İşlerinizi yürütürken unutkanlık sorunuyla nasıl başa çıkıyorsunuz

fndkfndk

Kûn fe yekûn <3
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2009
3.389
729
398
Merhaba hanımlar. Ben bir kamu kurumunda memurum. Daire Başkanının sekreteri oldum kısa bir süre önce. Başkanımız ve memurlar arasında bir kişi daha var sorumlu olduğum. X diyelim bu kişiye.

Adı üzerinde sekreterlik. Yani Başkan Bey'in telefon ve ziyaretçi işleriyle ilgileniyorum. Fakat büyük bir sorunum var ki inanılmaz derecede unutkan ve dalgınım. Adamcağız artık huyumu öğrendi her şeyi bir daha tekrarlıyor. Mümkün mertebe çok dikkatli oluyorum ve eskisi kadar dalgın değilim ama yine arada sırada kaçırdığım, söylemeyi unuttuğum şeyler oluyor.

Mesela yarın tüm daire yemeğe gidilecek. X beyefendi bana gerekli ayrıntıları verdi, tüm memurlara duyurdum, ulaşım için servis ayarladım ama arada atladığım bir kısım olmuş. Aslında bu unutkanlıktan değil, genelde işin o kısmını hep kendisi yapar. Yine o yapacak diye düşündüm. Ve az önce tesadüf eseri o işi yapmadığım ortaya çıktı. Kendisi baba gibidir çok şeker bir adamdır ama onu sinirlendirmekten hep korkmuşumdur çünkü defalarca kez şahit oldum.

Malesef az önce onun sinirli halinin muhatabı oldum. :( Beni yoruyorsun bu unutkanlık normal değil vs dedi. Hiyarerşik olarak benden çok çok çok yukarda bir insan olduğu için mecburen yuttum hepsini. Gözlerim doldu kendimi zor tuttum karşısında ağlamamak için. Bir daha tekrarlanmaması lazım bu tarz aksiliklerin.

Ne yapmalıyım verilen işleri unutmamak için. Tavsiyesi olan var mı?

Merhaba hanımlar. Ben bir kamu kurumunda memurum. Daire Başkanının sekreteri oldum kısa bir süre önce. Başkanımız ve memurlar arasında bir kişi daha var sorumlu olduğum. X diyelim bu kişiye.

Adı üzerinde sekreterlik. Yani Başkan Bey'in telefon ve ziyaretçi işleriyle ilgileniyorum. Fakat büyük bir sorunum var ki inanılmaz derecede unutkan ve dalgınım. Adamcağız artık huyumu öğrendi her şeyi bir daha tekrarlıyor. Mümkün mertebe çok dikkatli oluyorum ve eskisi kadar dalgın değilim ama yine arada sırada kaçırdığım, söylemeyi unuttuğum şeyler oluyor.

Mesela yarın tüm daire yemeğe gidilecek. X beyefendi bana gerekli ayrıntıları verdi, tüm memurlara duyurdum, ulaşım için servis ayarladım ama arada atladığım bir kısım olmuş. Aslında bu unutkanlıktan değil, genelde işin o kısmını hep kendisi yapar. Yine o yapacak diye düşündüm. Ve az önce tesadüf eseri o işi yapmadığım ortaya çıktı. Kendisi baba gibidir çok şeker bir adamdır ama onu sinirlendirmekten hep korkmuşumdur çünkü defalarca kez şahit oldum.

Malesef az önce onun sinirli halinin muhatabı oldum. :KK43: Beni yoruyorsun bu unutkanlık normal değil vs dedi. Hiyarerşik olarak benden çok çok çok yukarda bir insan olduğu için mecburen yuttum hepsini. Gözlerim doldu kendimi zor tuttum karşısında ağlamamak için. Bir daha tekrarlanmaması lazım bu tarz aksiliklerin.

Unutmamak için not al.

önemli durumlar(toplantılar ) için de teline hatırlatma alarmı kur.

Hiç bir ayrıntıyı es geçmemek için de üzerinden bir iki defa geç düşün.

Sağlamasını yap.

Her şeyi yaz. En ufak detayı bile. Kendine renkli kalemler al, bunu eğlenceli bir hale getir. 20 gün falan sürdürürsen alışkanlık yapıyor zaten =)
Öyle yapmaya çabalıyorum ve genelde yapıyorum aslında ama o yazdığım kağıda bakmayı mı unutuyorum artık ne yapıyorsam yine arada atladığım şeyler oluyor.
Aslında bu yediğim azar unutkanlıktan kaynaklı değildi ama yedim sonuçta ve inanılmaz zoruma gitti :(

Yazacaksın
Bende ara ara cok dalgın olabılıyorum
o sebeble gunluk yapacaklarımı yazıyorum
yaptıklarımı cızıyorum

Herşeyi ama herşeyi not alın, outlooka hatırlatma kurun. Ben de çok dalgınım önüne geçmeye çalışıyorum böyle.

Yazacaksın
Bende ara ara cok dalgın olabılıyorum
o sebeble gunluk yapacaklarımı yazıyorum
yaptıklarımı cızıyorum

Galiba tüm forum aynı fikirdeyiz. Teşekkür ederim.

Herşeyi ama herşeyi not alın, outlooka hatırlatma kurun. Ben de çok dalgınım önüne geçmeye çalışıyorum böyle.

Outlooka nasıl hatırlatma kuruluyor? Öğretir misiniz

Herşeyi not al. Üssünle ortak yaptığınız işlerin kontrolü hep sende olsun. B12 kontrol ettir

heryere not yaz..bilgisayarın üzerine , ajandana...
notlarına bakmadan hareket etme...

Herşeyi not al. Üssünle ortak yaptığınız işlerin kontrolü hep sende olsun. B12 kontrol ettir

Onu da kontrol ettirdim. Alt sınırdan birazcık yüksek çıktı. Acaba yine takviye ettirsem problem olur mu diye düşünüyorum şu sıralar

heryere not yaz..bilgisayarın üzerine , ajandana...
notlarına bakmadan hareket etme...

Ajanda yeterli olmuyor etrafıma da yapıştırmam gerekecek galiba iyi bir fikir olabilir.
Teşekkürler

Malesef az önce onun sinirli halinin muhatabı oldum. :KK43: Beni yoruyorsun bu unutkanlık normal değil vs dedi. Hiyarerşik olarak benden çok çok çok yukarda bir insan olduğu için mecburen yuttum hepsini. Gözlerim doldu kendimi zor tuttum karşısında ağlamamak için. Bir daha tekrarlanmaması lazım bu tarz aksiliklerin.

B12 içerim
her şeyi anında not alırım
işimi planlarken CheckList oluşturur yapılacakları adım adım yazarım.

benim gibi unutkan bi insan unutmadan yapıyosa sen de yaparsın dert etme.

unutkanlığımı iş dışındaki hayatı dışına saklıyorum :D

Onu da kontrol ettirdim. Alt sınırdan birazcık yüksek çıktı. Acaba yine takviye ettirsem problem olur mu diye düşünüyorum şu sıralar

Ajanda yeterli olmuyor etrafıma da yapıştırmam gerekecek galiba iyi bir fikir olabilir.
Teşekkürler
Benim de sınırın biraz üstünde doktor verdi b12 daha kıllanmaya başlamadım ama kullanmak faydalı bence. Çünkü b12 depom azaldığından ver ciddi unutmalar yaşıyorum. Çamaşır yıkıyorum asmayı unutuyorum vesaire

Not al
Mailleş vs.
Ama niye bu kadar unutkansın
Tiroidine filan bi baktır derim

çok güzel uygulamalar var, mobil ya da internette, todo list olarak.

onları kullanabilirsin.
bir de mesela bu toıplantı gibi birden fazla aktivite içeren işler için de liste yapıp, hepsinin bittiğinden emin olman gerek, işi sen yapmıyorsan bile yapılıp yapılmadığı senin kontrolünde olmalı, o yüzden onları da listeye eklemelisin. bu konuda belli ki çıkacak aksiliklerin tamamı senden bilinecek, etkinliği sen organize ediyorsun çünkü.

Ben iş yerinde hamilelikten kaynaklı unutkanlık sorununu aşmak için 6 aydır ajanda tutuyorum. Madde madde yazıyorum, sonra geri dönüp ne kalmış diye bakıyorum, bitenleri fosforlu kalemle çiziyorum. Tamamen çizili sayfaya bir daha dönmeye gerek kalmıyor, her zaman son 2-3 sayfaya bakmak yetiyor bu durumda. Ayrıca geçmişe dönmek için de bakabilirsin. Tek bir defterin olsun, o defteri karalama, her zaman tarih ve o günün işleri olsun içinde, düzenli olsun. Çok faydasını göreceksin. =)

şuan çalışmıyor olmama rağmen bir defterim var benim de sadece yapılacak işleri not ettiğim. hergün tarih atıp yapılması gerekenleri yazıyorum, yaptıkça da üstüne çizik atıyorum.
bir de ajandam var tarihli işleri de oraya not ediyorum ve hergün mutlaka o ajandayı kontrol ediyorum o tarihte yapmam gereken birşey var mıydı diye.
daha önemlileri için ise yapışkanlı postit lere not yazıp gözümün önüne yapıştırıyorum.
telefon hatırlatmaları bana pek güvenilir gelmiyor, telefon bozulabilen bişey sonuçta ama yazarak çok daha rahat not alır ve takip edersin diye düşünüyorum.
işsiz halimle bu kadar not alıyorsam bide çalışsam cilt cilt ansiklopedi yazarım herhalde :KK53:

10 yıldır sekreterim.. senin mesleğin unutmamak olmalı bu işi yapıyorsan yada çok leyla olabilirsin...evde problemlerin olabilir...sresli olabilişrsin

Back
X