken birden kaplan kesiliverdi.

Laf sokmalar atar giderler. Evelsi gün yakasından düşmeyen(!) biri için hakaretvari konuştu anlamıyor istenmediğini sürekli arıyo geliyo kahveye geliyo dedi. Bugün baktım yine beraberler. Hayır diyemedim diyor.
İçim bi tuhaf oldu soğudum ona onu diyen benim için neler der.

Ben tüm işlerin döndüğü birimde çalışıyorum benimle de dönen işler hakkında bilgi sahibi olmak istediği için konuştuğunu düşünüyorum artık.

Bu saatten sonra ne yapmalıyım.

Politik biri de değilim. Sevmiyorsam hoşlanmıyorsam konuşmam. Sevmediğimi hissettiririm elimde değil.

Aynı onlar gibi sevmesem de yüzlerine gülmeyi çaktırmamayı sadece iş için diyalog kurup devam ettirmeyi nasıl başarabilirim.

Diğer arkadaşına hakaret eden kızdan nefret ettim ama bi şekilde pazartesi bunu belli etmemem lazım

İş hayatında politik değilim deme lüksümüz yok.
Kimse kimseye bayıldığı için iletişim kurmaz ama herkes saygı çerçevesinde iletişim kurmak zorundadır.
Ekstra bir şey yapmanıza gerek yok ki.

Bakın işyerinde gereksiz samimiyetin zararlarını öyle gördüm ki size anlatamam.
Ne mi yapıyorum ?
Kimseyle muhabbetim yok.
Odamdayım, tekim.
İşimi yapıp çekip gidiyorum.
Kimseyle özel bir paylaşımım yok ve dünya varmış ohh be ! diyorum.

Umursamayın diyeceğim ama zor tabii. Dışlandığınız bariz ise yemektir çay kahvedir onlarsız yiyin için tek takılın. Zaten bütün gün birbirlerinin dedikodusu yapıyolarmış sizin de modunuzu düşürmesinler.

İş hayatında politik değilim deme lüksümüz yok.
Kimse kimseye bayıldığı için iletişim kurmaz ama herkes saygı çerçevesinde iletişim kurmak zorundadır.
Ekstra bir şey yapmanıza gerek yok ki.

Ya bakışımdan bile anlaşılıyor sevmediğim. İşle ilgili diyalog kuruyorum elbet. Ama kurmadığım kişiler ar bağlantım olmayan onlara da böcekmiş gibi yanlarından geçiyorum dedikoduları iş güzarlınlarından nefret ettim. Beceremiyorum karakterini sevmediğim kişilerle normal konusmayı

Umursamayın diyeceğim ama zor tabii. Dışlandığınız bariz ise yemektir çay kahvedir onlarsız yiyin için tek takılın. Zaten bütün gün birbirlerinin dedikodusu yapıyolarmış sizin de modunuzu düşürmesinler.

Artık ben onları dışlıyorum evelsi gün yemek yeme gafletinde bulundum iyice moralim bozuldu

Politik biri olmak zorundasınız eğer iş hayatında sorun yaşamak istemiyorsanız. Kimse canciğer olun demiyor elbette ama nezaketi elden bırakmamak gerek. Sevmiyorsam hoşlanmıyorsam konuşmam demişsiniz öyle bir lüksünüz yok işte. Sevmediğinizi hissettirmemekte gayet elinizde. Yetişkin bir insan mimiklerini de cümlelerini de kontrol edebilir neticede. Belli sınırlar çizer o çerçevede konuşursunuz

Siz orada iş için bulunuyorsunuz.
Herkesle yüzeysel bir samimiyetiniz olsun
Kimseyle kötü olmayın yeter.
Çok içli dışlı olmaya gerek yok.

Politik biri olmak zorundasınız eğer iş hayatında sorun yaşamak istemiyorsanız. Kimse canciğer olun demiyor elbette ama nezaketi elden bırakmamak gerek. Sevmiyorsam hoşlanmıyorsam konuşmam demişsiniz öyle bir lüksünüz yok işte. Sevmediğinizi hissettirmemekte gayet elinizde. Yetişkin bir insan mimiklerini de cümlelerini de kontrol edebilir neticede. Belli sınırlar çizer o çerçevede konuşursunuz

Ama işte nasıl o
Politik olma psikolojisine giremiyorum. Evet yapmalıyım ama yolu yordamı nasıldır

Ama işte nasıl o
Politik olma psikolojisine giremiyorum. Evet yapmalıyım ama yolu yordamı nasıldır

Şöyle söyleyeyim iş yerindeki herkesi sevmiyorum. Kimseyle kötü değilim ama. Özelimi anlatmıyorum, birisi hakkında konuşurlarsa yorum yapmıyorum. İlla yorum yapmak gerekirse yuvarlak, genel cevaplar veriyorum. O insanlarla zaten sadece iş yerinde birliktesiniz, o süre zarfında da herkes işini yapıyordur. Yemekte, molada vs bir aradasınız değil mi? O da uzun bir süre değil. Herkesin karakterini sevmek zorunda değilsiniz ama herkesle normal konuşmak zorundasınız.

Şöyle söyleyeyim iş yerindeki herkesi sevmiyorum. Kimseyle kötü değilim ama. Özelimi anlatmıyorum, birisi hakkında konuşurlarsa yorum yapmıyorum. İlla yorum yapmak gerekirse yuvarlak, genel cevaplar veriyorum. O insanlarla zaten sadece iş yerinde birliktesiniz, o süre zarfında da herkes işini yapıyordur. Yemekte, molada vs bir aradasınız değil mi? O da uzun bir süre değil. Herkesin karakterini sevmek zorunda değilsiniz ama herkesle normal konuşmak zorundasınız.

Anladım normal düz yuvarlak konuşup enerjimi yansıtmamaya çalışacağım

İşle ilgili bir kaç konu açılınca ben de yazmak istedim. En son beni dışlıyorlar mı acaba diye bir konu açmıştım. Öğle yemeğinde hep beraberler diye. Sizde değerli yorumlarınızla bana yol göstermiştiniz.

Dışlanma var mı bilmiyorum ama bireysel olarak hepsiyle muhabbetim ayaküstü seviyesinde var. Biri ile daha fazla çünkü aynı büroda bir yıldan daha fazla çalıştık. Yeni başlamıştı işe benden öğrendi işi sonra kurumu değişti.

Bu kurumu değişen arkadaş kuzu gibiyken birden kaplan kesiliverdi.

Laf sokmalar atar giderler. Evelsi gün yakasından düşmeyen(!) biri için hakaretvari konuştu anlamıyor istenmediğini sürekli arıyo geliyo kahveye geliyo dedi. Bugün baktım yine beraberler. Hayır diyemedim diyor.
İçim bi tuhaf oldu soğudum ona onu diyen benim için neler der.

Ben tüm işlerin döndüğü birimde çalışıyorum benimle de dönen işler hakkında bilgi sahibi olmak istediği için konuştuğunu düşünüyorum artık.

Bu saatten sonra ne yapmalıyım.

Politik biri de değilim. Sevmiyorsam hoşlanmıyorsam konuşmam. Sevmediğimi hissettiririm elimde değil.

Aynı onlar gibi sevmesem de yüzlerine gülmeyi çaktırmamayı sadece iş için diyalog kurup devam ettirmeyi nasıl başarabilirim.

Diğer arkadaşına hakaret eden kızdan nefret ettim ama bi şekilde pazartesi bunu belli etmemem lazım
Ayy bu tarz konular sıkıyor beni artık. Yani işinize gelmiyor, ruhen sizi sıkıyorsa görüşmeyin bu kadar basit. En son lisede değilmiydi bu tarz dert yanmalarımız? Ben mi yanlış hatırlıyorum.

Ayy bu tarz konular sıkıyor beni artık. Yani işinize gelmiyor, ruhen sizi sıkıyorsa görüşmeyin bu kadar basit. En son lisede değilmiydi bu tarz dert yanmalarımız? Ben mi yanlış hatırlıyorum.

Sizi sıkıyorsa bırakın yardımcı olmak isteyenler yardımcı olsun nedir yani demekki bir kişi bu durumdan müzdarip ve lisede değil.

Bakın işyerinde gereksiz samimiyetin zararlarını öyle gördüm ki size anlatamam.
Ne mi yapıyorum ?
Kimseyle muhabbetim yok.
Odamdayım, tekim.
İşimi yapıp çekip gidiyorum.
Kimseyle özel bir paylaşımım yok ve dünya varmış ohh be ! diyorum.

Ben de odamdayım tekim işimi yapıyorum artık kafa yapımı bu yönde değiştirmeye çalışıyorum gerektiğinde kolay gelsin deyip işi soruyorum çıkıyorum

Hayatta her zaman sevmediğimiz,enerjimizin uyuşmadığı insanlar olur,bizden hazzetmeyenler de olur gayet doğal. Bu kişilerle aynı ortamda bulunmak durumunda da kalırız zaman zaman.
Ama yansıtmazsınız,minimum diyalog kurarsınız ne bileyim mecbur kalmadıkça görüşmezsiniz. Aynı ortamda bulununca da öylesine 2 kelam edersiniz bitti gitti.
Dert edilecek birşey değil bence bu.
Size bariz zarar verilmiyorsa,kasti olarak özellikle size birşey yapılmıyorsa görmezden gelmeniz gerekiyor.
Işyeri ise mevzu zaten işinizle ilgilenirsiniz kimseyi takmadan.
Gruplaşma heryerde olur ama genelde insanlar bu durumu olduğu gibi kabullenip hayatlarina devam ediyorlar.
Sanmıyorum herkesin birbirini çok sevip saygılı davrandığı kalabalık bir isyeri olsun. İllaki birileri arkadan konuşur,kuyu kazar,birilerini dışlar. Çok olağan şeyler bunlar.
Boşverin,hislerinizi belli etmeyin.

sizin kafayi takacaginiz bir durum ben sahsen goremedim.

Zaten cok samimi degilmissiniz,
benimle is icin mi konusuyor diye dusunup uzuldum diyorsunuz.

ne alaka?

ne var, gunde 10 dakika gordugunuz insanlarla 2 hos sohbet etmek veyahut selamlasmak falan bu kadar zor olmamali ya.
bu kadar soguyacaginiz, nefret edeceginiz bir durum da yok.
Insanin degil is arkadasi, evinin icinde bile kafasinin uyusmadigi kisiler oluyor, insanlari olduklari gibi kabul etmek gerekir her durumda.

10 yillik tecrubem var, davalik oldugumuz bir iste bile aman ben onunla artik konusamam demedik takimdan hic birimiz, neticede is baska ask baska demisler...

sizin kafayi takacaginiz bir durum ben sahsen goremedim.

Zaten cok samimi degilmissiniz,
benimle is icin mi konusuyor diye dusunup uzuldum diyorsunuz.

ne alaka?

ne var, gunde 10 dakika gordugunuz insanlarla 2 hos sohbet etmek veyahut selamlasmak falan bu kadar zor olmamali ya.
bu kadar soguyacaginiz, nefret edeceginiz bir durum da yok.
Insanin degil is arkadasi, evinin icinde bile kafasinin uyusmadigi kisiler oluyor, insanlari olduklari gibi kabul etmek gerekir her durumda.

10 yillik tecrubem var, davalik oldugumuz bir iste bile aman ben onunla artik konusamam demedik takimdan hic birimiz, neticede is baska ask baska demisler...

İşte sizin bakış açınıza göre çok normal konuyu açma sebebim ben öyle göremiyorum.
Profesyonel değilim belli

Back
X