istanbul ankara ve izmirde oturanlar bakar mısınız bi???

gallina

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2014
421
311
73
mrb arkadaşlar
ablamın sorusunu sizlere yöneltmek ve fikirlerinizi almak istiyoruz:)
ablam elektrik elektronik mühendisi geçen yıl mezun oldu kpss ye hazırlandı sınavı iyi geçmemiş :43::43: :27: küçük bir ilçede yaşıyoruz burda iş bulamaz :53: bu yüzden istanbul izmir ve ankara illerinden birine gidicek... :10: yeni bir hayat için iş imkanları açısından nereyi tavsiye edersiniz...:64::64::64:

ben izmirliyim burayı tavsiye ederim çünkü maaşlara göre yaşama imkanı daha iyi istanbul gibi büyük değil... iş imkanıda iyi

ben izmirliyim burayı tavsiye ederim çünkü maaşlara göre yaşama imkanı daha iyi istanbul gibi büyük değil... iş imkanıda iyi

Katiliyorum.Izmir bir memurun rahatlikla ozgurce kafasina gore huzurlu yasayabilecegi bir yer.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

bizide ençok izmir cezbediyor :46: teşekkür ederim yorumunuz için :34:

Kotu gecmesine uzuldum...
Nereden mezun olduguna gore degisiyor maalesef.
Istanbulda daha cok is imkani var cunku sanayi daha geliskin. Ancak barinmasi yol vs derken masraf daha cok oluyor.
Hele ki odtu itu gibi yerlerden mezun degilsen 1500e geliyorsan gel diyor is verenler. (Bunun aksine yuksek alanlar da var tabi)
Masrafin cok olmamasi ve uygun kiralarin oldugu semtlere ulasimin saatler surmemesi nedeniyle ank. daha iyi gibi. Fakat burda da yukselme imkanin zayif...

Bir izmirli olarak ben izmiri tavsiye etmiyorum diğer arkadaşlar gibi. Geçim düzeyi düşüktür ama aynı oranda gelir düzeyi de düşüktür. Mesela aynı işi yapan iki insandan izmirde olan 2500 lira alıyorsa istanbul ya da ankaradaki 4500 alır. İyi bir yerde kirada otursa 800 lira verir izmirde, istanbulda 1000 tl civarı. Ve izmirde iş bulma ihtimali %40 ise istanbulda%90 olur. İş konusunda kısırdır izmir. Sanayisi pek gelişmemiştir. Bir mühendisin de sanayinin geliştiği bir yerde iş bulması daha kolay olur.

Bir izmirli olarak ben izmiri tavsiye etmiyorum diğer arkadaşlar gibi. Geçim düzeyi düşüktür ama aynı oranda gelir düzeyi de düşüktür. Mesela aynı işi yapan iki insandan izmirde olan 2500 lira alıyorsa istanbul ya da ankaradaki 4500 alır. İyi bir yerde kirada otursa 800 lira verir izmirde, istanbulda 1000 tl civarı. Ve izmirde iş bulma ihtimali %40 ise istanbulda%90 olur. İş konusunda kısırdır izmir. Sanayisi pek gelişmemiştir. Bir mühendisin de sanayinin geliştiği bir yerde iş bulması daha kolay olur.

Valla öyle sanıldığı kadar yüksek degil maaşlar istanbulda... Yüksek kazananlar var ama herkes öyle çok yüksek paralar almıyor... Trafikte çok zaman geçiyor.. Bir yerden bir yere gitmek diğer şehirlere göre daha pahalı olduğunu düşünüyorum. Ev kiraları semtine göre değişiyor. Genelde ev ile iş yeri arasında mesafeler çok uzak..izmirde aldığın 2500 tl ile istanbulda alacağın daha yüksek maaş ayni hesaba geliyor.. Çünkü herşey izmire göre daha pahalı

Yani kısaca bence izmirde yaşamak daha avantajlı olacaktır.

Son düzenleme:
Valla öyle sanıldığı kadar yüksek degil maaşlar istanbulda... Yüksek kazananlar var ama herkes öyle çok yüksek paralar almıyor... Trafikte çok zaman geçiyor.. Bir yerden bir yere gitmek diğer şehirlere göre daha pahalı olduğunu düşünüyorum. Ev kiraları semtine göre değişiyor. Genelde ev ile iş yeri arasında mesafeler çok uzak..izmirde aldığın 2500 tl ile istanbulda alacağın daha yüksek maaş ayni hesaba geliyor.. Çünkü herşey izmire göre daha pahalı

kesinlikle izmir diyorm bende çünkü izmirli olarak yediğim kaba tükürmem istanbuldada yaşadım kısa bir süre maaşları izmire göre çok çok fazla değil ve tabiki kira ulaşım gezip tozmayıda işin içine katarsak hiçte kolay değil istanbulda hertürlü bela daha çok var tabiki insanın başına bi iş gelcek olduktan sonra izmir istanbul ankara farketmez ama izmirde tek yaşadım 3 yıl ALLha şükürler olsun hiç kazık yemedim hiç birinin kötü bakışıylarına mağruz kalmadım 1000 lira maaşla çalışıyordm 250 kira en fazla elktrk su 100 gidiyo yeme içmede 100 450 harcanıyo 550 kenara kalıyodu şimdi çalışmıyorum ve evliym kesinlikle izmir

İstanbul kesinlikle..
Ankara'nın ulaşım masraflarını görünce dudağım uçukladı yahu.
Aylık akbil olayı var gözünü sevdiğim 1 ay istediğin gibi in, bin..
Kira olayı için de Ankara İstanbul arasında fark yok.
Burda da güzel, merkeze yakın oturayım dersen en az 750 kiralar İstanbul'da da öyle.
Biraz uzak olurum merkeze sorun değil diyorsan İstanbul'da da 500 e ev bulursun.
İş imkanı olarak da İstanbul öndedir benim için.

İzmir hakkında fikrim yok..

Bence iş başvurularını 3 şehirden de yapsın imkanlar, maaş hangisinde iyiyse bakıp karar verir.

Hakkında hayırlısı olsun..

İzmirde yaşamak kolay ve keyiflidir ancak gerçekleri de göz ardı etmemek lazım. Verdiğim rakamlar atmasyondu, örnek olsun diyeydi sadece. Eşim çok uluslu, istanbul ve izmirde merkezleri olan bir şirkette yönetici. Sürekli gidip geliyor ve istanbuldaki yöneticilerle yakın diyalogları var. Aynı işi yapan insanlar bunlar ve istanbuldakiler bariz farklı maaş alıyor. Bankalarda da öyledir mesela.

Yol biraz daha pahalı ve zor tabi ki ama bir çok fabrikanın servisi var zaten artık. Arkadaşın ablası mühendis muhtemelen şehir dışı bir sanayi işletmesinde çalışacak ve servisi olacak. Yol uzun sürebilir sadece.

Ben önüme fırsatlar çıktığı halde istanbula gitmedim. O şehirde yaşamak benim tercihim değildi. İzmirden vazgeçemedim, yine olsa yine aynı tercihi yaparım. Ama dediğim gibi arada bük farklar var. Yükselme ihtimali çok daha büyük. İzmirde insanlar yıllarca yerlerinde sayarlar. Bu söylediklerim kesinlikle özel sektör için. Memur olsa atla gel izmire derdim.

İstanbul o kadar kalabalıklaştı ki yaşamak zorlaştı. Trafik bile insanda yaşama hevesi bırakmıyor. Benim imkanım olsa alışabileceğimi bilsem İzmirde yaşardım

Back
X