İşsizlik

Ben lojistik bölümünden Haziran ayında mezun oldum.Şubat geldi ama hala işsizim ve başvuru yaptığım her yer tecrübe istiyor..Daha önce hiç çalışmadım.İş hayatını bilmiyorum yani.22 yasındayım üstelik.Şimdi boş durmamak ve işi hayatını görmek, muhasebeyi öğrenmek için mali müşavirin yanına girdim.Maaş almıyorum.Daha doğrusu oranın patronu işi öğrenirsem ve eleman alımı olursa beni yanına alabileceğini söyledi.Ordakiler muhasebede ilerlemem gerektiğini,muhasebenin bana çok katkısı olacağını ve işi 1 yılda anca öğrenebileceğimi söylediler.Ama ben bir kaç ay işi öğrendikten sonra kendi işime yönelmek istiyorum.Sizce daha önce hiç alakam olmayan muhasebede ilerlemek mantıklı mı yoksa 1 2 ay bişeyler öğrenip kendi işime mi yönelmeliyim?
Bence bu işi çok iyi öğren acikogretimdende 4 yıla tamamla mali müşavirlik sınavlarına hazırlan çok paralı bir meslek lojistikte ne yapacaksın yaşın küçük daha beni dinle

Eski bir genel muhasebeci olarak sunu soyleyebilirim ki, orada 1 ay takilirim, işe aşinaliğim olur gibi bir cumlene sahit oldum. 1 ayda hicbir sey ogrenemezsin. Elini sallasan sokakta muhasebeciyim diye dolasan binlerce tip var. Sorsan tediye makbuzu ne diye ona cevap veremez. Meslegini yapmayip, bu ise yoneleceksen buroda 5 sene calisman gerek. Buro isi sabir isidir. Ayin 3 5 gunu bos kalirsin ( o da tuttugun defter sayisi az ise) kdvsiydi, muhtasariydi, gecicisi, kurumlari, sgk beyanlari bla bla gecelere kadar calisirsin. Ofiste sabahladigimi cok bilirim. 80 kusur defterden sorumluydum. Eger bu kadar detayli islerin altina girmek istemiyorsan, nette izleyecegin 10 15 video ile on muhasebe mantigini kavrar, bir de bilgisayarli muhasebe kursuna 3 ay gidersen hooooop oldun on muhasebeci. Kucuk capli firmalarin hesaplarini az cok idare edersin. Alis ft,satis ft islemek, tediye tahsilat makbuzlarini islemek gibi gibi... sadece bu 4 islemi yapip, on muhasebeciyim diyen cooooook insan tanidim. Ortalama asgari ucretle/ 2000 civari maaslari olur herhalde. 2 yildir kendimi emekli ettim:ıslık: he buro isi insani cabuk cokertir. Onu da ekleyeyim dedim. Iyi dusun tasin.

Deli gibi lojistik bolumleri acildi seneler once. Gelecegin en parlak meslegi ilan edildi Turkiye'de. Lojistik mezunu herkes issiz. Gerci ulkenin mevcut durumu malum, onun da payi cok ama genclerimize uzuluyorum. Allah hepimizin yardimcisi olsun.

1 senede asla muhasebenin profesörü olunmaz!Bu meslek öyle kucumsenecek ve kolay bir meslek degil.Resmi bir muhasebe ofisinde calisiosan pişmen 4-5 yılı bulur.Önmuhasebe de 1yilda anca ögrenilebilir

Tamam sakinleş!
Mesleği küçümsediğim yok zaten. Kendi bölümü olmadığı için , onun işine yarayabilecek kısımdan bahsettim.
Uzatmayacağım her meslek kendine göre zordur incelikleri vardır zaten. Burada başka birşeyden bahsediyorum, farklı yerlere çekme.

Yanlışınız var ne bir ayda ne bir yılda muhasebe öğrenilmez. Muhasebe biliyorum diyenlerin büyük kısmı aslında bilgisayar işletmeni gibi bir şey. Fatura kes fatura gir. Evrak işle. ki yakın zamanda kendini ilerletmemiş muhasebeciyim diyen bir çok kişi işsiz kalacak. Çünkü her geçen gün e fatura e arşiv gibi şeyler arttıkça ve ilerledikçe bilgisayarlar yazılımlar bu işleri kendileri yapmaya başlayacak. 5 kişi çalışıyorsa 1 kişi çalışacak. Muhasebede rekabetin çok olduğunu düşünürsek o bir kişi de en donanımlı olacaktır. Meslekteki rekabetten dolayı aynı kıdemdeki diğer mesleklere göre hep daha düşük ücret alıyoruz .
En doğrusu kendi alanınızda çalışıp dil öğrenmek.
Benim çalıştığım yerde 3 dil bilen lojistikçi muhasebe müdüründen daha yüksek maaş alıyordu. En azından çalıştığına değer.

Benim yuzumden bos gecti mesajinizi ogrencilerime okutacagim. Okullari sabahtan aksama degil cogunun yaz tatili var ama staj zorunlu olmasa onu da yapmayacaklar.
Bir mimarlik ofisine gir ilk seneden, para almasan da calis isi ogren cevre yap, okulda egitim ingilizce zaten, muhendis olacaksin haftasonlari almanca kursuna git diyorum bir kulaktan girip oburunden cikiyor.sonra genclik issiz. Kalifiye olmayan genclik issiz. Yuz mezundan 5 i is bilerek iki dille ve mesleki donanimla mezun oluyor ve havada kapiliyorlar.

Tamam sakinleş!
Mesleği küçümsediğim yok zaten. Kendi bölümü olmadığı için , onun işine yarayabilecek kısımdan bahsettim.
Uzatmayacağım her meslek kendine göre zordur incelikleri vardır zaten. Burada başka birşeyden bahsediyorum, farklı yerlere çekme.
Sen sakin ol!!!!!Usluba bak.Bilmedigin meslekler hakkında 1 senede profesoru olursun diyemezsin.

Sen sakin ol!!!!!Usluba bak.Bilmedigin meslekler hakkında 1 senede profesoru olursun diyemezsin.

Muhasebe mesleğine veya bilmem neye hakaret etmedim. Bi derdim de yok, meslekle alakalı.Üslubumda da problem yok.
Bu kadar fevrilik sana zarar verir bana değil. Güldüm sadece sana.

Ben orda arkadaşa diyorum ki bak iyi oku ve anla.. Bu arkadaş maaşsız gönüllü başlamış, 1 senede anca öğrenilir, belki işe alırız diyerek muhasebedir , çaydır , kahvedir temizliktir yaptırılır. Kendini kullandırma diyorum. Tecrübelerime dayanarak konuşuyorum.
Tamam mı anladın mı.

Muhasebe mesleğine veya bilmem neye hakaret etmedim. Bi derdim de yok, meslekle alakalı.Üslubumda da problem yok.
Bu kadar fevrilik sana zarar verir bana değil. Güldüm sadece sana.

Ben orda arkadaşa diyorum ki bak iyi oku ve anla.. Bu arkadaş maaşsız gönüllü başlamış, 1 senede anca öğrenilir, belki işe alırız diyerek muhasebedir , çaydır , kahvedir temizliktir yaptırılır. Kendini kullandırma diyorum. Tecrübelerime dayanarak konuşuyorum.
Tamam mı anladın mı.
Hayır anlamadım."Aman diyim yani 1 sene de muhasebenin profesörü olunur. "Bu cümleyi sen kurdun.6 yıldır bu meslekte dirsek çürütüorum.1 senede prof olani gormedim bu meslekte.Klavyede yazması ne kadar kolay.Simdide lafi cevirmeyin.

1 ay kalip mi ayrilacaksiniz?1 yilda kalsaniz tam ogrenmezsiniz muhasebeyi.Bazi arkadaslar kucumsemis muhasebeyi, ama bir bayan icin gayet guzel, sakin ve oturakli bir meslek muhasebe. Buro muhasebesini on muhasebe/ sekreterlik ile karistirmayin arkadaslar hic alakasi yok. Lojistikte ne is yapacaksiniz , hangi pozisyon dusunuyorsunuz?,Lojistigin cok genis kapsamli alani var , ornegin operasyonda mi olacaksiniz, filo takibinde mi, parsiyelde mi komplede mi?Depo mu dusunuyorsunuz, kara tasimaciligi mi yoksa denizcilik acentasi veya liman mi?Tecrubesiz 2 tiri olan nakliye firmalarina bile giremezsiniz , ama biraz muhasebe ogrenirseniz bu nakliyeciler genelde ofiste tek eleman calistiriyor arac takibi ve oprasyonu yapiyorsunuz, tum telefon trafigi ve musteri gorusmeleri ayrica gonderdiginiz araclsrin musterilere faturalarini kesip cari takibi yapiliyor.

Hayır anlamadım."Aman diyim yani 1 sene de muhasebenin profesörü olunur. "Bu cümleyi sen kurdun.6 yıldır bu meslekte dirsek çürütüorum.1 senede prof olani gormedim bu meslekte.Klavyede yazması ne kadar kolay.Simdide lafi cevirmeyin.

Hehehehee.
Yine mi sen, son kez ben ama.Yetti bana seninle bu kadar muhabbet.
Bu mesleği yaptığını anlamak zor olmadı zaten.
Neyse sana başarılar diliyorum.

Back
X