İşsizlik psikoloji

Kkoh

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2016
49
23
3
30
Lütfen biri yardımı olsun bana,kimya mühendisliği mezunuyum ve iş bulamıyorum psikolojim bozuldu hiç böyle beklemiyordum ve gittikçe daha kötüleşiyorum,neler yapmam lazım artık düşünemiyorum,kendimi geliştireyim diyorum ama gerçekten kötü durumdayım düşünemiyorum biri bana fikir versin mesela basit ik sorularında bile telaş yapıyorum ne kadar maaş istersin gibi soruların doğru bi cevabı mı var ben bilmiyorum gerçekten gün geçtikçe daha da zorlaşıyor istanbula gitsem daha mı kolaylaşır bu işler

Aynı durumdayız canım :/
Bende sıkıldım bu durumdan kuzenim ik'çı bana mulakatlarla ilgili baya tüyolar vermişti sağolsun.
Net maaşa ben yeni mezunum asgari ücretten başlayabilirim diyorum ne kadar doğru bilemiycem ama.

Aynı durumdayız canım :/
Bende sıkıldım bu durumdan kuzenim ik'çı bana mulakatlarla ilgili baya tüyolar vermişti sağolsun.
Net maaşa ben yeni mezunum asgari ücretten başlayabilirim diyorum ne kadar doğru bilemiycem ama.
Ne canım senin alanın

Dil kursuna git oncelikle. Yuksek lisans yapma imkanin varsa buna yogunlas.
Ozguvenin baya yukselir dil ogrenemesen bile :halay:
Sosyallesme amaciyla kurslara seminerlere katil alan ici/alan disi. Boylece topluluk karsisinda konusma, kendini ifade etme konularinda daha basarili olursun ve gerisi gelir.

Dil kursuna git oncelikle. Yuksek lisans yapma imkanin varsa buna yogunlas.
Ozguvenin baya yukselir dil ogrenemesen bile :halay:
Sosyallesme amaciyla kurslara seminerlere katil alan ici/alan disi. Boylece topluluk karsisinda konusma, kendini ifade etme konularinda daha basarili olursun ve gerisi gelir.
Peki ik ile ilgili verebilecek bilginiz var mı çok sağolun yazdım bunları bi kenara

Yeni mezunsunuz sanırım. Ozel sektör sizin okudugunuz yillara cektiginiz eziyetlere bakmaz ne yazikki. Onlar icin onemli olan düşük maaşa fazla performans gostermeniz. Ha çalıştıginız yerde kendinizi kanıtlarsanız ve adamlarda merhamet varsa 3-5 yıla dise dokunur maaş talep edebilirsiniz.

Not ortalaman yüksekse yurt dışında yüksek lisans ayarla ve bir daha dönme buralara, bence...

İlk başta hangi alanda çalışmak istiyorsunuz onu belirleyin sağlık,sanayi vs.
Daha sonra iş başvurularında gayet açık olun
Ülkenin durumunu düşünürsek yüksek maaş çok ütopik olur
Yeni mezun olduğunuz için sektörünüzde deneyim kazanmak adına beklentinizi minimum tutun

Valla insan üzülüyor bu kadar eğitim sınav sonra asgariye razı olmak zorunda kal en çok bu kötü geliyor
Öyle ama bir yerden başlamak gerekiyor.
Deneyimim olmadan yüklü bir miktar talep edemiyorum.

İlk başta hangi alanda çalışmak istiyorsunuz onu belirleyin sağlık,sanayi vs.
Daha sonra iş başvurularında gayet açık olun
Ülkenin durumunu düşünürsek yüksek maaş çok ütopik olur
Yeni mezun olduğunuz için sektörünüzde deneyim kazanmak adına beklentinizi minimum tutun
Yüksek kastımız ne bu arada yani 4-5 bin kimse beklemiyor da asgari ücret de adil değil şu durumda istanbulda nasıl yaşanır onunla

Yeni mezunsunuz sanırım. Ozel sektör sizin okudugunuz yillara cektiginiz eziyetlere bakmaz ne yazikki. Onlar icin onemli olan düşük maaşa fazla performans gostermeniz. Ha çalıştıginız yerde kendinizi kanıtlarsanız ve adamlarda merhamet varsa 3-5 yıla dise dokunur maaş talep edebilirsiniz.
Yüksek yapmanın maaşa bi etkisi olur mu peki yoksa yine mi tecrübe önde

Yüksek yapmanın maaşa bi etkisi olur mu peki yoksa yine mi tecrübe önde
Soyle soyliyim kardesimin arkadasi genetik mühendisi en son Amerikada staj yapti ve dondu ama hala is bulamadı. Kendisi ucret fark etmez cok sıkıldım diyor alanindan farkli islere de basvuruyor ama hala donus yok.
Ozellikle suanki ortamda bircok firma iflas ya da iflas erteleme veremedigi icin işçi çıkarmakta ve piyasa gercekten cok kötü o yuzden biraz sabredin ve gerçekten gonlunuze göre bir is bulursaniz maas ne olursa olsun kacirmayin.

Back
X