• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İŞSİZ KALACAM KORKUSU

Bilgee1

Guru
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2012
454
250
303
Merhaba arkadaşlar ben hukuk okuyorum son sınıftayım mezun olmama az kaldı ama iş bulamayacağım beklentiyi karşılayamayacğım diye çok korkuyorum avukat olan arkadşlar bana tavsiye verebilir misiniz?

Neden bulamayasınki?
Çevren tanıdığın yoksa bile,adına çalışan 10larca avukat olan birsürü hukuk büroları var..

Ben hic boş gezen, işsiz bi avukat görmedim, iyi meslek ;)

Sabit bi maaşla çalışır sonra zamanla tanındıkça kendi ofisini açarsın..

Ama zordur avukatlık, göze alacaksın çok konuşup çok dinlemeyi :)

Biraz araştırdım soruşturdum tanıdığın yoksa stajyer olarak bile yanlarına almıyorlad maalesef

İşsiz kalcam dememeyi bırak öncelikle. Hepimiz bazen dikkatsizce konuştuğumuz gibi yazabiliyoruz ama başlıkta olunca hoş olmuyor. Kalcam diyen avukat olmaz. Nerde okuyorsun ? Staj yapacaksın,çevren olacak. Ne istediğine sen karar vermelisin. Fakülteden işsiz arkadaşımın olduğunu hiç duymadım :)

Sanki avukat olmanın şartı hırslı olmak gibi geliyor
Her halükarda iş bulursun ama iyi tuttuğunu koparan bir hukukçu avukat olmak hırs gerektirir yada bende böyle bir algı oluşmuş

Merhaba arkadaşlar ben hukuk okuyorum son sınıftayım mezun olmama az kaldı ama iş bulamayacağım beklentiyi karşılayamayacğım diye çok korkuyorum avukat olan arkadşlar bana tavsiye verebilir misiniz?
Allah yardincin olsun bence ilk etapta cok maasin azligini coklugunu goz onunde bulundurna bir yerde kucuk caplida olsa is bulmaya ve isini en guzel sekilde yapmaya bak zaten kendini ispat edersen insallah zamanla kendi buronuda acarsin

Nasil bi ulkedeyiz yada dunyadayiz diyeyim cocukluktan baslayip giden is kaygisiyla yaaiyoruz sonunuz ne olacak acaba

Biraz araştırdım soruşturdum tanıdığın yoksa stajyer olarak bile yanlarına almıyorlad maalesef
Büyük şehirdemisin? Bulursun umarım..
Buarada 1 yıl maaşsız staj var evet o biraz sıkıntı :işsiz:

Biz baya zorlanmıştık o dönem..

Staj yeri cok rahat bulursun merak etme, maaş vermeden 1 yıl amele gibi çalıştıracak seni :KK70:
Neden çevre gereksinki?
Stajyer avukat arayan yaşlı kurt kaynıyor ortalık :KK66:

İşsiz kalcam dememeyi bırak öncelikle. Hepimiz bazen dikkatsizce konuştuğumuz gibi yazabiliyoruz ama başlıkta olunca hoş olmuyor. Kalcam diyen avukat olmaz. Nerde okuyorsun ? Staj yapacaksın,çevren olacak. Ne istediğine sen karar vermelisin. Fakülteden işsiz arkadaşımın olduğunu hiç duymadım :)
Haklısınız

Büyük şehirdemisin? Bulursun umarım..
Buarada 1 yıl maaşsız staj var evet o biraz sıkıntı :işsiz:

Biz baya zorlanmıştık o dönem..

Staj yeri cok rahat bulursun merak etme, maaş vermeden 1 yıl amele gibi çalıştıracak seni :KK70:
Neden çevre gereksinki?
Stajyer avukat arayan yaşlı kurt kaynıyor ortalık :KK66:
Ben mi bulamıyorum acaba çok küçük bi şehirde değilim büyükte sayılır son seninin vermiş olduğu tedirginlikten mi nedir büyük özgüvenle başladığım bu bölümü bitirirken yaşadığım duygular korkuya döndü

Ben mi bulamıyorum acaba çok küçük bi şehirde değilim büyükte sayılır son seninin vermiş olduğu tedirginlikten mi nedir büyük özgüvenle başladığım bu bölümü bitirirken yaşadığım duygular korkuya döndü
Aslında böyle durumlarda küçük şehir daha mantıklı sanki..

Şehir büyüdükçe işsizlik oranı artıyor birde küçük yerde insanlar birbirine destek oluyor, iş veriyor filan..

Sen o korkularını yen artık, fakülteden arkadaşlarinla fikir alısverişi yap, yaşadığın semtin avukatlarıni araştır, tanimaya çalış.
Biyerden başlaman lazım :KK66:

Son düzenleme:
Aslında böyle durumlarda küçük sehir daha iyi sanki..

Şehir büyüdükçe işsizlik oranı artıyor birde küçük yerde insanlar birbirine destek oluyor, iş veriyor filan..

Sen o korkularını yen artık, fakülteden arkadaşlarinla fikir alısverişi yap, yaşadığın semtin avukatlarıni araştır, tanimaya çalış.
Biyerden başlaman lazım :KK66:
Haklısınız galiba , siz de avukatsınız galiba serbest mi çalışıyorsunuz kamu kurumda mı acaba

Haklısınız galiba , siz de avukatsınız galiba serbest mi çalışıyorsunuz kamu kurumda mı acaba
Ben değilim canım, eşim avukat ama baştan bu yana her aşamasında yanında olan, çalar saat görevi üstlenen, ders notları tutan hep bendim..

Avukatlık kimliği onun adına sadece :D

Serbest çalışıyor, kendi hukuk bürosu var.
Umarım birgün seninde olur..
Kendine güven ;)

Ben değilim canım, eşim avukat ama baştan bu yana her aşamasında yanında olan, çalar saat görevi üstlenen, ders notları tutan hep bendim..

Avukatlık kimliği onun adına sadece :KK70:

Serbest çalışıyor, kendi hukuk bürosu var.
Umarım birgün seninde olur..
Kendine güven :KK66:
Çok teşekkür ederim sağolun

seni o kadar iyi anlıyorum ki, hukuk mezunu olarak iş bulmama korkusu olması insanlara garip geliyor. Son yıllarda o kadar fazla fakülte açtılar ki her yere, her hukuk mezunu oldu,çoğunun hocası bile yok doğru düzgün prof. seviyesinde ama mezun olunca herkes aynı etiketi alıyor, memleketimdeki adam kayırmada işin içine girince kurum kadrolarını referansı kuvvetli olanlar dolduruyor, staj sıkıntı değil kimse stajda doğru dürüst para vermediği için barodan birini ayarlarsın yaparsın stajını ama mesleğin başında hemen iyi bir maaş bekleme, ama zamanla azmedersen birazda sosyalleşir ve çevre edinirsen kendi işini kurarsın önemli olan azmetmek, şimdi birde toplum baskısı vardır hukuk mezunlarına, insanlar işe girer girmez çok büyük paralar kazanıdığını zannediyorlar ama onları da boşver, sıkıntısı çok ama severek yaparsan bir o kadarda zevkli bir alan hukuk

Back
X