- 19 Eylül 2022
- 399
- 215
- 53
- Konu Sahibi Bikahvebisohbet
-
Burası çok daha kalabalık karmaşası çok, yani gençlikte güzel geliyor ama bi yaştan sonra çekmesi zor olabiliyor. Gitmek istediğim yerlere arabayla gitmeye korkar oldum park yeri bulamadığım için. Sokakları kalabalık, sahili kalabalık, avmler kalabalık, her yer insan seli sanki. Ben çocuklar liseyi bitirdikten sonra daha sakin bir yereler gitmeyi düşünüyorum ama bakalım kısmet olacak mı?Merhaba. İstanbul mezunuyum öğrenciliğim orada geçti daha önce de ailemle iki yıl oradaydım.
Ara ara iş dolayısıyla gidiyorum, normalde Ankara’da yaşıyorum. Ankara’nın depremden sonra nüfusunun artması zaten şehir olarak hiçbir cazibesinin kalmaması vesaire beni buradan iyice soğuttu.
İstanbul Anadolu yakasına taşınma fikri sürekli beynimi meşgul ediyor. Bir ev alabilirim. Dokuz yaşında bir oğlum var. Avukatım. Çocuğum için burada kalmak daha mantıklı gibi görünüyor ama kendim için burada nefes almakta gerçekten zorlanıyorum.örneğin sabahları koşmak istiyorum ama burada koşacak yer bulmak mümkün değil. Ya da rahatlamak için izleyebileceğimiz bir deniz yok. Sosyal aktivite ve kariyere yönelik eğitimler çok az ve sınırlı. Ya buradaki şartlarımı değiştirmeliyim ya da taşınmalıyım. İstanbul’da yaşayanlar için özellikle fikirlerini merak ediyorum.
Bizde istanbuldan Antalya’ya taşınmak istiyoruz doğma büyüme buralıyım ama deprem bölgesi her yer bina çalışmaktan başka hiçbirşey yapamıyorsun burada iş ev iş ev yaşanacak bir şehir değilMerhaba. İstanbul mezunuyum öğrenciliğim orada geçti daha önce de ailemle iki yıl oradaydım.
Ara ara iş dolayısıyla gidiyorum, normalde Ankara’da yaşıyorum. Ankara’nın depremden sonra nüfusunun artması zaten şehir olarak hiçbir cazibesinin kalmaması vesaire beni buradan iyice soğuttu.
İstanbul Anadolu yakasına taşınma fikri sürekli beynimi meşgul ediyor. Bir ev alabilirim. Dokuz yaşında bir oğlum var. Avukatım. Çocuğum için burada kalmak daha mantıklı gibi görünüyor ama kendim için burada nefes almakta gerçekten zorlanıyorum.örneğin sabahları koşmak istiyorum ama burada koşacak yer bulmak mümkün değil. Ya da rahatlamak için izleyebileceğimiz bir deniz yok. Sosyal aktivite ve kariyere yönelik eğitimler çok az ve sınırlı. Ya buradaki şartlarımı değiştirmeliyim ya da taşınmalıyım. İstanbul’da yaşayanlar için özellikle fikirlerini merak ediyorum.
İstanbul şartlarında sizin için en iyisi Anadolu yakası,benim şartlarım uygun olsa 1 saniye düşünmem ...Merhaba. İstanbul mezunuyum öğrenciliğim orada geçti daha önce de ailemle iki yıl oradaydım.
Ankara’nın nüfusu artmıştır ama İstanbul’da yerinde saymıyor maalesef.Ankara’nın depremden sonra nüfusunun artması zaten şehir olarak hiçbir cazibesinin kalmaması vesaire beni buradan iyice soğuttu.
İstanbul evet güzel bir şehir, yaşayan bir şehir, doğma büyüme İstanbulluyum, sosyal imkanları, canlılığı, her şeyin elinizin altında olması ve boğazı gerçekten ömürlük ama kalabalık olduğunu söylediğiniz bir şehirden 2-3 katı daha kalabalık bir şehire taşınmak demek, yaz-kış, gece-gündüz, hafta içi-hafta sonu demeden hiç bitmeyen bir trafik çilesi demek.örneğin sabahları koşmak istiyorum ama burada koşacak yer bulmak mümkün değil. Ya da rahatlamak için izleyebileceğimiz bir deniz yok. Sosyal aktivite ve kariyere yönelik eğitimler çok az ve sınırlı. Ya buradaki şartlarımı değiştirmeliyim ya da taşınmalıyım. İstanbul’da yaşayanlar için özellikle fikirlerini merak ediyorum.
Çukurambar da oturuyorum belki buranın kalabalığı da yormuştur beniDoğma büyüme Ankaralı ve İstanbul'a sık sık iş için giden biri olarak söylediklerinize hiç katılmıyorum.
Elbette tercih meselesidir ama Ankara'dan sanki Anadolu'daki küçük bir şehirmiş gibi bahsetmişsiniz.
Öncelikle nerede oturuyorsunuz bilmiyorum ama Çankaya ilçesi koşu parkuru olan onlarca park dolu. Tiyatro, bale, sinema gibi bir çok sosyal aktivite var, konserler etkinlikler sık sık oluyor, Tunalı Kızılay Bahçeli Ümitköy vs çıkılacak yerler bol. Evet deniz yok ama Mogan, Eymir gibi su kenarı dinlenilip huzur bulunacak yerlerimiz mevcut. Kaldı ki klasik bir İstanbullu senede ne kadar deniz kenarına gidip keyif çatabiliyordur o da ayrı bir konu.
İstanbul'sa tam bir keşmekeş. Ankara'da trafik arttı evet ama hala İstanbul'la kıyaslanılacak bir seviyede değil. Çocuğunuz büyüyecek, okul dershane ev iş arası yakın olmalı ki o süreçte eziyet çekmesin. Bir de tabi gittikçe artan Arap nüfusunu ve suç oranını da düşünmek lazım (Ankarada belli düşük kesim bölgeler haricinde neredeyse hiç yok)
Ankaralılardan çok İstanbulluların fikrini sormuşsunuz sanırım, ama görünce dayanamadım. Ankara'mız bir tanedir
Ege de 2. Tercihim sadece iş potansiyeli düşündürüyor. Yazın köyceğiz akyaka tarafına gitmiştim ve çok beğenmiştim cidden. Karmaşa en son isteyeceğim şey. Sosyallikten kastım tiyatro opera vs değil daha çok network geliştirici etkinliklerdiAnkara’nın nüfusu artmıştır ama İstanbul’da yerinde saymıyor maalesef.
Eki Görüntüle 3646353
Eki Görüntüle 3646352
Eki Görüntüle 3646354
İstanbul evet güzel bir şehir, yaşayan bir şehir, doğma büyüme İstanbulluyum, sosyal imkanları, canlılığı, her şeyin elinizin altında olması ve boğazı gerçekten ömürlük ama kalabalık olduğunu söylediğiniz bir şehirden 2-3 katı daha kalabalık bir şehire taşınmak demek, yaz-kış, gece-gündüz, hafta içi-hafta sonu demeden hiç bitmeyen bir trafik çilesi demek.
Öğrenciyken, ailenizle yaşarken veya ara sıra iş için gittiğinizde İstanbul cazip gelebilir ama İstanbul eski İstanbul değil.
Gözünüzle gördüğünüz yere ulaşmak bile zulüm olmaya başladı, iş çıkışı arkadaşlarımızın 3 km mesafeyi 5 saatte gittiklerini bilirim, kar yağarsa trafik kilit, yağmur yağarsa trafik kilit, iş çıkışı, okul çıkışı, hafta sonu.
Yürüyüş yapma deniz kenarında oturup huzur bulma hayallerinize ulaşmak için dahi belki saatlerce araç içinde yol gitmek zorunda kalacaksınız, arada sırada kısa süreli yaşamakla sürekli yaşamak arasında fark var ve sürekli yaşamak bir süre sonra pişman edebiliyor.
Kaldı ki güvenli de değil artık, hiçbir yer güvenli değil maalesef, her yerde olaylar oluyor ama İstanbul iyice çığırından çıktı, çocuğunuz var onun için en iyi okulu servisi güvenli bir evi sağlarsınız ama birkaç yıl sonra tek başına dışarı çıkmak istediğinde güvenliğini sağlamakta zorlanırsınız.
Doğduğum başka şehirde yapamam dediğim İstanbul’u bırakıp Ege’ye taşındım çünkü aşırı kalabalıklaşmaya başlamıştı, en çok göç alan şehir ama artık göç eden insan profili değişti eskisi gibi değil, çünkü aşırı pahalanmıştı, çünkü trafiği eziyete dönmüştü, çünkü çocuk yetiştiriyorduk ve büyüyüp kendi sosyal çevresini edinmeye başladıkça güvenliğini sağlamak zorlaşmıştı.
Ankara’dan taşınmak, denizi görmek istiyorsanız bence bir de Ege bölgesini araştırın, dediğim gibi güvenlik her yerde bir sorun, %100 güvenli bir yer bulmak imkansız ama İstanbul’la kıyaslanınca hem sizi mutlu edecek hem çocuğunuzu güvende tutacak başka şehirler bulmak da mümkün.
Köyceğiz akyaka evet işiniz için çok da verim alabileceğiniz yerler değil ama daha merkezi yerleri bir araştırın isterseniz.Ege de 2. Tercihim sadece iş potansiyeli düşündürüyor. Yazın köyceğiz akyaka tarafına gitmiştim ve çok beğenmiştim cidden. Karmaşa en son isteyeceğim şey. Sosyallikten kastım tiyatro opera vs değil daha çok network geliştirici etkinliklerdi
Muğla olur aslında. TeşekkürlerKöyceğiz akyaka evet işiniz için çok da verim alabileceğiniz yerler değil ama daha merkezi yerleri bir araştırın isterseniz.
Ankara’yı hiç bilmiyorum o yüzden İstanbul-Ankara kıyaslaması yapamam ama Ege-İstanbul kıyaslaması yapabilirim, Ege’de denize sıfır bir yerde yaşamasanız dahi, kendi aracınız varsa 1-2 saatte şehir dahi değiştirip bir tatil beldesine ulaşabiliyorsunuz veya sahile ama İstanbul’da 1-2 saatte şehir içinden çıkamazsınız bile, 3 km mesafeyi bile kimi zaman birkaç saatte katetmeniz gerekir.
Aydın, İzmir, Muğla merkezlere bir bakın, mesleğinizi bu şehirlerde yapma imkanınıza, sosyal çevresine yani kriterlerinize sizin için olmazsa olmazlara göre araştırın bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?