İSMİ KONULMAYAN BEBEKLERİN HASTANE İŞLEMLERİ HAKKINDA

1 ay olmadı doğum yapalı, taze bilgi ile yanıtlayayım...
Doğum oldu, hastaneden çıkmadan önce "bebek yılmaz" şeklinde geçiyordu adı. (yılmaz bebeğin adı değil, bizim soyadımız)
3 gün sonra kontrole gidecektik, randevu için aradım. tc kimlik no istendi. henüz kimliği yok bilmiyorum diyince benim tc kimliğim alındı benim üzerimden randevu oluştu.
Siz ne amaçla sordunuz bilmiyorum ama belki alakalıdır diye bir de şunu ekleyeyim, bebeğin kimliği çıkmadan sgk'dan yararlanamıyormuş. Bizimki özel hastaneydi özellikle uyardılar, ya kimliği hemen çıkartın ya da ücret talep ettiğimizde bunu kabul edin diye...
2yıl önce olan bir duurmdu, doğumdan sonraki ilk hafta içinde bebeğiminkimliğini hemen çıkarmıştım, tşk

Hastanede su şekilde olur diyelim adınız eda yıldırım bebeğinizin kaydı Bebek eda yıldırım olur ilk on gün bu şekilde muayene olabilirsiniz zaten on güne kadar Bebeğe kimlik çıkardığınızda bebeğin kendi adına yeni kayıt açılır

Artı nikaksız bir işlem var ise yine bebeğin babasının ismini sorarlarsa orda nikaksız diye tutanak tutarlar babası su şahıs diye sigortada babası üzerine alcaksa sorulur hastanede her Türlü muayene olur 18 yas altı ,sosyal güvencesi olmayan ,analık gibi

Bebeğim doğduktan sonra bir kadın doğum hastanesine sevk edildik, tetkikler yapıldı,şimdi dikkat ettim de

BEBEK MANDALİNA LİMON(BENİM ADIM SOYADIM)
TC:......(BENİMTC M)

Böyle yazılmış da ismi konulmayan bebeklerde hastane yenidoğmuş bebeğin tetkiklerine anne adınımı yazar?Anne kimliğiyle mi işlem yapılır?Diyelim işleme baba götürdü çocuğu, baba ismiyle kadın doğumhastanelerinde bebek adına işlem yapılırmı?

Teşekkür ederim

EDIT:Anne kimliği ile mi baba kimliği ile mi işlem yapılır?
İsim koymadiysaniz doğum raporunuzla gidersiniz hastaneye ama 30 güne kadar kimlik cikarmaniz gerekiyor Bu sürede hastanede genellikle ( bebek soyadı ) şeklinde yazar Yani örneğin soyadı yilmaz da bebek yılmaz diye

Back
X