ist_nbl'un diyet günlüğü

ist_nbl

Serseri
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2012
541
480
108
nisandan bu yana kadar yaklaşık 5 ayda 12 kilo vermişim. geçmişe bakıyorum da aman allah'ım.. kabus gibiydi. şimdi biraz daha iyiyim. daha rahat yürüyorum, daha rahat nefes alıyorum, eskiye oranla alışveriş yapmakla aram düzeldi. 82' den 69,5'a indim çok şükür. fakat yetmiyor. eskiden 46 bedendim, şimdi 42 bedenim fakat ben en az 38 'i görmek istiyorum. vücudum çok sarktı, iyice toparlamak istiyorum. şimdi, şu an, şu saatten itibaren yeni bir yolculuğa çıkıyorum. hedefim tam tamına 12 kilo daha vermek fakat bunu 2-3 ay gibi bir sürede gerçekleştirmeyi planlıyorum.

şu an ballı sirkeli suyumu yudumlarken bu satırları yazmaktayım. indirdiğim egzersiz videolarını da dosyalayıp yatağıma gidicem. yarın yeni bir gün olacak. yeni bir başlangıç için güzel bir gün....... :))))))))

Başarılar canım :) inşallah bir an önce istediğin ölçülere sahip olursun.. sarkmalar için callanetics yap çok işe yarıyormuş. bende yapacağım ama dizim kırılmıştı iyileşmeyi bekliyorum. senden daha fazla kilo vermem lazım. benim yolum çok zorlu ve uzuunn .:) ama aşılmayacak yol yok

teşekkür ederim canım, inşallah hepimiz sağlıklı, mutlu ve huzurlu oluruz. :))) bunun için de en önemlisi normal kilomuzda olmamız lazım, çok farkediyor gerçekten. kilo insanı mahvediyor. )):

çok geçmiş olsun, üzüldüm umarım dizin daha iyidir şimdi )): calanetics 10 saat 10 yaş egzersizini indirdim, aslında önceliğim göbek, kalça, basen, iç bacaklar... çok fena oldu gerçekten ): kollar ve göğüs gayet iyi aslında. jullian da fena değil tam karar veremedim. :26:

ben 12 sini geride bıraktım şimdi bir 12 daha vericem inşallah. hiç şok diyet yapmadım. hiç zorlamadım kendimi.. zamana yaydım. pozitif oldum, yürüyüş yaptım. en önemlisi istemek, isteyince gerçekten oluyor. inşallah sende bütün kilolarından kurtulursun. dediğin gibi bir adım attın mı aşılmayacak yol yok. ben inanıyorum :)))))

Başarılar canım. İlk 12 kilonu nasıl verdin? Boyun kaç acaba?

tşk ederim canım. yaklaşık ayda 2-2.5 kiloya denk geliyor aslında ama sistemli ve sağlam şekilde verince bir hafta kendini salsan bile kilo almıyorsun.ben şok diyetlere karşıyım, sağlıklı ve dengeli beslendim ve çok iyi sonuç aldım.

boyum 1,66.. öncelikle beyaz ekmeği bıraktım. beyaz ekmek alışkanlık resmen, hem o kadar sağlıklı değil. oysa tam buğday ekmeği tattığım andan itibaren bırakamadım. hem daha lezzetli hem daha sağlıklı ve doyurucu. her öğün canım isterse 1 - 2 tane uno tam buğday light ekmek (1 dilimi 39 kalori) yedim. zeytinyağından başka yağ kullanmadım yemeklerde. yemeklerimi böyle küçük kaseler olur 3- 4 kaşık alır ancak onlarda yedim, ama her yemeği yedim. her yemeğin yanında en azından bir söğüş domates maydonuz yedim, yani salatayı eksik etmedim. ayrıca ben aşırı tatlı seven biriyim. çayıma sadece bir çay kaşığı şeker attım, tatlılardan uzak durdum. çatalın ucuyla aldım ya da. tatlı yerine elmayı rendeleyip üstüne tarçın attım ya da bir tatlı kaşığı balı buzlukta hafif dondurup yaladım. benim dondurmam böyle oldu. :))) ama çok güzel çok sağlıklı oldu.. şimdi bir dilim tatlı yiyorum istesem, kilolar sağlam şekilde gittikçe kolay geri almıyorsun öyle.

pirinç yerine bulgur pilavı tercih ettim. hatta bimde satılan esmer bulgur var. kepekli ve tahıllı, köy bulguru da derler. pilavınızı mutlaka onunla yapın. hem çok daha lezzetli, sağlıklı. yeşil mercimekli esmer bulgur pilav + yoğurt + salata.. mükemmel üçlü :))
çorba çok önemli. sebzelisinizi yapın, tavuklusunu yapın, mercimeklisini şehriyelisini yapın.. çorba çok doyurucu ve hazmı çok kolay..
her kase çorbanın içine 1 yemek kaşığı elma sirkesi kattım
fabrika değil ev yapımı yoğurt yedim
hani yemeğin yanında nasıl her lokmadan sonra kola içersiniz ya ben o şekilde su içtim ve dünyayı yeseniz şişirmiyor sizi. hemen doyuyorsunuz. çok yesenizde sıkıntı yapmıyor ve çok daha çabuk sindiriyorsunuz. alışkanlık haline getirin..
gazlı içecekleri hayatmdan sildim. evime sokmadım. ama bi misafirliğe, dışarıda yemeğe filan gitmişsem hafta boyunca bir kutu sadece, başka olmadı..
az şekerli türk kahvesi çok iyi. aslında eski bir adet.. kahvaltıdan, yemeklerden sonra içerlermiş mutlaka eskiler. gerçekten sindirimi çok hızlandırıyor ve tam bir keyif.. iki günde bir içiyorum..
salata salata salata...
akşamları 1-1.5 saat hızlı tempo yürüyüş. sinir stres kalmadı valla pamuk gibi oldum hem de kilo verdim spor yaptım nefesim açıldı. çok keyifli...

ama hepsi kadar önemli sabah uyanınca ve yatmadan önce mutlaka 1 bardak sirkeli ballı su içtim. benim vazgeçilmezimdir..
aslında kilo vermek çok kolay. beyaz ekmek, beyaz şeker, gazlı içecekler ve koca tabakları hayatınızdan çıkardınız mı gerisi çok çabuk geliyor. ben diyet yapmadım sadece beslenme şeklimi değiştirdim. aç kalmadım, çok lezzetli şeyler yedim ama hepsi sağlıklıydı. cips yerine tuzsuz fındık fıstık çekirdek yedim bi küçük kase.. çayımla beraber on numara oldu.. cips verseler yemem şimdi..

zaten hedefiniz kilo vermek olunca herşeyden önce gözünüz doyuyor. kafanız rahat oluyor. inşallah herkes şu kilo denen illetten kurtulur sağlıklı şekilde.. işte bende bu aralar saldım. kilo almadım ama vermedim de iki haftadır. vücudum moralimi bozdu biraz. o yüzden kendime gelmek ve yeniden hırslı bir başlangıç yapmak için günlüğümü açtım. sizde canınız ne isterse yazın. sağlıklı beslenme alternatifi (cips- çerez ya da pirinç- esmer bulgur örneği gibi) bulun, paylaşın. herkese sağlıklı günler :))))

konu zayıflama olunca her yere yazıyorum galiba :) bende senin dediklerini yapıyorum makarna ( kepekli ve diyet) hafta da 1 yiyorum o da yağsız olmak şartıyla. ben daha yeni başladım cook kilo vermem lazım herşeyin başındayım ama kafamda bitirdim bikere seneye mayısa kadar bütün kilolarımdan kurtulucam inş tekrar başarılar dilerim..

Gayet iyi diyet yapmışsın canım,ama yürüyüşte yaptığın halde neden sarkmalar oldu acaba ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…