Kekler - Pastalar Ispanaklı Kek

eates

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2008
527
2
96
46
Diğer
Ispanakları yıka ve doğra. Tavada suyunu salana kadar kavur. Püre haline getirmek için rondodan geçir. Yada derin bir kabın içinde mikserle püre haline gelesiye kadar çırp.

1 paket krem şantiyi süt ile hazırla ve kek olasıya kadar buzdolabında beklet.

Malzemeler:

2 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 paket kabartmatozu
1 paket vanilya
yarım su bardağı sıvı yağ
200 gr ıspanak ( püre halinde yarım su bardağı)
Üzerine:

1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt

Yumurta ve şekeri iyice çırp.(4-5 dakika kadar)
Sonra içine yağ, vanilya, kabartmatozu, ıspanak püresi ve unu ekleyip karıştır.
Yağlanmış ve tabanına yağlı kağıt konmuş tepsiye dök.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişir. ( pişip pişmediğini kürdan ile kontrol et)
Kıyılarını kes. (yuvarlak, kare vs.)
Kıyılarını robotta un şeklinde kıy.
Hazırlanmış olan krem şantiyi kekin üzerine sür.(kekin soğuk olması gerekir)
Un haline getirilmiş kek parçacıklarını üzerine serp.
Afiyet Olsun.

ispanakli_kek2.JPG

Tarifi ve fotoğrafı bir siteden aldım,az önce yaptım,çok güzel oldu.Aynı resimdeki gibi oldu.

ellerine sağlık canım bu benim ağlayan kekten sonra favori kekimdir
ancak sanırım o resimdeki kek ıspanakları kavurulmadan yapılmış
renginden belli
tavada iyice ıspanağı öldürünce daha koyu canlı bir renk oluyor
kavurmayınca açık solu renk :)))
ayrıca ben kekin üstüne önce muhallebi sonra krem şanti sürüyorum
daha bi pastamsı oluyor
amma karıştım tarifine hee
bide bilmeyen hıyyyy ıspanaklı kek mi olurmuş diye yaklaşır ıspanaklı keke
ama ıspanaklı olduğu söylenmediğinde fıstıklı kek sanarlar
ben baştan söylemem çünkü önyargılı davranıp tatmaktan çekinebilirler diye :))))))

Canım ben aynı tarifteki gibi yaptım rengi böyle oldu.Annem daha fazla kavur dedi de ben acele ettim hemen olsun diye.Suyunu saldımı aldım bir kez karıştırıp.
Senin tarifin de bana daha iyi geldi,kreması bol olur öyle.Onu da denicem bir gün.

ben de bu keki çok severek yapıyorum,ama haşlayıpta rondadan geçiriyordum,aynı resimdeki gibi oluyor,ama daha koyu olmasını isterim tabi..bi de kavurarak deniycem..ıspanağı çiğ haliyle kavuruyoruz di mi??zaten hemen suyunu verir,suyu çekince rondodan geçiriyoruz di mi??çok teşekkür ederim bilgi için...yapınca eklerim..
Canım ben aynı tarifteki gibi yaptım rengi böyle oldu.Annem daha fazla kavur dedi de ben acele ettim hemen olsun diye.Suyunu saldımı aldım bir kez karıştırıp.
Senin tarifin de bana daha iyi geldi,kreması bol olur öyle.Onu da denicem bir gün.

şuan 38 derece ateşle hala işyerinde çalışıyorum. malum yıl sonu hesapların kapanması vs. vs. ama o kadar iştahlı göründü ki gözüme bende eve gidince deneyeceğim.-tatlicadiarzu-eşim belki kızacak ama ne yapayım kaydirigubbakcemile ya benim çok az haşlayıp dolapta 2 gündür ağzı kapaklı kapakta beklettiğim ıspanağım var onu kavurmam gerekecekmi tekrar onu bilmiyorummmm.

şuan 38 derece ateşle hala işyerinde çalışıyorum. malum yıl sonu hesapların kapanması vs. vs. ama o kadar iştahlı göründü ki gözüme bende eve gidince deneyeceğim.-tatlicadiarzu-eşim belki kızacak ama ne yapayım kaydirigubbakcemile ya benim çok az haşlayıp dolapta 2 gündür ağzı kapaklı kapakta beklettiğim ıspanağım var onu kavurmam gerekecekmi tekrar onu bilmiyorummmm.

hiç bişe olmaz,kavurmana da gerek yok direkt rondodan geçirip koyabilirsin..şahsen ben öle yapıyordum ama kavurunca daha koyu yeşil oluyormuş,o yüzden ben kavurcam bi daha ki sefere inş...:lepi:

hiç bişe olmaz,kavurmana da gerek yok direkt rondodan geçirip koyabilirsin..şahsen ben öle yapıyordum ama kavurunca daha koyu yeşil oluyormuş,o yüzden ben kavurcam bi daha ki sefere inş...:lepi:

cnm teşekkür ediyorum yardımın için yapıp resmini koyacağım siteye. bakalım beğenecekmisiniz görüntüsünü:dilcikar::lepi:

bekleriz,ben de yapınca resim koycam inş...bakalım sen haşla,ben de kavurarak yapim..bakalım gerçekten fark var mı??

ıspanaklı keki bende denedim gayet hoş oluyor ben yapınca keki ortadan ikiye kestim arasına
2 sb süt
2 yemek kaşıgı şeker
2 yemek kaşığı unla bir krema yaptım 1 sb süt 1 pkt krem şantiyle yaptığım krem şanti ve kremayı karıştırıp üzerine ve arasına sürdüm yemede yanında yat gibi çok güzel bir tadı oldu herkes çok begendi birde böyle deneyin süper oluyor

ben de bu keki çok severek yapıyorum,ama haşlayıpta rondadan geçiriyordum,aynı resimdeki gibi oluyor,ama daha koyu olmasını isterim tabi..bi de kavurarak deniycem..ıspanağı çiğ haliyle kavuruyoruz di mi??zaten hemen suyunu verir,suyu çekince rondodan geçiriyoruz di mi??çok teşekkür ederim bilgi için...yapınca eklerim..
Ben yıkayıp ince doğradım,sonra küçük bir tencerede kavurdum,suyunu salınca biraz karıştırıp aldım ve rondodan geçirdim.Ama ilk kez yaptım,normalde nasıl yapılıyor bilmiyorum açıkçası.

Ben yıkayıp ince doğradım,sonra küçük bir tencerede kavurdum,suyunu salınca biraz karıştırıp aldım ve rondodan geçirdim.Ama ilk kez yaptım,normalde nasıl yapılıyor bilmiyorum açıkçası.

ıspanak suyunu salınca hemen mi aldın??çekmesini beklemedin yani??o zaman tam pişmemiş olmuyo mu??sositososito

ıspanak suyunu salınca hemen mi aldın??çekmesini beklemedin yani??o zaman tam pişmemiş olmuyo mu??sositososito
Yok hemen değil,biraz bekledim altını kısıp ama itiraf edeyim suyunu tekrar çekti mi bilmiyorum,acemiyim de yemek konusunda.Sadece yeme kısmında iyiyim.cokacimcoook :icecream:

ıspanağı kavurma konusuna açıklık getiriyim dedim
ben ıspanağı 250 gr. değil 500 gr. a yakın koyuyorum teflon tavaya
bütün bütün atıyorum kesmeye gerek yok zaten
yağ koymuyorum ama tavaya zaten tava teflon olduğu için
suyunu salıyor ondan sonrada iyice çekmesini bekliyorum tamamen çekiyor iyice ölüyor zaten
sonrada robottan geçiriyorum iyice çekilince 1 bardağı yakın yağı içine katıyorum
biraz daha çekiyorum
ben böyle yapıyorum
ilk yapmaya başladığım zamanlar bütüüün tarif sitelerine tek tek bakmıştım
en sonunda en çok bi tanesinin rengi istediğim gibiydi
hatta ekliyeyim o siteden resmini

tabi benim bundan biraz daha koyu oluyor çünkü ben biraz daha fazla koyuyorum ıspanağı

5438869089b07fe4801pr0.jpg

Son düzenleme:
bende denedim dün ıspanaklı pastayı :utangac:
sonuç pek ii sayılmaz çünkü ben kek piştikten sonra fırını kapattım biraz soğusun diye beklerken uyuya kalmışımkafamçokkarıştı. kek fırının içinde biraz kurumuş yani istediğim gibi yumuşak bir kek olmadı. ama tarifin suçu yok. eeeee hasta hasta yaparsan keki ve beklemezsen böyle olur. :utangac:senağlamaakşam resmini çeker koyarım siteye...:a015:

biraz önce yaptım soğumasını bekliyorum,resmi koyarım yarın artık...krem şanti sürücem daha...

bu kek muhteşem oluyor, ıspanak tadı da hiç belli olmuyor, ben denemedim ama en kısa sürede yapacağım.

bnde duymustum ispanakli kek diye, dalga geciyolar sanmistim, kekin icinde ispanagin ne isi var diye :) ama gercekmis... ve yemistim, hakkatten tadi cok güzel ve icinde ispanak oldugu kesinlikle belli olmuyor...
bakalim bende deneyeyim bir dahakisine... tskler...

s6000934ra6.jpg

w800.png

evet kızlar..bugün komşularla toplandık,günüm vardı,aslında dün yapmıştım bu keki,kesip yemek bugüne nasip oldu..gerçekten çok güzel oldu,bütün misafirlerim beğendi..hatta rengi yemyeşil oldu..antepfıstığı diye yutturdum:)deneyin mutlaka..TARİFİ VEREN ARKADAŞA TEŞEKKÜRLER...

Son düzenleme:
Back
X