İstanbul Burun Ameliyatı Doktor Önerileri,ameliyat önce-sonra yapılması gerekenler

Denizsel

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2014
4
0
1
İstanbul
merhabalar.. öncelikle ben Dr.Hasan Poyraz tarafından 11.05.2014 tarihinde ameliyat edildim. çok memnunum ve herkese kesinlikle öneririm. ablam, 2 kuzenim, ve kuzenimin arkadaşının da ameliyatını Hasan Poyraz yapmıştı zaten onları gördüğüm için ben giderken gayet rahattım. burnum çok güzel ve doğal duruyor, tamamen yüzüme göre çok hoş bir burnum oldu. ayrıca herhangi bir morarma, şişme..vs. de yaşamadım.
Koşuyolu'nda, ismi Rinomed olan bir yeri var önce oraya gidiyorsunuz ve burnunuz hakkında tarafından bilgilendiriliyorsunuz. burun ameliyatı olmak isterseniz gününü tarihini de kararlaştırıyorsunuz. ayrıca ameliyat sonrası kontroller için de yine buraya geliyorsunuz.
ameliyat Çağıner (hasanpaşa'da) hastanesinde gerçekleştiriliyor. ameliyattan önceki gece 00.00 dan sonra yemek yemeden hastaneye gidin. öncelikle kan tahlili yapılıyor. ameliyat tercihe göre lokal ve ya genel anestezi ile oluyor. (ben genel oldum kesinlikle geneli öneririm) ameliyatım yaklaşık 45 dk. sürdü. ameliyattan çıktıktan sonra gece 12 ye kadar da gözlerimin üstüne kesintisiz buz koyuldu. (eğer buz koymassanız gözleriniz şişer, morarır yani buz, burun ameliyatında kilit nokta diyebilirim) anestezi uzmanı da çok iyiydi, ameliyattan çıktıktan sonra ne kustum ne bayıldım başım dahi ağırmadı. (ki genel olarak hiçbir şekilde ameliyat sonrasında ağrım olmadı ) yalnız ben 12buçuk civarı ameliyat oldum ve 7 ye kadar yataktan kalkmadım herhangi bir durum olmasın diye. ayrıca ilk 1 hafta yatarken yastığınız her zaman 45 derecelik açıyla durmalı. (bu da yüzünüzün morarmasını ve şişmesini önleyecektir.) ameliyattan sonra 1 gece hastanede kalıyorsunuz. çok fazla yemek yeme ihtiyacı zaten hissetmeyeceksiniz ben 12 ye kadar 2 çorba içtim biraz da su dışında bir şey istemedim. bana sabah kahvaltı da normal kahvaltı geldi ama alçı alınana kadar sabah akşam sulu gıdalar tüketmelisiniz. (kahvaltıda bebe mamasını sütle karıştırdım, puding, süt, çorba, aşure..vs. yemesi kolay olan yiyecekleri tercih edin, mümkün olduğunca burnunuzu ve dudağınızın üst tarafını oynatmamaya çalışın.) 13'ünde tamponlarım alındı, biraz rahatlattı nefes açısından ama bir kaç gün sonra içi pislikle dolduğundan yine kapandı benim. 20'sinde de alçım alındı, burnumun üstüne bant koydu. zaten alçım alındıktan sonra rahatlıkla 2 burun deliğimden de nefes almaya başladım. 24'ünde de bantlarım alındı. (bantlar alınana kadar burnunuza su değmeyecek kesinlikle, duş alırken de saçınızı ayrı vücudunuzu ayrı yıkayın.) bantlar alındıktan sonra çok çok iyi nefes almaya başladım. her kontrolde içini temizlediği için giderek daha iyi nefes almaya başladım. (şuan 20.günü ve nefesimin ciğerimin içine kadar girdiğini resmen hissediyorum :) ) (unutmadan, kesinlikle hapşurmayın, çok gelirse de ağzını açarak baskıyı ağzınıza vermeniz gerekir.)
gelelim ilaçlara.. ilk başta antibiyotik kullanıyosunuz bitene kadar. bunun yanında ödemi alması için avil kullanıyosunuz. ayrıca kesinlikle ağrı kesici için aspirin kullanmayacaksınız çünkü kanı sulandırıyor burun kanıyor. tamponlar alındıktan sonra okyanus suyu sabah akşam 5 er damla (bu da burun içi kurumasın diye) alçı alındıktan sonra da akşamları 5 damlaya iniyor ve yanında burnun içine krem sürüyorsunuz kulak çöpleri yardımıyla. ayrıca bütün bu zaman içinde kesinlikle baharatlı yiyecekler yemeyin, yemeklerinizde fazla tuz kullanmayın (tuz da ödem oluşturuyor çünkü) ve asitli içecekler içmeyin.
başka sorularınız olursa cevaplamaya çalışırım.. :)

Evet mükemmel :) hasta memnun.. Bende artık bu ameliyetı olmak istiyorum ama gerek burda gördüğüm şeyler, gerek korkularım sebebiyle septum deviasyonu gibi hem yüz estetiğini bozan hemde nefes almayı zorlaştıran bi burna sahip olduğum halde gidip ameliyat olamıyorum :( birde septum deviasyonu ameliyatı diğerleri gibi törpüleme değil.. Resmen burnun orta kısmı yamulmuş,, nasıl onu düzeltip şekillendirebilir ki? Bu ameliyatı geçirenlerin birde tekrar yamulma sorunu oluşuyormuş çok korkuyorum.. Eğer bu konudada bilginiz varsa yanıtlar mısınız?:14:

benim burnumda kemik vardı onu aldı bir de ucunu hafif kaldırdı ama kemikte eğrilik yoktu. ama bence nefes almanı zorlaştırıyosa olmalısın ayrıca gözüktüğü kadar zor bi ameliyat değil burun ameliyatı inan. çok deli burunları bile tedavi ediyorlar tıp bayaa gelişti. olduktan sonra da oldum bitti oh diyosun :)

Back
X