İşsizlik memlekette düzgün iş kalmamis

muhasebeci personel is giris cikis odullendirme ivir ziviri ile ilgilenmese,bu işi ikcı yapsa
Uretim planini ustabasi degil tum sureci duzenleyecek planlamaci yapsa
Finansmani isveren degil, finansmandan anlayan biri yapsa vs herkese yetecek kadar iş olacaktır.
Ancak bir işçi çalıştırmanın işverene maliyeti yüksek olduğu için imkan olsa bir personele tüm işi yaptiracaklar.

Hangi bölümden mezunsunuz bu arada ya da hangi alanlarda calismayi dusunuyorsunuz?

Sosyoloji Bölümü’nden mezun olan bir öğrenci hem kamu hem de özel sektörde Buluyor .Kamu kuruluşlarında hani var ya devlet bankaları, Başbakanlık Aile Araştırma Teşkilatı ,Devlet İstatistik Enstitüsü, ayrıca Adalet Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Turizm Bakanlığı’na uzman, proje yöneticisi ve sosyolog olarak görev yapmaktadır. Buna ilaveten mezunlar Milli Eğitim Bakanlığı’nda öğretmen olarak görev yapabiliyor. Üniversite de pedagojik formasyon alınıyor. Tabi her üniversitenin eğitimi farklı. Ama bu saydığım yerlerde ve çoğu yerde iş bulunuyor.
Cezaevlerine sosyolog olarak girebilirsin ama kpss'den yüksek puan alman gerekiyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ nda, ceza evlerinde, çocuk esirgeme kurumlarında çalışabilirsin. Çoook geniş bir alanı var. İşte benim arkadaşım pdr okudu iş bulamadı sosyoloji mezunu olan biri psikolojik danışmanlık yapıyor onun yerine. Yani hayatta herkes herşeyi yapıyor.
Baya genis bi alanı olmasi kafa karıştırıcı ama bi yandan da iyi sanki :)

Back
X