Başarılar canım. İlk 12 kilonu nasıl verdin? Boyun kaç acaba?
tşk ederim canım. yaklaşık ayda 2-2.5 kiloya denk geliyor aslında ama sistemli ve sağlam şekilde verince bir hafta kendini salsan bile kilo almıyorsun.ben şok diyetlere karşıyım, sağlıklı ve dengeli beslendim ve çok iyi sonuç aldım.
boyum 1,66.. öncelikle beyaz ekmeği bıraktım. beyaz ekmek alışkanlık resmen, hem o kadar sağlıklı değil. oysa tam buğday ekmeği tattığım andan itibaren bırakamadım. hem daha lezzetli hem daha sağlıklı ve doyurucu. her öğün canım isterse 1 - 2 tane uno tam buğday light ekmek (1 dilimi 39 kalori) yedim. zeytinyağından başka yağ kullanmadım yemeklerde. yemeklerimi böyle küçük kaseler olur 3- 4 kaşık alır ancak onlarda yedim, ama her yemeği yedim. her yemeğin yanında en azından bir söğüş domates maydonuz yedim, yani salatayı eksik etmedim. ayrıca ben aşırı tatlı seven biriyim. çayıma sadece bir çay kaşığı şeker attım, tatlılardan uzak durdum. çatalın ucuyla aldım ya da. tatlı yerine elmayı rendeleyip üstüne tarçın attım ya da bir tatlı kaşığı balı buzlukta hafif dondurup yaladım. benim dondurmam böyle oldu. :))) ama çok güzel çok sağlıklı oldu.. şimdi bir dilim tatlı yiyorum istesem, kilolar sağlam şekilde gittikçe kolay geri almıyorsun öyle.
pirinç yerine bulgur pilavı tercih ettim. hatta bimde satılan esmer bulgur var. kepekli ve tahıllı, köy bulguru da derler. pilavınızı mutlaka onunla yapın. hem çok daha lezzetli, sağlıklı. yeşil mercimekli esmer bulgur pilav + yoğurt + salata.. mükemmel üçlü :))
çorba çok önemli. sebzelisinizi yapın, tavuklusunu yapın, mercimeklisini şehriyelisini yapın.. çorba çok doyurucu ve hazmı çok kolay..
her kase çorbanın içine 1 yemek kaşığı elma sirkesi kattım
fabrika değil ev yapımı yoğurt yedim
hani yemeğin yanında nasıl her lokmadan sonra kola içersiniz ya ben o şekilde su içtim ve dünyayı yeseniz şişirmiyor sizi. hemen doyuyorsunuz. çok yesenizde sıkıntı yapmıyor ve çok daha çabuk sindiriyorsunuz. alışkanlık haline getirin..
gazlı içecekleri hayatmdan sildim. evime sokmadım. ama bi misafirliğe, dışarıda yemeğe filan gitmişsem hafta boyunca bir kutu sadece, başka olmadı..
az şekerli türk kahvesi çok iyi. aslında eski bir adet.. kahvaltıdan, yemeklerden sonra içerlermiş mutlaka eskiler. gerçekten sindirimi çok hızlandırıyor ve tam bir keyif.. iki günde bir içiyorum..
salata salata salata...
akşamları 1-1.5 saat hızlı tempo yürüyüş. sinir stres kalmadı valla pamuk gibi oldum hem de kilo verdim spor yaptım nefesim açıldı. çok keyifli...
ama hepsi kadar önemli sabah uyanınca ve yatmadan önce mutlaka 1 bardak sirkeli ballı su içtim. benim vazgeçilmezimdir..
aslında kilo vermek çok kolay. beyaz ekmek, beyaz şeker, gazlı içecekler ve koca tabakları hayatınızdan çıkardınız mı gerisi çok çabuk geliyor. ben diyet yapmadım sadece beslenme şeklimi değiştirdim. aç kalmadım, çok lezzetli şeyler yedim ama hepsi sağlıklıydı. cips yerine tuzsuz fındık fıstık çekirdek yedim bi küçük kase.. çayımla beraber on numara oldu.. cips verseler yemem şimdi..
zaten hedefiniz kilo vermek olunca herşeyden önce gözünüz doyuyor. kafanız rahat oluyor. inşallah herkes şu kilo denen illetten kurtulur sağlıklı şekilde.. işte bende bu aralar saldım. kilo almadım ama vermedim de iki haftadır. vücudum moralimi bozdu biraz. o yüzden kendime gelmek ve yeniden hırslı bir başlangıç yapmak için günlüğümü açtım. sizde canınız ne isterse yazın. sağlıklı beslenme alternatifi (cips- çerez ya da pirinç- esmer bulgur örneği gibi) bulun, paylaşın. herkese sağlıklı günler :))))