Hamur İşleri Ispanak keki ( Resimli )

Pluie

Her şey çok güzel olacak
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2010
965
33
96
Afyon
Ispanak sevmeyen çocukların bile bayılacağı lezzet..

Öncelikle ıspanaklarımızı güzelce yıkayıp çamurundan arındırıyoruz. Mümkün olduğunca kurutuyoruz.
- Soğanımızı küp küp doğrayıp derin bir tencerede kavuruyoruz. Ardından tıpkı ıspanak yemeği yapar gibi üzerine ıspanaklarımızı koyuyoruz. Su eklemiyoruz, ıspanaklar zaten kendi suyunu salıyor. İlk etapta karıştırmıyoruz. Ispanaklar yumuşadıktan sonra bir kaç tur karıştırıp pişiriyoruz. ( Bu işlemler sırasında tenceremizin kapağı kapalı olsun ki, ıspanaklar kendi buharında pişsin.)
- Ispanaklarımız piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz.

- Yarım kg ıspanak
- 1 iri soğan ( ya da 2 ufak )
- Beyaz Peynir ( dilerseniz lor da kullanabilirsiniz )
- Kaşar peyniri ( isteğe bağlı )
- 3 su bardağı Un
- 1 Yumurta
- 1 dolu yemek kaşığı Yoğurt ( biraz sulu kısımdan )
- Sıvıyağ
- 1 su bardağı Süt
- Tuz
- Hamur kabartma tozu

- Bir çukur kapta beyaz peynirimizi ufalıyoruz. Üzerine 1 yumurta kırıp çırpıyoruz.
- Çırptığımız peynirli yumurtayı, bardak unu, dolu dolu 1 yemek kaşığı yoğurdu,sıvıyağı haşladığımız ıspanakların tenceresine atıp bütün malzemelerimizi bir güzel karıştırıyoruz.
- Karışıma kıvam vermek,daha rahatkarıştırmak için ben 1 çay bardağı süt ekliyorum. Karıştırıyoruz.
- Damak zevkinize göre tuz, nane ve kabartma tozumuzu da ekleyip son kez kolumuz kopana kadar karıştırıyoruz :) Amacımız iyice yeşil bir karışım elde etmek..
- Karışımımızı altına yağlı kağıt serilmiş borcam ya da tepsimize alıyoruz.
- İçinin güzel pişmesi için çok kalın koymuyoruz.
- Önceden ısıttığımız fırına veriyoruz.
- Pişmesine 5 dk kala üzerine kaşar rendesi serpiyoruz ( isteğe bağlı )
- Ve ıspanak kekimiz hazır :) Afiyet olsun kk hatunları :)

Not : Dilerseniz fırına vermek yerine yağda kızartıp mücver şeklinde de yapabilirsiniz. Ama fırında yapılan çok daha hafif oluyor..

$1 soğan.webp

$2 çiğ ıspanak.webp

$3 karışıms.webp

$4.webp

$5.webp

Foto makinem olmadığı için resimler telefonla çekildi ve kalitesiz.. Kusura bakmayın.
Afiyet olsun :16:

Püf noktaları : Dilerseniz hamurumun içine rendelenmiş patates, rendelenmiş kaşar vs koyabilirsiniz.. Yaratıcılıkta sınır yok, seçenekler sonsuz.. Fırının ısısı çok yüksek olmasın. 170 derecede yaptım ben. 200 de kekimizin üstü pişip içi çiğ kalabiliyor..
Bir de soğan doğradıktan sonra, elinizi çeşmenin altında yemek kaşığıyla iyice ovarsanız ellerinizde hiç koku kalmaz :54:

Son düzenleme:
kız ALLAH iyiliğini versin emi:1:
bende ıspanaklı pasta zannettim ALLAHALLAH diyorum soğan ne arıyor tatlı kekede
tuzlu ıspanak keki yazsaydın ya başlığı:9:
eline sağlık çok lezzetli görünüyor alayım bir dilim canım:27:

:1: :1: Deli hatun. Babaannem de aynısını dedi. 80'inden sonra 1 yaşına daha girmiş, ıspanaklı kek mi olurmuş :1: Hemen canım yapıp getireyim.. Evet gerçekten çok lezzetli oluyor. Ispanak sevmem üstelik..

bende ıspanaklı pasta yapıyorum ciyken ıspanak rondodan geçirip kek yapıyorum pişince krema sürüp üzerinede kekten kırıntılıyorum düper oluyor üzerindeki kek parçalarınıda antep fıstığı sanıyor görüntüden görenler:9::ssz:

Evet bende denedim kesinlikle ıspanak tadını almıyosun, ıspanak çam fıstığı görünümünü veriyo ve lezzeti harika, tavsiye ederim...

Back
X