İsmimi değiştirmek istiyorum, süreç nasıl devam eder?

proing

Nirvana
Kayıtlı Üye
30 Mart 2009
595
281
648
Konya
İsmimi değiştirmek istiyorum ve neler yapmam gerektiği hakkında bilgi istiyorum,
ve aklıma takılan sorular var ,
1. Avukatım olmalı mı?
2.En büyük sorumda isim değişikliği olursa resmi evraklar yada belgeler deki eski ismim sorun yaratır mı?Karmaşaya yol açar mı?
Bilgisi olanlardan yada ismini değiştirenlerden yardım bekliyorum...

avukat tutmak sizin tecihiniz, dilekçe ve tanık anlatımlarında inanadırıcılık vs. ve takip işlerini yapabilirim diyorsanız olabilir. Ancak bence her işi ehli yapmalıdır. Ayrıca isim değiştikten sonra tüm ilgili bulunduğunuz kurum, banka vs. ye karar ve nüfus örneği ile başvurmak zorundasınız. gene de aksaklıklar yaşanacaktır.

Teşekkürler,
Avukattan yardım alıcam kesinlikle ona karar verdim ama tek korkum sonra yaşanacak olan sorunlar,
Bütün belgelerin değişecek olması gözümü korkutuyor,
Bu ismim kalsa 2. bir isim eklense ve ben onu kullansam daha mı kolay olur işim acaba?

benim çok yakın arkadasım yeni isim ekletti. 2 isimli oldu yani. sorun yaşamadı peksonrasında. sonucta ilk ismini sildirmedi. yanlız dava 1 yıla yakın sürdü. 2-3 celse oldu. yalancı tanıklar tutuldu. avukatı da vardı. terörle ilgisi var mı yok mu diye uzun süre arastırıyrlarmış.teröristler sık sık değiştirmeye çalısıyor diye..

bende ıkıncı ısım ekletmek ıstıyorum bı kac yıldır ıkıncı ısım olarak dusundugum adımı da kullanıyorum ama resmıyete gecırmek benıde sonrasındakı olaylar nedenıyle korkutuyor. avukat yakınlarımda sorunlar cıkabılcegını ama halledılecegını soylüyorlar.

ne kadara mal olur bu işlem bilen varmı
avukat parası hariç
diğer işlemler 2 sene önce 700cıvarı tutmuştu benim arkadasın.
av. arkadaslar daha iyi bilir ama..

bende ıkıncı ısım ekletmek ıstıyorum bı kac yıldır ıkıncı ısım olarak dusundugum adımı da kullanıyorum ama resmıyete gecırmek benıde sonrasındakı olaylar nedenıyle korkutuyor. avukat yakınlarımda sorunlar cıkabılcegını ama halledılecegını soylüyorlar.

2.isim ekletmek çok sorun olmuyor.. ehliyet,kimlik değişiyor zaten o kadar.
geri kalanını öyle değiştirmeden kullanabiliyorsun.
gerekli resmi yerlere kağıt gidiyor otomatik senle ilgili, onlar değişiyor öyle.
aslında evlenip soyad değiştirmekten daha uğraştırıcı değil sonrası

ikinci isim ekletmek daha mantıklı gibi,
aslında evlenirkende değişiyor soyisim o zaman resmi evraklarda geçen eski soyadları da değişiyor mu?
Diplomadaki , resmi yazışmalardaki?,...

canım benım nısanlım avukat 1500 kadar tutuyormus ve sadece 1 kere degıstırme hakkın var onun ıcın mantıklı dusun ve en uygunu neyse ona gore hareket et tam kararını verıp hareket et...

değiştirmeye karar verdim ailemde kabul etti,o konuda sorun yok, maddi anlamda da karşılayabilirim masrafları,
tek kafama takılan yeni ismim sorun açar mı yada karışıklığa sebep olur mu?
bütün evraklarımda dosyalarımda eski ismim hepsinin yenilenmesine gerek var mı bilmiyorum ama onlar büyüyor gözümde

Back
X