Ben normalde ıspanak yemeyen biriyim,buna rağmen bu pasta favorimdir. Kime yaptıysam içindekinin ıspanak olduğuna inanmıyor, çok şık görünümlü, içi nefis renkte bir pasta oluyor. Tadı da şahane
Hem de çok hafif.
250 gr. ıspanak iyice yıkanıp, rondoda çektirilir.
Kek malzemeleri sırasıyla konulur ve mikserlenir.
Çekilmiş Ispanak,kek malzemelerin içerisine suyu iyice sıkılıp en son konulur ve son bir kez kaşıkla karıştırıldıktan sonra karışım fırına verilir.
30-35 dk süreyle 160 derecede pişirilir.
Pasta keki için :
3 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
250 gr ıspanak (çiğden rondoya atılır)
1 poşet Kabartma tozu
1 poşet Vanilin
Yarım su bardağı sıvı yağ
2.5 su bardağı un (kıvamı daha istiyorsa eklenebilir)
Pasta üzeri için :
1 poşet krem şanti
1 bardak süt
Kek pişerken krem şantisi hazırlanır. 1 poşet krem şanti, 1 bardak süt ile kıvamı gelinceye kadar mikserlenir. Kenarda beklemeye alınır.
Keki ıslatmak için 1.5-2 su bardağı kadar süt kenara ayrılır.
Kek piştikten sonra, 1 cm kalınlığında kekin çevresinden parça kesilir. (Bu kesilen parçalar rondoda çekilip,en son pastanın üzerini süslemek için kullanılacak.)
Parçası kesilen kek sütle ıslatılır.
Islatma işlemi bittikten sonra,kenarda bekleyen krem şantimiz kekin her tarafına sıvanır.
En üstüne de daha önce kestiğimiz kek parçaları rondoda çekilir ve üstüne serpilir.
Afiyet olsun.
Şimdi pişirdim tazecik hemen resimleri de yüklüyorum
hazırlanan hamurun pişmeden son hali :
Hamurun pişmiş hali :
Kekin etrafından parça kesilir :
Pastanın son hali :

250 gr. ıspanak iyice yıkanıp, rondoda çektirilir.
Kek malzemeleri sırasıyla konulur ve mikserlenir.
Çekilmiş Ispanak,kek malzemelerin içerisine suyu iyice sıkılıp en son konulur ve son bir kez kaşıkla karıştırıldıktan sonra karışım fırına verilir.
30-35 dk süreyle 160 derecede pişirilir.
Pasta keki için :
3 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
250 gr ıspanak (çiğden rondoya atılır)
1 poşet Kabartma tozu
1 poşet Vanilin
Yarım su bardağı sıvı yağ
2.5 su bardağı un (kıvamı daha istiyorsa eklenebilir)
Pasta üzeri için :
1 poşet krem şanti
1 bardak süt
Kek pişerken krem şantisi hazırlanır. 1 poşet krem şanti, 1 bardak süt ile kıvamı gelinceye kadar mikserlenir. Kenarda beklemeye alınır.
Keki ıslatmak için 1.5-2 su bardağı kadar süt kenara ayrılır.
Kek piştikten sonra, 1 cm kalınlığında kekin çevresinden parça kesilir. (Bu kesilen parçalar rondoda çekilip,en son pastanın üzerini süslemek için kullanılacak.)
Parçası kesilen kek sütle ıslatılır.
Islatma işlemi bittikten sonra,kenarda bekleyen krem şantimiz kekin her tarafına sıvanır.
En üstüne de daha önce kestiğimiz kek parçaları rondoda çekilir ve üstüne serpilir.
Afiyet olsun.

Şimdi pişirdim tazecik hemen resimleri de yüklüyorum

hazırlanan hamurun pişmeden son hali :

Hamurun pişmiş hali :

Kekin etrafından parça kesilir :

Pastanın son hali :

Son düzenleme: