işsizim,mutsuzum

Tasbebek09

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2014
590
930
303
merhaba kızlar
işsizim.iş arıyorum geçen görüşmesine gittim olcak gibiydi.müdür her şey olumlu benim eski müdür beni çok övmüş sağolsun. kadın nişanlı olduğumu öğrenince kafamı karıştırdı bu durum dedi.çünkü başka şehre gideceğim.bugün aradım ,nişanlı olmamdan dolayı olmadı yani.henüz evlilik tarihi belli değil.malum çeyizdi filan bir sürü şey alcam para lazım çalışmam lazım.
aslında söylemeyektim en azından başka şehre gitceğimi, eski müdürüm söyle deyince söylemek zorunda kaldım o araya girdi çünkü bu iş için.(bi de kadın özellikle sordu burda dimi nişanlın diye yalan söyleyemedim.) bu gidişle bu durumda iş bulamam. napayım bi daha görüşme olursa söylemesem mi bu detayı söylersem işsiz kalıcam gibi.moralim çok bozuldu.kendimi işe yaramaz hissediyorum.

Evlilik sürecini hızlandırıp gideceğiniz şehirde iş aramak daha mantıklı geldi. Çocuk bakıcılığı vs gibi geçici işler de bakabilirsiniz. Ama böyle şirketlerde iş arayarak vakit kaybedersiniz bence

Henüz belirleyemedik pandemi dönemi malum ne olacağı belli değil. Geçici iş pek yok burda her yer kapalı. Otellere yönelik iş var o da yazın zaten. Çocuk bak. ben yapamam maalesef hiç çocuk sevmem çocuğa yazık
Bi dahakine nişanlı olduğumu söylemicem işe ihtiyacım var buna mecburum

Bende yeni evliyim. Siz çocuk istersiniz düşünürsünüz diye üç işten red yedim. Şaşırdım kaldım. İşe ihtiyacım var. 5 sene içinde çocuk düşünüyor musunuz diyorlar. E 27 yaşında 3 sene içinde düşüncem mecbur ne yapayım. Şaka gibi.

Yalan söyleyeceksiniz yani? Sonra da hop ben çeyizimi düzdüm gidiyorum.

Aynısını yaşamıştım çok iyi bir işi evlenip başka şehire gideceğim için kaçırmıştım ama onlarda haklı kendine göre. Ben is bulamamıştım evlenene kadar ailemle vakit geçireyim bari zaten gidecem dedim en son. Ama en masraflı zamanlar işte işsiz kalmak için kötü bir dönem inşallah bulursunuz

Nişanlıyken işe almıyorlar. Ben aynı şehirde olacağımızı söylediğim halde kabul etmelediler. Yeni evliyken de çocuğu olur diye almıyorlar. Ama bu soruları hiç erkeklere sormuyorlar. Kadın evli nişanlı olunca patronlar için hep sıkıntı oluyor

Ay bide yeni evli oluncada mı sorun yapıyorlar erkeklere yapmıyorlardır ama kesin
Belli olsa süre bende derim ama en kötü ihtimal yaza yapsak 6 7 ay var işsiz napcam. Çeyizde düZmem lazım para yok. İnş bulurum
Görüştüğüm iş yeri alcaktı ama başka şehir olunca vazgeçtiler damat bey gelsin buraya dediler hatta.

Siz üzülüyorsunuz anlıyorum ama insanlar da 6 7 ay sonra işten çıkacak birini alıp emek vermek istemiyorlar ki haklılar

Siz üzülüyorsunuz anlıyorum ama insanlar da 6 7 ay sonra işten çıkacak birini alıp emek vermek istemiyorlar ki haklılar
Evet haklılar ama bi eleman aldılar diyelim işi beğenmeyip 1 ay sonra çıkmayacağı ne malum veya hastalanıp,acil bir durumu çıkıp işi bırakmak durumda kalabilir kimse işe girerken 10 yıl çalışcam diye girmiyor ya. Bazı arkadaşlarda demişler kadınlara ayrımcılık yapılıyor erkeğe kimse sormuyor evli misin nişanlı mısın diye. Ama kadına gelince yeni evliysen çocuk olur bırakırsın. Nişanlıysan bırakırsın gidersin ee napalım biz. Evde oturalım madem. Kadınlar çalışmasın. Bende kendimce haklıyım ihtiyacım var olmasa zaten evlnecem nasıl olsa deyip iş peşine düşmem. Allah kimseyi bu duruma düşürmesin beni de zaten benim gibi olanlar anlar.

Bekardım o zaman sevgilin var mı? Ne zaman evlenmek istiyorsun diye sorup daha da ileri gidip hatta ileri yaşlarda evlilik daha iyi şimdi kariyer vs demişlerdi. Nişanlıyken de konu benden çıkıp nişanlıma geçmişti. Nerde ne iş yapıyor diye soruyorlardı. Yeni evliyken de çocuk düşünüyor musun sorusuyla devam eder. Bunlar hep kadınlara soruluyor. Sanki evlilik ve çocuk tek başına yapılıyor gibi.. Gerçekten çok sinir bozucu sanki 5k maaş veriyorlar da her şeyi sorup utanmadan özel hayatla ilgili konuşma hakkını kendilerinde buluyorlar

İş veren olsam başka bir şehire gidip işi bırakacağı kesin olan elemanı ben de işe almam. İş öğreteceğim, tam karşılıklı birbirimize alışacağız sonra gidecek hop tekrar başa dönmek yerine düzenli olarak devam edecek birini tercih ederim.

Peki diğer elemanın alnında “evet ben bu işe düzenli devam edeceğim” diye mi yazıyor. Hayat bu kimim ne olacağı belli değil hele şu zamanda.

Evet bana da nerde, ne iş yapıyor, nerde yaşıyor diye soruldu. Sanane yani ne alaka.ama bir erkeğe sorulmaz bu resmen ayrımcılık

Peki diğer elemanın alnında “evet ben bu işe düzenli devam edeceğim” diye mi yazıyor. Hayat bu kimim ne olacağı belli değil hele şu zamanda.

İyi de istisnalar dışında kimse işten çıkmak için girmez. Alnında yazmasına gerek yok yani. Bir sorun olmadığı sürece eleman düzenli devam eder. Evet herhangi bir sebepten kişi elbette işten çıkabilir ama sizin 6-7 ay sonra ( farazi söylüyorum tarihi) işten çıkacağınız kesin. Kim neden işten ayrılacağı kesin olan birini işe alsın? İşi öğretsin, birbirinize alışın sonra hop işten ayrılın tekrar eleman arama sürecine dönülsün bunun yerine en baştan düzenli devam etmek niyetinde olan birini işe almak daha mantıklı. Objektif bakamadığınızı düşünüyorum bu duruma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…