Işsizlik maaşı ile ilgili

blgn2

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Mart 2011
28
2
86
Ankara
Sevgili arkadaşlar
Özel bir okulda öğretmen olarak çalışıyorum 3 yıldan beri.
2 yıl okulun kadrolu öğretmeni olarak çalıştım bu yıl ise ders ücretli olarak kendi arzumla çalışmak istedim.
Bu yıl içerisinde evlendim ve hamile kaldım. Doğumun dönem ortası olacacak okulun sartlarinda hamile olan öğretmen dönemi bitiremiyorsa sözleşmesi yenilenmiyor. Ve bu demek oluyor ben işsiz kalıyorum. Istifam istenecek okulun kapandigi 14 haziranda.Bu durumda nasıl olurda işsizlik maaşı alabilirim.
Nasıl bir yol izleyebilirim.

evlendikten sonra 1 yıl dolmadan istifa ederseniz kıdem tazminatı alabiliyorsunuz, haberiniz olsun.

onun dışında istifa ederseniz işsizlik maaşı alamazsınız.

şsizlik Ödeneğinden Yararlanma Koşulları

• Kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalmak,
  • Hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olmak,
  • Hizmet akdinin feshinden önceki son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmak,
  • Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine şahsen ya da elektronik ortamda başvurmak,

Sevgili arkadaşlar
Özel bir okulda öğretmen olarak çalışıyorum 3 yıldan beri.
2 yıl okulun kadrolu öğretmeni olarak çalıştım bu yıl ise ders ücretli olarak kendi arzumla çalışmak istedim.
Bu yıl içerisinde evlendim ve hamile kaldım. Doğumun dönem ortası olacacak okulun sartlarinda hamile olan öğretmen dönemi bitiremiyorsa sözleşmesi yenilenmiyor. Ve bu demek oluyor ben işsiz kalıyorum. Istifam istenecek okulun kapandigi 14 haziranda.Bu durumda nasıl olurda işsizlik maaşı alabilirim.
Nasıl bir yol izleyebilirim.
İşten cıktıktan sonra ertesi günü farklı bi yerde çalışıyor gösterilip bir ay sonra işten atılmıs gibi yaparsanız alabiliyormussunuz
Daha önce burda yapan varmı bilmiyorum varsa daha net yazacaktır

Back
X