İsmimden nefret ediyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

shiloh9

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2025
3
0
1
28
İsmimi sevmiyorum ve bu isimle çağrılmaktan inanılmaz rahatsız oluyorum. Başkasında aynı ismi görünce bu şekilde hissetmiyorum bu arada ama kendim bu isme ait değilim gibi. Zaman zaman bu konuyu düşündüğümde acaba içten içe kendimi mi sevmiyorum diye ikilemde kaldığım da oluyor ve hem bu nedenle hem de bir türlü karar veremediğim için ve bir gün beğendiğimi sonraki gün beğenmeme özelliğim olduğu için bir türlü ne yapmam gerektiğine karar veremiyorum. Zaten kafamda belli bir isim de yok sadece söylediğim gibi ismimi sevmiyorum bana bu isimle seslenilmesi hoşuma gitmiyor. Daha önce böyle duygular hissetmiş kimse var mı buralarda, bu konuda sizler ne düşünüyorsunuz merak ediyorum.

Isminizi soylerseniz yada onu paylasmak istemiyorsaniz türevlerini daha iyi anlayabiliriz...mesela isminiz ayşe dir eski diye kulaginiza hos gelmez ama coguna guzel gelir bu isim....ama şabaniye falansa katiliyorum bende rahatsiz olur degistirirdim

Şimdi 10 sayfa boyunca isminiz sorulacak
10 sayfalık konu değil sanki. İsmimin x ya da y olması basit bir ayrıntı sadece.

Klasik bir isim sayılabilir şabaniye falan gibi değil ismimle dalga geçen birisiyle karşılaşmadım, sadece ben sevmiyorum.

Yeni isim bulana kadar yapabilecek bir şeyin yok. Nickname gibi bir şey kullanabilirsin. Muzaffer isminde bir kız tanıyordum muzi diyorduk

İsmini sevmemenin kendini sevmemekle bir ilgisi olduğunu sanmıyorum. Benim eşimde ismini sevmiyor, anlamı güzel değil çünkü. Değiştirmek istiyor ama bencede insanların yeni isme alışması zor olur gibi. Bebeğimize isim seçerken banada isim bulsana diyordu

Yaşınız gencse gidin değiştirin, benim şimdiki aklım olsaydı üniversitede adımı değiştirirdim. İlk soylememde kimse anlamaz, ismimi doğru anlayıp söyleyen kimse yok. Yakın çevrem adımı bilenler de düzgün söylemez.

Mahkeme kararıyla isim değiştirmek mümkün. Bir ya da iki şahit isteniyor sanırım, yakınım değiştirmişti bu şekilde ismini. Bu kadar kafaya takılacak bir durum yok.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…